Ozvučení pro 20-30lidí aktiv nebo pasiv? poraďte

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
hoolifan

Ozvučení pro 20-30lidí aktiv nebo pasiv? poraďte

Příspěvek od hoolifan »

Zdravím, na léto si chci pořídit nějaký menší vlastní aparátek a nechci za něj utratit moc peňez ale zase bych nechtěl něco co by stálo za staroubelu.. proto by ně zajímaly vaše názory co by bylo asi tak lepší pasivní bedny+ zesík to bych asi bral nějak bazarově nebo si raděj koupit 2 aktivní satelity?

docela se mi papírově pozdává tady tento set ale raděj bych si nechal poradit
http://www.dj-obchod.cz/katalog/repro-r ... t-700.html

moc se v bednách nevyznám a tak bych raděj slyšel vaše názory

rozpočet by byl cca 15-20000,-
ale čím míň tím líp :biggrin2:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

voče

Re: Ozvučení pro 20-30lidí aktiv nebo pasiv? poraďte

Příspěvek od voče »

hoj,

volil bych aktiv. na malý akcičky ideální.. ale 15-20 papírků je móóc málo. pokud opravdu neposečkáš ani rok, abys měl aspoň dvojnásobek, tak ber nějakou podobnou sestavičku, na jakou jsi dával odkaz, ale bude to pořád kompromis :) jinak ta koncepce je podle mě správná - 2x sat + sub - to bych taky volil.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

ok tak já letos ještě posečkám a případně si pujčím od kamoše nějaký pasivní aparat a přišetřím na příští léto :wink2:
dík za radu

freeform

Příspěvek od freeform »

Co 2×Behringer b215a (http://www.club-music.cz/dj/repro/behri ... -215a.html) + časem přišetřit na subik? Samotnejma satelitama ozvučíš i vic jak 50lidi na parkete.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

Behringer? nevím všeobecně v tuto značku nemám moc důvěru ale jsetli jsou to dobré bedny které vydrží aspoň 5let tak bych o nich začal uvažovat...
máte s nima nějaké zkušenosti?

freeform

Příspěvek od freeform »

Slyšel sem je na akci, slyšel sem je v obchodě a právě je mám objednaný. Až dojdou napíśu ti minirecenzi.

Tady máš nějaké postŕehy k nim:
http://www.zzounds.com/productreview--BEHB215A
http://reviews.harmony-central.com/revi ... B215A/10/1

Není to v čeśtiné ale ty si s tim poradíš :)

freeform

Příspěvek od freeform »

Ale 100% ti mužu říct že budou hrát víc než ten reloop set. Jeden ten Behringer reprobox má 126db max SPL to je víc než ten 12" Reloop subwofer a o kotel víc než ty satelity.

Tohle mi tu jednou psal néjaký uživatel fóra:

Před časem jsem někde na webu četl,a byly tam i srovnávací fotky aktivek Reloop a nějakých jiných čínských OEM,které vypadaly naprosto shodně,kromě toho nápisu Reloop vepředu.Což ve mně moc důvěry nevbudilo.

Co se týče Behringera,tak mám zkušenost s B212A,což je obdoba B215A ovšem s 12" basákem.A tyto bedny mi přijdou za cenu cca 6kkč naprosto skvělé-jsou malé,moc místa v autě nezaberou,mají jen 16kg,není problém popadnout najednou do každé ruky jednu.Těch udávaných 126db bych jim věřil.Vím napsat se dá leccos,ale dělal jsem přímé srovnání s Mackie SRM 350,které mají udávaný max SPL 121dB a ty Behy hrály jednoznačně rozhodně víc.Na obhajobu těch Mackie musím napsat,že měly o něco čitelnější zvuk.Na akce pro 50 lidí stačí naprosto v pohodě.

voče

Příspěvek od voče »

co se týče těch behringerů, tak to bude něco na způsob plasťáků od tapca a AA atd. no, tydle bedny sou udělaný pro to, aby řvaly (prostě bez ohledu na to, že lidem stříká krev z uší). na tucku je to asi jedno (tam je srozumitelnost +-každýmu šumák), ale pokud bys chtěl zvučit nějakej koncert - třeba kajtru, zpěv a klapky, tak to bude zlý. co se týče porovnání mackieho a behu, tak srovnáváš nesrovnatelný. 12"+1,25" vs 10"+1". jasně, že behringer bude hrát víc. ale je "víc" skutečně vítězství ? nejlepší je přece hrát potichu nahlas! aby ten zvuk byl prostě všude v prostoru, ale nebylo to přeřvaný.. a to stojí prostě peníze, no other way..

jo, ještě se podívej a nejlíp poslechni ty cervin-wegy z vedlejšího topicu.. myslim, že kluci maj na krámě obojí, tak by bylo nejlepší je přímo porovnat a rozmyslet.
DRUM'n'BASS vibezz

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

No tak použití by melo byt nejaké garden party pripadne drobné venkovní akce a taky nejaké stavby a oslavy..takze bych potreboval jak hlasitost tak kvalitu zvuku..
Ale radej míň zvuku a vic kvality

pedro13

Příspěvek od pedro13 »

