Ozvučení cca 300 lidí na otevřeném prostoru
Re: Ozvučení cca 300 lidí na otevřeném prostoru
Andrew: to je co? ty bedny fakt hrajou, to je prostě slyšet. čím to krmíš? já prozatim rmx2450, ale chce to pl340 nebo nějaký plxko. mám radost, že moje rada padla na úrodnou půdu.. tak ať ti sloužej!
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
-
voče: No já je prozatím krmím taky RMX2450 je to cenově nejdostupnější varianta. Časem možná popřemýšlím o něčem lepším. Jinak mě jěště chybí i basáky, takže mám do čeho investovat.
Andrew:
Tak to sem o chlup dál. já už mám na stranu jednu ND215tku na rmx5050. v budoucnosti ještě chci jedno MT18sub/X na stranu a k tomu rmx4050hd. a nebo vyměním rmx5050 za pl380 a bude vystaráno, páč už teď má ten rack snad tunu. ale to je ještě cesta dlouhá a na ní utraceno hodně penízků..
dělím rane rpm 26z a zvuk parádní. chvilku si teda musíš pohrát s nastavením, ale pak je to na mejdlech velice easy. celá stavba zvuku od přivezení do zvukovky trvá čtvrt hodinky.
až budeš pořizovat suby, tak běž do tý nd215tky, jelikož sou to basáky určený přímo k tý ndm152. řikal sám pan Sekera.. stále mi ještě dluží přesné nastavení procesoru, prevít
trocha subjektivních pocitů:
zatim sme to ještě nevytáhli ven a nepustili naplno, ale vevnitř to udělá celej střední kinosál (300 platících) na DNB. zvuku všude plno, byl hezky "potichu nahlas", ale tahal za gule a to výrazně. jelo to bez klipu na zesech, ty si jen chrochtaly. jen ty vrchy musej bejt dobře namířený do davu a musej bejt nad hlavama! to opravdu nikdy nepodcenit, jinak uslyšej jen přední řady. jinak ráno bez pískání v uších a bolehlavu, což je celkem objektivní ukazatel
lidi:
trochu bych si tady troufnul oponovat některým ohlasům, že jsou lidi hluchý jak poleno a nedokážou rozpoznat dobrej zvuk. myslim, že to tak neni. oni poznaj dobrej zvuk, ale nevěděj, že to poznali. je to stádo. mám celkem objektivní ukazatel v tom, že naše akce předtim, než sme pořídili kvalitu (relativní), byly chudší na návštěvníky. a navíc dřív odcházeli domu. teď je situace opačná a lidem se to prostě líbí víc a domu se jim vůbec nechce. víc v tom slyšej. ono to možná funguje jak s jídlem.... levná verze jídla se vám po čase přejí, ale kvalitně připravenou verzi můžete konzumovat pořád a pořád tam budete přicházet na něco novýho. přitom na první sousto to chutná stejně.... tento jídelní model přesunutý na večer v klubu dle mého ten problém vystihuje.
resume:
ndm152 + nd 215 dobře nakrmený udělaj hodně kvalitní práce za relativně nízký peníz a je to malilinkatý na to, co to umí. já bych se opravdu nebál při vyslovení značky "megaton" nazývat tohodle výrobce výrobcem světovým (co do kvality, ne rozsahu sortimentu a objemu výroby), který je ve stejné lize jako rcf, akorát je pasivní.
Tak to sem o chlup dál. já už mám na stranu jednu ND215tku na rmx5050. v budoucnosti ještě chci jedno MT18sub/X na stranu a k tomu rmx4050hd. a nebo vyměním rmx5050 za pl380 a bude vystaráno, páč už teď má ten rack snad tunu. ale to je ještě cesta dlouhá a na ní utraceno hodně penízků..
dělím rane rpm 26z a zvuk parádní. chvilku si teda musíš pohrát s nastavením, ale pak je to na mejdlech velice easy. celá stavba zvuku od přivezení do zvukovky trvá čtvrt hodinky.
až budeš pořizovat suby, tak běž do tý nd215tky, jelikož sou to basáky určený přímo k tý ndm152. řikal sám pan Sekera.. stále mi ještě dluží přesné nastavení procesoru, prevít

trocha subjektivních pocitů:
zatim sme to ještě nevytáhli ven a nepustili naplno, ale vevnitř to udělá celej střední kinosál (300 platících) na DNB. zvuku všude plno, byl hezky "potichu nahlas", ale tahal za gule a to výrazně. jelo to bez klipu na zesech, ty si jen chrochtaly. jen ty vrchy musej bejt dobře namířený do davu a musej bejt nad hlavama! to opravdu nikdy nepodcenit, jinak uslyšej jen přední řady. jinak ráno bez pískání v uších a bolehlavu, což je celkem objektivní ukazatel

lidi:
trochu bych si tady troufnul oponovat některým ohlasům, že jsou lidi hluchý jak poleno a nedokážou rozpoznat dobrej zvuk. myslim, že to tak neni. oni poznaj dobrej zvuk, ale nevěděj, že to poznali. je to stádo. mám celkem objektivní ukazatel v tom, že naše akce předtim, než sme pořídili kvalitu (relativní), byly chudší na návštěvníky. a navíc dřív odcházeli domu. teď je situace opačná a lidem se to prostě líbí víc a domu se jim vůbec nechce. víc v tom slyšej. ono to možná funguje jak s jídlem.... levná verze jídla se vám po čase přejí, ale kvalitně připravenou verzi můžete konzumovat pořád a pořád tam budete přicházet na něco novýho. přitom na první sousto to chutná stejně.... tento jídelní model přesunutý na večer v klubu dle mého ten problém vystihuje.
