Potrebuju poradit pomoci

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 07 pro 2009 21:02

Cau zdravim vsechny mam takovej malej problem sehnal jsm si bedny firm E.S.B model te bedny je 70 L-D jde o to ze ty bedny lezeli hodne casu v garazi takze po otreni a opraseni se na repru porad drzi prach a vypadaj misto cerne do sede barvy chtel jsem se zeptat jestli se daji nejak ta repra ozivit treba nejakym natrenim jsou to papiraky basak 27cm a stred 10cm a dale me zajima jestli tyto bedny nekdo nevlastni a muze mi rict impedanci nebo jak ji mam zmerit alespon?ale myslim si ze to bude 8ohmu.

potom jsem se chtel zeptat potreboval bych oblbnout zesik aby mi hral na 6 ohmu jenze problem je ten ze se mi tam nechce pripojovat dalsi repro tak me napadlo jestli by stacilo koupit normalni rezistor (odpor)a pripojit ho paralelne aby to hralo do 6 ohmu jinak mam tam zapojene 8 ohmove repro a jak to spocitat aby to dalo tech 6 jinak potom ten zesik ma ohmovej rozsah 6-18 ohmu.

dekuju za odpoved
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od honcka » 07 pro 2009 22:24

repra staci max ofouknout kompresorem, pripadne stetcem to otres, jinak zesik pokud hraje do 8 a do 4 ohm, tak ti bude hrat i do 6 akorat vykon bude hodnota co dava mezi 4 a 8 ohm
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 07 pro 2009 22:36

honcka píše:repra staci max ofouknout kompresorem, pripadne stetcem to otres, jinak zesik pokud hraje do 8 a do 4 ohm, tak ti bude hrat i do 6 akorat vykon bude hodnota co dava mezi 4 a 8 ohm
no ten muj zesik jede jen na 6-18 ohmu ma to napsane teda na stitku takze by mohl jet i na 4 vid ?
a myslis ze by to stim odporem slo ?jinak mam k nemu vzadu pridelanej vetrak kuli chlazani aby se neprehral
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od honcka » 08 pro 2009 09:20

ono cim mensi odpor, tim vetsi zatez pro zesik, ale jestli mas 6ohm bedny a ten zesik ma napsano, ze ho muzes brat do 6, tak bych to vyskousel
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 08 pro 2009 13:37

honcka píše:ono cim mensi odpor, tim vetsi zatez pro zesik, ale jestli mas 6ohm bedny a ten zesik ma napsano, ze ho muzes brat do 6, tak bych to vyskousel

tak ted jsi me rozhodil ja myslel ze cim mensi odpor tim vetsi vykon ?
ale me jde spise o to ze ja potrebuju aby si ten zesik myslel ze tam sou 6 ohmove bedny misto 8(mam ted pripojene 8ohmove repro)proto me napadlo koupit jen odpor aby vysledna velicina na vystupu zesiku byla tech 6 ohmu .A potrebuju vedet jestli se stim neco nestane kdyz tam pripojim ten odpor a jestli to bude fungovat?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od crewy » 08 pro 2009 13:46

http://www.repromania.net/teorie/ tady něco najdeš jako o renovaci papírové membrány a taky o připojování sestav s jinou implendací

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 08 pro 2009 16:48

crewy píše:http://www.repromania.net/teorie/ tady něco najdeš jako o renovaci papírové membrány a taky o připojování sestav s jinou implendací

to opraveni sem nasel ale nenasel jsme bohuzel to pripojeni s jinou imedanci
jsem z toho zoufalej :cry: :cry:
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od honcka » 08 pro 2009 17:18

mas to tady
http://www.repromania.net/teorie/o-zesilovacich.php
skracene kdyz maj bedny vetsi odpor nez zesilovac -> nevadi to, akorat to bude min hrat
kdyz je to obracene -> vadi to, muzes spalit zesilovac i repra
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 08 pro 2009 20:24

jedine co mi z toho vyslo je ze kdyz tam mam pripojene ty 8 ohm bedny tak to nedam na plnej vykon ten zesik ma vykon nejakych 90W na kanal a ty bedny bych rekl ze snesou tak tech 150 W ale tezko rict nikde to neni napsane ale o to nejde me jde ted spise o to ze bych potreboval z toho zesiku dostat vic a tu je problem jak to udelat porad tomu asi nerozumim ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od crewy » 09 pro 2009 19:17

jestli to chápu dobře tak ty chceš dat na zesiku menší odpor a tím docílit aby to "krmilo" víc ty repra? tak na tom odporu to určo jen záviset nebude, dal by se vyměnit celý konec za silnější ale musel by si mět stejné napájení jako před tím atd..( moc tomu nerozumím) :)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 09 pro 2009 20:35

crewy píše:jestli to chápu dobře tak ty chceš dat na zesiku menší odpor a tím docílit aby to "krmilo" víc ty repra? tak na tom odporu to určo jen záviset nebude, dal by se vyměnit celý konec za silnější ale musel by si mět stejné napájení jako před tím atd..( moc tomu nerozumím) :)
aha takze to nepujde ?tim odporem me to napadlo protoze ksyz tam dam dalsi bedny tak to bude behat treba na 4ohmy
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od crewy » 09 pro 2009 20:47

šlo by pokud by se vyměnil ten koncový zesik za silnější plus možná asi zdroj,ten by totiž nemusel stíhat. to by se chtělo zeptat odborníka já jsem pořád v tomhle cucák :)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Potrebuju poradit pomoci

Příspěvek od microgenius » 09 pro 2009 23:15

crewy píše:šlo by pokud by se vyměnil ten koncový zesik za silnější plus možná asi zdroj,ten by totiž nemusel stíhat. to by se chtělo zeptat odborníka já jsem pořád v tomhle cucák :)
ok diky mam jeste jeden dotaz nevim cim by to mohlo bejt ale kdyz mi to hraje nejakou dobu treba 5 minut tak mi to obcas jako by vypadne jen zvuk a dela to bum ........................bum..............atd nevim cim by to mohlo bejt a to ten zesik nemam ani na pul volume neni to treba tim ze tam jde moc velkej vstupni signal ?nebo mam vzadu úridelanej vetrak kuli chlazeni tak jestli to nezamrza fouka pomerne dost kdyz ho zapnu ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Odpovědět