paralelni zapojeni?

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Jamal

paralelni zapojeni?

Příspěvek od Jamal »

mam jeden zesik a potrebuju dat na kazdej kanal dve bedny .ale problem je v tom ze nevim jak to pirpojit k tomu zesiku ?jako ze dam obe bedny na jeden vystup?nebo povedu kabel pak ho rozholim a pripojim k tomu ty bedny?nebo napajim na svorky reproduktoru dalsi repro?

VIktor

Re: paralelni zapojeni?

Příspěvek od VIktor »

Uděláš na bednách paralelně zapojené speakony.
Pak to půjde Svorka zesilovače-->Bedna in-Bedna out--->Daší reprobox.

VIktor

Příspěvek od VIktor »

A pamatuj že dva 8ohm paralelně zapojené reproduktory jsou ve výsledku 4ohm.

Jamal

Příspěvek od Jamal »

VIktor píše:A pamatuj že dva 8ohm paralelně zapojené reproduktory jsou ve výsledku 4ohm.
to ja vim ale me jde o to jak to udelat kdyz nemam speakon bedny?

crewy

Příspěvek od crewy »

do jednoho konektoru dáš dva kabely,každý kabel pro jedno repro,hotové

Jamal

Příspěvek od Jamal »

crewy píše:do jednoho konektoru dáš dva kabely,každý kabel pro jedno repro,hotové

dekuju to jsem chtel vedet me to prave nebylo jasne diky moc a nebude vadit ze mam jednu bednu 6 a druhou 4 ?takze mam obe bedny cvaknout na jeden vystup ?

crewy

Příspěvek od crewy »

6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.

markes

Příspěvek od markes »

mozem sa pripojit,,,,???
tiez mam v tom chaos...
mozem otazocku ??/
ako su potom zapojene tie speakony IN/OUT trebars na tej NDM 152 ktora ma 8 ohmy...
paralerne ????

to znamena ked jednu zapojim na zosik,,,slape to na 8 ohmoch..
ale ked pripojim do nej cez ten out speakon este jednu taku istu 8ohmovu,,tak sa z toho uroby dokopy 4 ohmy,,?????
a to pak koncak slape na 4 ohmech ????? cize ma aj vetsi vykon ????

a ked spojim 4ohm bednu + este jednu 4ohm bednu,,,urobi mi to 2ohmy ???
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

markes píše:mozem sa pripojit,,,,???
tiez mam v tom chaos...
mozem otazocku ??/
ako su potom zapojene tie speakony IN/OUT trebars na tej NDM 152 ktora ma 8 ohmy...
paralerne ????

to znamena ked jednu zapojim na zosik,,,slape to na 8 ohmoch..
ale ked pripojim do nej cez ten out speakon este jednu taku istu 8ohmovu,,tak sa z toho uroby dokopy 4 ohmy,,?????
a to pak koncak slape na 4 ohmech ????? cize ma aj vetsi vykon ????

a ked spojim 4ohm bednu + este jednu 4ohm bednu,,,urobi mi to 2ohmy ???
Je to presne jak pises, koncak ma pri 4 ohm vetsi vykon, ale ten se rozdeluje mezi ty bedny
2 ohm (4ohm bridge) se doporucuje akorat kdyz mas kvalitni zesiky s dobre dimenzovanym zdrojem napr u QSC RMX rady jsou to ty s HD na konci, samozrejme muzes mit i jiny, ale napr basy nebudou tak tvrdy

Jamal

Příspěvek od Jamal »

crewy píše:6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
jj je to 6 a 4 ohmy tak kdyz to spocitam tak mi vyjde nejakych 2.4 ohmy no ten zesik ma od 6-16 ohmu ale to nevadi ne aspon nebude takove teplo ne ?A muze je sletovat k sobe ty kabely ze bych mel :dva cervene,dva cerne (do jednoho vystupu na zesiku) a dva cervene ,dva cerne do druhe diry na zesiku

takle je to teda paralelne ja jsem to mel asi pretim zapojene spatne proto me to nechtelo hrat vice :D:D

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Jamal píše:
crewy píše:6 a 4 čeho?jestli ohmů tak nevím jestli budeš mět takový zesik na ty ohmy co ti vyjdou. ale dávej šestku a čtverku k sobě,ne 6+6 a 4+4.ty dva kabely dáš do konektoru který pude do zesiku.
jj je to 6 a 4 ohmy tak kdyz to spocitam tak mi vyjde nejakych 2.4 ohmy no ten zesik ma od 6-16 ohmu ale to nevadi ne aspon nebude takove teplo ne ?A muze je sletovat k sobe ty kabely ze bych mel :dva cervene,dva cerne (do jednoho vystupu na zesiku) a dva cervene ,dva cerne do druhe diry na zesiku

takle je to teda paralelne ja jsem to mel asi pretim zapojene spatne proto me to nechtelo hrat vice :D:D
kdyz zesik dava 6-16 tak kdyz pujdes pod tech 6 tak je velka pravdepodobnost ze ten zesik spalis

Jamal

Příspěvek od Jamal »

honcka píše:
Jamal píše:

kdyz zesik dava 6-16 tak kdyz pujdes pod tech 6 tak je velka pravdepodobnost ze ten zesik spalis

jakto ja prave myslel ze cim mensi odpor tim lepsi ne ?a jak to tedy mam udelat jeste je tu moznost tam dat 8 a 6 ale to nebude o moc lepsi tak a ja nevim jak to jinak udelat abych to nevykouril :D:D

Jamal

Příspěvek od Jamal »

da se u repraku nejam zmerit odpor ?staci nej nejakej merak ne na ohmy?a to to zmeri ?bych si potreboval jedny zmerit mam tu jedna repra ale sou neoznacene?

markes

Příspěvek od markes »

este jedna otazocka,,,

cize na 2ohmy (2x 4ohmove bedny) mi hrat nedoporucujete ? alebo len z kvalitnym zosikom od qsc,,,?????
lebo som uvazoval kupit tento koncak (cerwin vega) a k nemu ND2122 megatony
co vy na to??? stoji podla vas ho zato kupit???? (300£)
pouzil by som ho pre zaciatok na stredovysky ND2122...

VDAKA ZA NAZORY VOPRED...

CERWIN VEGA CV2800:
http://www.htfr.com/more-info/MR271782

http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="markes"]este jedna otazocka,,,

cize na 2ohmy (2x 4ohmove bedny) mi hrat nedoporucujete ? alebo len z kvalitnym zosikom od qsc,,,?????
lebo som uvazoval kupit tento koncak (cerwin vega) a k nemu ND2122 megatony
co vy na to??? stoji podla vas ho zato kupit???? (300£)
pouzil by som ho pre zaciatok na stredovysky ND2122...

VDAKA ZA NAZORY VOPRED...

CERWIN VEGA CV2800:
http://www.htfr.com/more-info/MR271782

http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764[/quote]

2ohm - 2*4ohm bedny na kanal (tj 4 na zesilovac) se doporucuje pouze u basovejch beden a musis mit na to opravdu kvalitni zesik s dobre dimenzovanym zdrojem, o tom CV ti nic nereknu, ze jsem na nej neslysel zadny reference, ale na zesik se spinanym zdrojem zda se mi nejak extremne levnej - srovnatelnej zesik od qsc s podobnymi parametry je PLX2 3102, ktery stoji skoro 26000

Odpovědět