resume:
ndm152 + nd 215 dobře nakrmený udělaj hodně kvalitní práce za relativně nízký peníz a je to malilinkatý na to, co to umí. já bych se opravdu nebál při vyslovení značky "megaton" nazývat tohodle výrobce výrobcem světovým (co do kvality, ne rozsahu sortimentu a objemu výroby), který je ve stejné lize jako rcf, akorát je pasivní.
DRUM'n'BASS vibezz
-
Jojo já bych chtěl pořídit dvě ty ND215-ky.
Ještě dotázek, jaký je rozdíl mezi těma ND215 a hornflexem MT18SUB/X co si chceš pořídit (kromě velikosti reproduktorů) ??
První akcičku bych chtěl udělat tak koncem prázdnin. Hraju trance-dance. Snad se povede
) Bude to teda ještě bez basáků.
Ještě dotázek, jaký je rozdíl mezi těma ND215 a hornflexem MT18SUB/X co si chceš pořídit (kromě velikosti reproduktorů) ??
První akcičku bych chtěl udělat tak koncem prázdnin. Hraju trance-dance. Snad se povede

nd 215-tky jsou díky dvěma 15tkám a ozvučnici citlivější a dokážou hrát víc a i níž, než jedna mt18sub/x.
GL s kalbou. ty ndm152 dokážou dobře zahrát i bez subu. samozřejmě se subem jim můžeš dát víc na prdel, když budeš dělit a to je pak hukot.
GL s kalbou. ty ndm152 dokážou dobře zahrát i bez subu. samozřejmě se subem jim můžeš dát víc na prdel, když budeš dělit a to je pak hukot.
DRUM'n'BASS vibezz
ahoj lidicky,,,
,,, chcem si kupit dobru zostavu,,,aj do vnutra aj do vonku,,,cca(300 people+/-)
povedzme ze na zaciatok na jednu stranu dobre stredovysky od megaton ndm152,,,a potom suby nd215ky,,,casom ked bude prachy tak este jednu nd215ku na stranu,,,
otazocka ake zosilovace...
pisete ze qsc-cka su dobre,,,
chcel by som kupi zatial 2 kusi ,,,
chcem sa spytat co vy na tieto modely :
KAM KXR 2000
http://www.kam.co.uk/index.php?action=p ... uct_id=105
PULSE SPA2400
http://cgi.ebay.co.uk/Pulse-SPA2400-2-4 ... 2556ab7e0e
CERVIN VEGA CV2800
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764
http://www.cerwinvega.com/amps2800.php
Uvazoval som nad PULSE lebo je silnejsi a tazsi,,,alebo od cervin vega,,,,
co vy na to,,,???? som momentalne v UK a sa mi zda ze to tu je troska lacnejsie,,,tak preto,,,
alebo tie modely nestoja za nic a kupit radsej nieco od qsc ako pisete,,,a chvalite,,,????
tie bedne by som kupil ked dojdem domou,,
vopred dakujem za odpovede,,,
s pozdravom markes
,,, chcem si kupit dobru zostavu,,,aj do vnutra aj do vonku,,,cca(300 people+/-)
povedzme ze na zaciatok na jednu stranu dobre stredovysky od megaton ndm152,,,a potom suby nd215ky,,,casom ked bude prachy tak este jednu nd215ku na stranu,,,
otazocka ake zosilovace...
pisete ze qsc-cka su dobre,,,
chcel by som kupi zatial 2 kusi ,,,
chcem sa spytat co vy na tieto modely :
KAM KXR 2000
http://www.kam.co.uk/index.php?action=p ... uct_id=105
PULSE SPA2400
http://cgi.ebay.co.uk/Pulse-SPA2400-2-4 ... 2556ab7e0e
CERVIN VEGA CV2800
http://cgi.ebay.co.uk/Cerwin-Vega-CV-28 ... 5ad3fbc764
http://www.cerwinvega.com/amps2800.php
Uvazoval som nad PULSE lebo je silnejsi a tazsi,,,alebo od cervin vega,,,,
co vy na to,,,???? som momentalne v UK a sa mi zda ze to tu je troska lacnejsie,,,tak preto,,,
alebo tie modely nestoja za nic a kupit radsej nieco od qsc ako pisete,,,a chvalite,,,????
