ozvučení kulturáku

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
orel

ozvučení kulturáku

Příspěvek od orel »

zdravím, potřebuji poradit , zatím ozvučuju menší klub s dvěma tlakovkama EM15 bass kit s eminence 15lf 600W - doma dělané, potom 2x dvoupasmove starší bedny od dB technologies 400W a ještě nějaké dvě menší repro s 12" EM kappa a víšky selenium, klub to ozvučí perfektně, ale zkoušel jsem to v prázdném kulturáku s kapacitou tak 700lidí a nic moc, PORADÍTE MI jaké zvolit další dvě tlakový bedny ?? a jaké repro do nich ? nebo nejaký jiný basáky , je všude na netu strašně moc plánku vubec nevím co zvolit, ale EM 15 bass kit už další nechci,nehrají tak jak jsem si představoval a už mi v nich jedno repro po 2měsícich odešlo, potřebuji na tom ušetřit investuji tak 10tis max, zesilovače mám 2x HARRISON P900 2x450W 4ohm + QSC rmx 2450 2x500W 8ohm jsem začátečník,nic o tom nevím,todle jsem většinou splašil všechno po bazarech, dík za rady

honcka
Vybavení

Re: ozvučení kulturáku

Příspěvek od honcka »

na ten kulturak na optimalni navuceni by si potreboval tak 4-6 EM15 na stranu + ekvivalentni stredovysky

EM15 hraje solidne, ale musis jich mit vic a je to hlavne bedna spis na ven

jinak dobra univerzalni bedna je hornflex MT18, ale chce mit to taky minimalne 2 na stranu

10 je malo, setri, aby si mohl kludne zvucit prostor pro 700 lidi potrebujes zvuk pocitam tak min za 100-150, zatim nech opravit tu kappu - BTW jakej mas a jak mas nastavenej crossover?

Jeste napis, co chces zvucit, jestli chces mit univerzalni zvuk, na kterym dobre nazvucis koncerty, nebo spis na tanecni reprodukovanou muziku?

orel

Příspěvek od orel »

jo až takhle do toho vrazit....no takže budu schánět po bazarech, nejak to musím pořešit ale crossover mam phonic pcr2213 nastavený na 160hz, subsonic je myslím že nekde kolem 30hz, přepnutý je na napájení subwofer zesilovaču, (takhle se to dá nejlépe poslouchat) a chtěl bych něco pro univerzální reprodukovanou muziku, většinou pouštím taneční ale nejradši mám rock tak ho tam dost pouštím a o tý ozvučnici hornflex jsem nejvíce uvažoval...na repromanii mají návod jak ji udělat a dal bych do ní EMINENCE OMEGA PRO-18 to by šlo ? a třeba tyto satelity ještě k tomu ale satelity až dýl http://www.hudebninyjack.cz/?module=com ... ree=141819 sice tydle asi nebudou moc extra...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

tak to se nedivim, ze si to upekl, standardne se "turbo" reze 40-100 pri vyssich frekvencich se nestaci chladit, nebo muzes mit preruseny drat, je to casta chyba u emineci, to muzes reklamovat

spis bych si postavil
http://repromania.net/projekty-pa/sub-m ... 8pzb46.php
B&C je lepsi nez Eminece

Na ty RH zapomen, postav si spis EM 151 (narozdil od RH aspon hrajou), ty by ti zatim k tem 2 MT18 meli stacit, kdyz by sis chtel rozsirovat basovy pasmo, tak ty EM151 na rozdil od tech RH muzes slusne prodat, porid EM2122

Azu

Příspěvek od Azu »

Nesmíte být tak zhejčkaný, před 15 lety sme si stavěli bedny sami a menší kulturáky sme běžně ozvučovali s dvoupásmovýma bednama 2x 250 - 400W s 15" basákem a vždy to hrálo do pohody, ne jak dneska kdy je to často doslova o život, tedy spíš o uši :-(
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Azu píše:Nesmíte být tak zhejčkaný, před 15 lety sme si stavěli bedny sami a menší kulturáky sme běžně ozvučovali s dvoupásmovýma bednama 2x 250 - 400W s 15" basákem a vždy to hrálo do pohody, ne jak dneska kdy je to často doslova o život, tedy spíš o uši :-(
no jo no, jina doba :)

o vykonu to neni, je to spis o rukach a usich zvukare, jak se k tomu postavi a nastavi to

