Prepojenie mix+reproboxy+sub

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
vennadj

Prepojenie mix+reproboxy+sub

Příspěvek od vennadj »

Dobry deň, mám mix behringer xenyx 802, a potrebujem k nemu zapojiť 2x db opera 12 + 1x db sub 618. Bude mi stačit tento maly mix na toto zapojenie ? Dakujem za pomoc.

bedrich

Re: Prepojenie mix+reproboxy+sub

Příspěvek od bedrich »

Ahoj,určitě to propojit půjde,musíš si koupit kabel (https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... -2j6m-1-5/) a tim propojíš mix a subwofer a potom si musíš koupit https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... ice%5D=asc 2 kusy a tim propojiš subwofer a ty opery 12,délky kabelů jaké budeš potřebovat. No a už by ti to mělo hrát.

vennadj

Příspěvek od vennadj »

Nebol som si istý či ten sub bude hrať tak dobre aj bez crossoveru. Ďakujem za radu:) Bude stačiť táto zostava pre 150 ludi, na plese aj pre modernu hudbu ?

bedrich

Příspěvek od bedrich »

na sále pro 150 lidi je to ok i na moderní hudbu :) ,kdyby to bylo venku tak by bylo asi lepší kdyby tam byly dva ty suby,ale i tak by se to dalo.

vennadj

Příspěvek od vennadj »

Iba teraz som si vsimol, ze tam budem potrebovat kabel xlr/speakon, lebo opera 12 ma speakon... Dik za radu :)

mira

Příspěvek od mira »

Díval jsem se (a dost mě to překvapilo), že má ten mix jen nesymetrický výstup, takže doporučuju netahat z něj ty kabely do subu na větší vzdálenosti.
Ty Opery nemají speakon, ale ten kombinovaný, jak píše atlon.
Crossover je zabudovaný právě v subu, proto musíš vést signál napřed do něj a potom z něj do satelitů už jde signál osekaný o ty basy.
Opery by měly stačit výkonově bez problému, sub bude slabší článek, je to základní model a jen 600 W. Záleží, co myslíš tou moderní hudbou a co od toho očekáváš. Obecně na plese na nějakou hudbu k tanci to asi půjde, ale na nějakou diskotéku, kdy potřebuješ, aby to trochu dunělo, to bude málo.
Naposledy upravil(a) mira dne 12 zář 2019 20:53, celkem upraveno 1 x.

vennadj

Příspěvek od vennadj »

To som si nevšimol že to nieje speakon.. To som aj čakal, že ten sub asi nebude stihať. No chcel som 12 satelity a nejaky ten sub do 2000 e.. a asi najlepšie my z toho vyšla tato kombinacia, rozhodoval som sa medzi Rcf, Ev a Db a cenovo aj parametrovo mi asi najviac sedi DB.. Alebo máte nejaký iný názor, čo by bolo lepšie ?

mira

Příspěvek od mira »

Když máš omezený rozpočet, tak můžeš zkusit ty suby z druhé ruky, občas od dB Technologies někdo něco prodává. Než 1x18" sub bych doporučil spíš 2x15", něco jako třeba SUB 15D nebo novější SUB 15H.

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Z toho Sub 618 nemaj obavy, nehrá príliš nahlas ale pekne (hodne zalimitovaný asi kvôli tomu aby to repro s 2,5" cievkou vydržal), keď nebude jeden stačiť kúpiš ďalší, 1 sub je pre 1ks Opera 12 tak akurát, ku dvom bude ťahať za kratší koniec, predsa len k 2 Opera 12 by v 1ks patril drahší Sub 18H ten by bol tak akurát. Hlavne na tom sube zapni outputs mode na Xover môžeš vyskúšať aj Subwoofer Mode boosted. Na Op 12 input selector na line, DSP mode flat by mal vyhovovať.

vennadj

Příspěvek od vennadj »

Ďakujem za rady !

vennadj

Příspěvek od vennadj »

Ešte mám otázku, ak chcem riešiť suby v cene okolo 1000 eur. Je lepšie kúpiť jeden vyššej triedy napr. Db sub15H alebo uprednostniť 2ks napr. Db sub 615 ? Neviem sa rozhodnut

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Je to diskutabilné. Nemám to odskúšané, ale myslím si že 2ks sub 615 zahrajú trochu hlasnejšie než jeden 15H obzvlášť keď budú v strede pri sebe, predsa len rozdiel medzi 1200W a 700W + 2 repra vs 1 bude asi poznať (ešte z čias pasivu som porovnával 1 basak na plný príkon vs 2 basaky pri polovičnom príkone stále 2 hrali lepšie, porovnával som však rovnaké reprá, to by neplatilo ak by tie 2 repra boli parametrové výrazne horšie). 15H je po všetkých stránkach lepší a ma "agresívnejší" prejav. Iný pohľad je že to treba nosiť a 615 v 1ks toho veľa neuhrá maximálne oslavu či svadbu, takže na väčšinu akcii kde to bes subbasu nedáš musíš ťahať oba, 15H v 1ks jak-tak hraje (na sálu pre 150 ludí asi LTT). K jednemu opera 12 je odporúčaný jeden sub 615 / 618, 2ks 612, popravde povediac 615 by to znieslo aj 2, tie opery nehrajú zle, porovnateľne z RCF ART ale čosi kultivovanejšie.

vennadj

Příspěvek od vennadj »

Ešte sa budem rozhodovat.. ale diki ! Pozeral som aj po kombinacii 2x Fbt line 12 + 2x fbt x-sub 15sa - ten sub ma uz 3 palcovu cievku, to by mohlo viacej toho vydrzat. Len sa bojim fbt pretoze neviem ako to je so servisom..

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Od FBT som počul hrať iba systém Vertus, subwofer vzhľadom k rozmerom a 2*8" :shock: repru bol neskutočný, column taky priemer (resp. cena dosť premrštená) a na jednej akcii nejaký neveľký LA systém a zvukovo to bolo dobre. Servis na FBT aspoň na plošné ozvučenie kedysi som riešil cez TMsound Žilina, myslím že v SR sú oficiálny zástupca. Cena tých repro mi príde dosť fajn na to že FBT si zvyklo dať celkom zaplatiť, ak udávane výkony v RMS sú reálne, aj keď neviem čoho, keďže dosť pochybujem aby repro s 2" cievkou zniesol dlhodobo 800W, asi to bude výkon zosilu no to tam musí hodne zasahovať manažment DSP, nakoľko pochybujem že majú nejako špeciálne konštruované repra (napr. JBL niekde používa repra s dvoma cievkami a tie aj keď majú 2-2,5" tak znesú fakt hodne ale aj tak to ide odpáliť :-D Ono vieš dokedy nepostavíš dva systémy pri sebe na porovnanie nikdy nevieš čo ti bude viac vyhovovať, za malo peňazí celkom dosť muziky urobí aj turbosound napr.: IX12+iQ15B, alebo sub Milan M18 na live hudbu sa síce bandpass príliš nehodí ale na tú cenu ma tlaky slušné, konkurencia k o dosť drahším EV EKX 18, či RCF Sub708, len tam servis netuším kto robí...

Odpovědět