To srovnání a popis B212A co tady postnul Freeform,jsem původně napsal já.
I když to bude vypadat že se tady stavím do role obhájce fy Behringer,není tomu tak,jen se snažím být objektivní...
V prvé řadě bych doporučil Vočemu aby si ty boxy zajel někde poslechnout předtím než tady začne psát své soudy.Poněvadž takhle má jeho názor nulovou vypovídací hodnotu.
I když nemám bůhvíjaký hudební sluch,přesto si myslím že mám uši ještě v pořádku abych rozpoznal řev od hudby.Pokud ty B212A umístíme na stojany do správné výšky,pak hrají čistě,nezkresleně,nerezonují,neduní,žáden řev ani nic jiného se nekoná ani při plném vybuzení.Bez zatížení nešumí,nebrumí.Dynamika je výborná.
Výšky čisté bez jediné připomínky,je jich dostatek.Basy jsou na standardní úrovni plastových maloobjemových boxů-je jich míň,nejspodnější frekvence chybí.Ale je to čisté,neduní to.
Když jsem psal,že Mackie měly při srovnání čitelnější zvuk,tak jsem měl na mysli detaily které běžný člověk nezabývající se hudbou zcela určitě nepozná.Ne tak jak se to snažil popsal voče "že lidem stříká krev z uší".
Srovnání nesrovnatelného 12"+1,25" vs 10"+1" - srovnával jsem to tak,protože to bylo zrovna po ruce.Pokud by srovnávané boxy 10" byly levnější než B212A,pak by to bylo srovnávání nesrovnatelného.Ale Mackie 350 se prodávají za dvojnásobnou cenu než uvedené Behy,takže ano srovnání nebylo fér,ale vůči B212A.Správně bych měl vybrat něco z Mackie co se prodává za cenu B212A...
Životnost - tady nemohu sloužit.Box vypadá bytelně,konstrukce bez připomínek.I při aktivaci omezovače je zvuk nezkreslen,ale nějak jsem to radši nepřeháněl.I při 2/3 vybuzení to hraje tak že se na parketu nedomluvíte.
Použití na živé hraní - tady taky nemohu sloužit.
Pokud někdo kupuje boxy,které si na sebe za krátkou dobu vydělají,pak bych mu doporučil připlatit a koupit všeobecně chválené ART310 nebo něco podobného.Pokud má někdo do kapsy hluboko,začíná s hraním anebo potřebuje něco na občasné akce,párty,svatby,atp. tak myslím že zklamaný nebude.
Poměr cena/výkon/hmotnost/rozměry je víc než příznivý.
Ještě taková perlička: V hospodě kde jsem je testoval na akci,za mnou přišel hospodský-můj známý a povídá: (hospoda má sál v 1.patře) "já ti nevím proč tu všichni muzikanti pokaždé tahají po těch schodech takový obrovský krámy,když ty tvoje prdítka ani nejsou vidět a hrají jak kráva... (podotýkám,že poznámka mého známého byla zcela nezaujatá,není to muzikant a nepozná ani rozdíl mezi basákem a hornou)

voče

Příspěvek od voče »

pedro13:

1. taky se snažim bejt objektivní.
2. máš pravdu - neslyšel sem přímo behringra B212A. slyšel sem podobný plasťáky (podobný už mám doma pět let) v podobný cenový relaci +/- 2000,-
3. dojem z toho, jak to hraje ti brát nebudu, já mam opačnej. akorát mam pocit, že sem toho slyšel víc, než ty.
4. kdo to je "běžný člověk nezabývající se hudbou", který jde na party?
5. replika "stříkat krev z uší" je "termínus technikus", doufal sem, že lidi chápou tu obraznost. tak na rovinu řikam, že sem ještě nikoho stříkat krev z uší neviděl (to předtim radši odejde). příště si dam pozor nebo dam do uvozovek nebo upozornim.
6. srovnání beden dopadlo tak, že beh hrál víc. ale je "víc" skutečně vítězství? v tomhle případě NE - "víc" je obecně na úkor kvality přednesu - kvalita přednesu je obecně na úkor peněženky = fakt.
7. pár "známých" hospodských taky "znám". to ale nejsou "běžní lidé nezabývající se hudbou". zpravidla jsou to "běžní lidé zabývající se výdělkem" ale tys měl určitě štěstí na člověka a ten tvuj je jinej.
8. muzikanti toho tahaj víc, protože jich hraje víc a ne jen mixák. a hraje jim to na hovno, protože jich hraje víc a ne jen mixák.

ale jinak si myslim, že sme se docela shodli a vypovídací hodnota našich příspěvku je vcelku totožná.
DRUM'n'BASS vibezz

voče

Příspěvek od voče »

hoolifan:

zkrtátka jde o to,že "z krmných brambor hranolky neuděláš", popřípadě "bič se nedá uplést z žádného druhu hovna". řekl jeden osvícený..

já radši hranolky.

..sorry za vulgarismy, ale věřim, že admin pochopí..
DRUM'n'BASS vibezz

Odpovědět