Imho do kulturaku pro 700 lidi je optimum okolo 10kW zvuku na party nebo na koncert, na normalni diskoteky asi klidne i min, ale nechodim na ne, ani je nedelam, tudis nevim, jak to chodi :D

ToLa

Příspěvek od ToLa »

My máme na sokolovny:
Basy:
Loceso Siuxe SBV 2 2ks (2x18" - 2,4kW kus)
2x SBA 18" (1x18" - 1,2kW kus)

Vejšky:
4x (RCF 1" + B&C 12NDL 800W)

Je to tak akorát, že je člověk vážně spokojen, basy tlačej jak divý, a i při vyšších hlasitostech je to neuvěřitelně čístý, protože více jak na 70% výkonu se v uzavřených prostorách kam jezdíme hrát nedá :-D

orel

Příspěvek od orel »

mno tolik lidí tam stejně nikdy není, je tam většinou kolem těch 300lidí, 700lidí je maximum, narváno když je nějaká dobrá skupina :-) ale alespoň vím že těch 10kw na 700lidí... zkusím udělat ty hornflex Megaton MT 18 SUB z repromania a uvidíme jak to bude stačit. s těma bych se vešel do 12tis když použiji třeba ty eminence omega 18" jeden kus bych se měl vejít do 6 000. moc dík za rady

orel

Příspěvek od orel »

myslím že tech 10kw není potřeba , s 2satelity dB sound 400W jsem zvučil kdysi venkovní grylovačku se 100lidmy a šlo to na polovinu

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Tak ono to ozvučíš i kazeťákem od vietnamců.... Stejně jako bos ujdeš 100km, a trabantem dojedeš Moskvy... :mrgreen:

xschnpa

Příspěvek od xschnpa »

Musim reagovat, na ten Megaton MT 18 SUB s tou omegou od eminence, já bych to tam nedával!!! Je to škoda peněz, s čim to hraje luxusně a tlačí to dopředu je RCF LF18X400 taky je to na to navrhnutý a odměrěný a hlavně ten zvuk za to stojí. Sice cena je někde na 11 000kč za bednu, když to bude z překližky a něco si na tom uděláš sám, ale výsledek bude stát za to, ale pozor, musíš je taky dostatčně krmit aby ukázali co v nich je, ideální zesik je RMX 4050HD, ale to už jsme bohužel na nějakej 50 000kč. Ale stačit by mohl RMX 1850HD nebo RMX 2450 (v můstku) ten se dá sehnat za 10000kč v bazaru. Možná by jsi se vešel i do 30 000kč ze všim. A měl by jsi zvuk jak kráva a ještě luxusní. Ale tu omegu bych do toho fakt nedával, buď to RCF LF18X400 nebo RCF LF18G400. Sice je to pálka ale aspoň je na ně spoleh. Do budoucna, co nejdřív :-) je chci také stavět, ale s tim RCF LF18X400. Teď mám sub 1200w/rms (2400w) osazenej 2xbeyma 18LX60 a je na prodej. Tak kdyby někdo měl zájem :-)
SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA

orel

Příspěvek od orel »

díky :-)

orel

Příspěvek od orel »

za kolik prodáš ten sub ? a co to má za ozvučnici ?

xschnpa

Příspěvek od xschnpa »

No představolal bych si tak 10 000kč (stál mě něco málo přes 15 000) a mám ho necelej rok a hrál jen na poloviční výkon cca800W, jinak je to podle mě BP 6th (band pass 6 řádu) , viz odkaz: http://www.audioweb.cz/vase-sylvan1.htm jinak je dělanej z dřevotřísky 18mm (kvalitně sešroubováno a slepeno) a má šedej koberec.
SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA

Odpovědět