Ozvučenie športových podujatí
-
Ozvučenie športových podujatí
Čo všetko treba na také dokonalé ozvučenie športovej haly pri zápasoch ? Mám na mysli od prehrávačoch až po reproduktory. Samozrejme, že by nešlo o také klasické mixovanie. Len púštanie hudbe cez prestávky atď. Poprosím trochu detailnejšie, pretože som začiatočník.
Diki za pomoc ...
Diki za pomoc ...
-
Re: Ozvučenie športových podujatí
V první řadě dost peněz na kvalitní aparaturu...
Btw...tam nefunguje nějaký hlasatel nebo tak něco? By ses akorát napichl k nim a měl bys vystarané
Btw...tam nefunguje nějaký hlasatel nebo tak něco? By ses akorát napichl k nim a měl bys vystarané

-
Tak nastastie co sa tyka penazi nie je problem :wink2:
Hlasatel ? ... ten ma akurat mikrofon v ruke napojeny na jeden reproduktor ... sa mi zda ale nie som si moc isty. Neviem ako to oni maju ponapajane. Ale podla mna nejako fušersky
... Tak som si povedal nech aspon hudba stoji za to ...
Hlasatel ? ... ten ma akurat mikrofon v ruke napojeny na jeden reproduktor ... sa mi zda ale nie som si moc isty. Neviem ako to oni maju ponapajane. Ale podla mna nejako fušersky

-
No, tak pokud peníze nejsou problém, tak není co řešit...Nakoupit vhodné bedny (je už jenom na tobě, jestli aktivní nebo pasivní...pokud to tam nebude na stálo, tak bych určitě volil aktivky), případně zesilovače, dostatečně dlouhé káble a pak už jenom další blbosti (nějaký ten mix, přehrávače nejsou třeba, staší notebook)...
Záleží, jak je ta hala velká, jak moc profi chceš ten zvuk mít, kolik do toho chceš vrazit...
Záleží, jak je ta hala velká, jak moc profi chceš ten zvuk mít, kolik do toho chceš vrazit...
-
A aky by bol sposob zapojenia keby som hudbu pustal cez notebook? Co by som mal zapojit potom? Hala je velka ako klasicka telocvicna kedze patri Univerzite. Momentalne sa tam hra volejbal a basketbal. A samozrejme ze by to tam nebolo na stálo.
Fakt by som poprosil trosku detailnejsie ...
Fakt by som poprosil trosku detailnejsie ...

definuj slovne spojenie klasická telocvicna
-
No, tak to by stačily dvě aktivní bedny např. tyhle: http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-r ... 312-a.html, ty by si napojil do mixu a potom buď teda nějaký cd přehrávač, nebo notebook (k němu by sis musel ale koupit i nějakou externí zvukovku, aby ten zvuk za něco stál).
4x Mackie TH-12A bohatě postačí a namontovat je na zeď na takové ty otáčení stojánky.
Viděl sem už několik takových hal s pevnou instalací a všude mají většinou 4 - 6x aktivních bedýnek 10 - 12" s výkonem od 160W. V těchto budovách je natolik špatná akustika že je to tam v podstatě úplně jedno co tam je.
Viděl sem už několik takových hal s pevnou instalací a všude mají většinou 4 - 6x aktivních bedýnek 10 - 12" s výkonem od 160W. V těchto budovách je natolik špatná akustika že je to tam v podstatě úplně jedno co tam je.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Psal, že to tam neche na pevno...Azu píše:4x Mackie TH-12A bohatě postačí a namontovat je na zeď na takové ty otáčení stojánky.
Jinak já bych to řešil radši jenom dvěmi bednami. Po vlastní zkušenosti, kdy mi v průběhu hry dvě bedny sundali míčem...

Pokud tam s tím nehodlá jít jednorázově jako že asi ne, tak nic nebrání tomu tam ty držáky na zeď namontovat a pokaždé ty bedny na ně jen nandat
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Máš recht. Ale to už si bude muset chlapec pořešit sám 

-
co poviete na tieto. 3 by mohli stacit, nie ? http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... 90---4145/
Urcite ich tam nebudem nechavat. A co sa tyka toho mixu vedeli by ste mi nejaky poradit ?
Zosilnovac bude asi zbytocny ze ?
Urcite ich tam nebudem nechavat. A co sa tyka toho mixu vedeli by ste mi nejaky poradit ?

Zosilnovac bude asi zbytocny ze ?
-
Ty by teoreticky mohly stačit. Jak psal Azu...je vcelku jedno, co tam budeš mět...hlavně, že to bude hrát...
Zesilovač nepotřebuješ, ale k tomu, aby to hrálo, tak je celkem důležitý
...Jo, zesilovač je třeba...tyhle bedny jsou pasivní...
Jinak bych vzal buď dvě nebo čtyři ty bedny. Tři kousky jsou takové netipické
Zesilovač nepotřebuješ, ale k tomu, aby to hrálo, tak je celkem důležitý

Jinak bych vzal buď dvě nebo čtyři ty bedny. Tři kousky jsou takové netipické

-
Tak potom je jasne ze 4
... super repraky mame vyriesene
... co sa tyka zosilnovacov na tej stranke som nasiel tri typy : studiovy, instalacny a koncovy. Ktory ? ... lebo ja som z nich jelen ... a ak mi este potom mozte poradit aj vyhovujuci mix budem vdacny 

zalezi, jestli tam budes ten zesik nechavat, ale spis asi koncovy, jinak co jsem se dival, tak za cenu tech ev + ev zesik koupis aktivni RCF art310, ktery jsou vykonejsi