paralelni zapojeni?
paralelni zapojeni?
mam jeden zesik a potrebuju dat na kazdej kanal dve bedny .ale problem je v tom ze nevim jak to pirpojit k tomu zesiku ?jako ze dam obe bedny na jeden vystup?nebo povedu kabel pak ho rozholim a pripojim k tomu ty bedny?nebo napajim na svorky reproduktoru dalsi repro?
Re: paralelni zapojeni?
Uděláš na bednách paralelně zapojené speakony.
Pak to půjde Svorka zesilovače-->Bedna in-Bedna out--->Daší reprobox.
Pak to půjde Svorka zesilovače-->Bedna in-Bedna out--->Daší reprobox.
A pamatuj že dva 8ohm paralelně zapojené reproduktory jsou ve výsledku 4ohm.
to ja vim ale me jde o to jak to udelat kdyz nemam speakon bedny?VIktor píše:A pamatuj že dva 8ohm paralelně zapojené reproduktory jsou ve výsledku 4ohm.
do jednoho konektoru dáš dva kabely,každý kabel pro jedno repro,hotové
crewy píše:do jednoho konektoru dáš dva kabely,každý kabel pro jedno repro,hotové
dekuju to jsem chtel vedet me to prave nebylo jasne diky moc a nebude vadit ze mam jednu bednu 6 a druhou 4 ?takze mam obe bedny cvaknout na jeden vystup ?
6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
mozem sa pripojit,,,,???
tiez mam v tom chaos...
mozem otazocku ??/
ako su potom zapojene tie speakony IN/OUT trebars na tej NDM 152 ktora ma 8 ohmy...
paralerne ????
to znamena ked jednu zapojim na zosik,,,slape to na 8 ohmoch..
ale ked pripojim do nej cez ten out speakon este jednu taku istu 8ohmovu,,tak sa z toho uroby dokopy 4 ohmy,,?????
a to pak koncak slape na 4 ohmech ????? cize ma aj vetsi vykon ????
a ked spojim 4ohm bednu + este jednu 4ohm bednu,,,urobi mi to 2ohmy ???
tiez mam v tom chaos...
mozem otazocku ??/
ako su potom zapojene tie speakony IN/OUT trebars na tej NDM 152 ktora ma 8 ohmy...
paralerne ????
ale ked pripojim do nej cez ten out speakon este jednu taku istu 8ohmovu,,tak sa z toho uroby dokopy 4 ohmy,,?????
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
Je to presne jak pises, koncak ma pri 4 ohm vetsi vykon, ale ten se rozdeluje mezi ty bednymarkes píše:mozem sa pripojit,,,,???
tiez mam v tom chaos...
mozem otazocku ??/
paralerne ????
2 ohm (4ohm bridge) se doporucuje akorat kdyz mas kvalitni zesiky s dobre dimenzovanym zdrojem napr u QSC RMX rady jsou to ty s HD na konci, samozrejme muzes mit i jiny, ale napr basy nebudou tak tvrdy
jj je to 6 a 4 ohmy tak kdyz to spocitam tak mi vyjde nejakych 2.4 ohmy no ten zesik ma od 6-16 ohmu ale to nevadi ne aspon nebude takove teplo ne ?A muze je sletovat k sobe ty kabely ze bych mel :dva cervene,dva cerne (do jednoho vystupu na zesiku) a dva cervene ,dva cerne do druhe diry na zesikucrewy píše:6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
takle je to teda paralelne ja jsem to mel asi pretim zapojene spatne proto me to nechtelo hrat vice

kdyz zesik dava 6-16 tak kdyz pujdes pod tech 6 tak je velka pravdepodobnost ze ten zesik spalisJamal píše:jj je to 6 a 4 ohmy tak kdyz to spocitam tak mi vyjde nejakych 2.4 ohmy no ten zesik ma od 6-16 ohmu ale to nevadi ne aspon nebude takove teplo ne ?A muze je sletovat k sobe ty kabely ze bych mel :dva cervene,dva cerne (do jednoho vystupu na zesiku) a dva cervene ,dva cerne do druhe diry na zesikucrewy píše:6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
takle je to teda paralelne ja jsem to mel asi pretim zapojene spatne proto me to nechtelo hrat vice:D
honcka píše:kdyz zesik dava 6-16 tak kdyz pujdes pod tech 6 tak je velka pravdepodobnost ze ten zesik spalisJamal píše:jj je to 6 a 4 ohmy tak kdyz to spocitam tak mi vyjde nejakych 2.4 ohmy no ten zesik ma od 6-16 ohmu ale to nevadi ne aspon nebude takove teplo ne ?A muze je sletovat k sobe ty kabely ze bych mel :dva cervene,dva cerne (do jednoho vystupu na zesiku) a dva cervene ,dva cerne do druhe diry na zesikucrewy píše:6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
takle je to teda paralelne ja jsem to mel asi pretim zapojene spatne proto me to nechtelo hrat vice:D
jakto ja prave myslel ze cim mensi odpor tim lepsi ne ?a jak to tedy mam udelat jeste je tu moznost tam dat 8 a 6 ale to nebude o moc lepsi tak a ja nevim jak to jinak udelat abych to nevykouril

da se u repraku nejam zmerit odpor ?staci nej nejakej merak ne na ohmy?a to to zmeri ?bych si potreboval jedny zmerit mam tu jedna repra ale sou neoznacene?
este jedna otazocka,,,
cize na 2ohmy (2x 4ohmove bedny) mi hrat nedoporucujete ? alebo len z kvalitnym zosikom od qsc,,,?????
lebo som uvazoval kupit tento koncak (cerwin vega) a k nemu ND2122 megatony
co vy na to??? stoji podla vas ho zato kupit???? (300£)
pouzil by som ho pre zaciatok na stredovysky ND2122...
VDAKA ZA NAZORY VOPRED...
CERWIN VEGA CV2800:
http://www.htfr.com/more-info/MR271782
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764
cize na 2ohmy (2x 4ohmove bedny) mi hrat nedoporucujete ? alebo len z kvalitnym zosikom od qsc,,,?????
CERWIN VEGA CV2800:
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
[quote="markes"]este jedna otazocka,,,
CERWIN VEGA CV2800:
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764[/quote]
2ohm - 2*4ohm bedny na kanal (tj 4 na zesilovac) se doporucuje pouze u basovejch beden a musis mit na to opravdu kvalitni zesik s dobre dimenzovanym zdrojem, o tom CV ti nic nereknu, ze jsem na nej neslysel zadny reference, ale na zesik se spinanym zdrojem zda se mi nejak extremne levnej - srovnatelnej zesik od qsc s podobnymi parametry je PLX2 3102, ktery stoji skoro 26000
CERWIN VEGA CV2800:
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764[/quote]
2ohm - 2*4ohm bedny na kanal (tj 4 na zesilovac) se doporucuje pouze u basovejch beden a musis mit na to opravdu kvalitni zesik s dobre dimenzovanym zdrojem, o tom CV ti nic nereknu, ze jsem na nej neslysel zadny reference, ale na zesik se spinanym zdrojem zda se mi nejak extremne levnej - srovnatelnej zesik od qsc s podobnymi parametry je PLX2 3102, ktery stoji skoro 26000