tie bedne by som kupil ked dojdem domou,,
vopred dakujem za odpovede,,,
s pozdravom markes
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
ty zesiky jsou pekny, ale tady nejsou moc bezny, tj v pripade problemu jsou obtizne servisovatelny, z kvalitnich znacek je tady nejrozsirenejsi qsc, pak asi crown, crest, pripadne jeste camco nebo Lab gruppen, ale ty se pohybujou uz v trosku jinejch cenovejch relacich, ty stredovysky jsou pekny, ale je jejich celkem velka nevyhoda, ze maj 700W pri 8 ohm tj bud je potreba vykonej 1 zesik (RMX4050HD) nebo na kazdou bednu 1 do 8ohm mustku (RMX 1450), mozna bych uvazoval spis poridit Megatony ND2122 na to ti staci 1ks RMX2450
no som pozeral na tu ND2122 bednu,,,tak toto by celkom tiez uslo,,,
jednak je aj vykonnejsia,,je na 4 ohmy,,trosku drahsia,,,no a je aj dobra??? ma s nou niekto skusenosti???
chcem do toho pustat prevazne techno-dance
no a ved ten zosik CERVIN VEGA by knej sekol,,,ved ma 2 x 900w na 4ohmy,,a da sa zohnat za 300 libier
alebo ten PULSE,,ten ma 2 x 1200 na 4ohmy,,za tych 250 lybier,,
Ohladom servisu zosikov,,tak to by nebol problem,,,tak ako tak,,,mam cloveka ktory sa cely zivot vrta v zosilovacoch,,,takze to by nebol problem ani keby bol cely koncak odpaleny,,,
inac otazocka,,,tie waty ktore su uvadzane na tych produktoch,megatonoch, tak to su trebars na tej nd2122 - 900wat akoze trvaly prikon?, sinus?, rmx?,,,ci ako sa to pise?, ktory mozem do toho vpalit na celu noc??? ,,samozrejme s rezervou,,,alebo to je ten maximalny ktory dnes uvadzaju vsade,,ale mne je naprd,,,lebo celu noc mi to na tych 900watoch hrat nebude,,lebo odpalim repraky ...
jednak je aj vykonnejsia,,je na 4 ohmy,,trosku drahsia,,,no a je aj dobra??? ma s nou niekto skusenosti???
chcem do toho pustat prevazne techno-dance
no a ved ten zosik CERVIN VEGA by knej sekol,,,ved ma 2 x 900w na 4ohmy,,a da sa zohnat za 300 libier
alebo ten PULSE,,ten ma 2 x 1200 na 4ohmy,,za tych 250 lybier,,
Ohladom servisu zosikov,,tak to by nebol problem,,,tak ako tak,,,mam cloveka ktory sa cely zivot vrta v zosilovacoch,,,takze to by nebol problem ani keby bol cely koncak odpaleny,,,
inac otazocka,,,tie waty ktore su uvadzane na tych produktoch,megatonoch, tak to su trebars na tej nd2122 - 900wat akoze trvaly prikon?, sinus?, rmx?,,,ci ako sa to pise?, ktory mozem do toho vpalit na celu noc??? ,,samozrejme s rezervou,,,alebo to je ten maximalny ktory dnes uvadzaju vsade,,ale mne je naprd,,,lebo celu noc mi to na tych 900watoch hrat nebude,,lebo odpalim repraky ...
U ty 2122 urcite doporucuju mit neco pod tim, jinak je to bedna dobra na vsechno, koncerty i tanecni muzika, bezne se pouziva s 2ks MT18SUB na 1ks 2122, jinak je to normalni vykon, ve kterym to muze jet skoro nonstop, meli jsme pujceny na jednech carodkach starsi verzi 2122, kde jeste nemeli neodymovy repra a byly o neco slabsi (800W) a hnali jsme je 3 dny v kuse na QSC RMX2450, ktery bylo akorat na procesoru nastaveny, aby to limitovalo tesne pred clipem a uplne v pohomarkes píše: inac otazocka,,,tie waty ktore su uvadzane na tych produktoch,megatonoch, tak to su trebars na tej nd2122 - 900wat akoze trvaly prikon?, sinus?, rmx?,,,ci ako sa to pise?, ktory mozem do toho vpalit na celu noc??? ,,samozrejme s rezervou,,,alebo to je ten maximalny ktory dnes uvadzaju vsade,,ale mne je naprd,,,lebo celu noc mi to na tych 900watoch hrat nebude,,lebo odpalim repraky ...
takze konecna verzia,,,
co mi odporucite,,,,na velke akcie,hlavne basy,,, cca (300 people,,alebo vonku)
hudba: dance
2x ND2122 stredovysky
a ktomu 2 x tie 1600 wattove ND215 dvojite Suby ????
a casom dokupim este dalsi par ND215 aby to malo riadne supy,,,
BUDE TO TAKTO DOBRE???
+ 3 KONCAKY,,,TEDA ZATIAL 2,jeden na stredy,,druhy na suby,,
potom ten treti k dalsiemu paru SUBOV,,,
moze to tak byt,,???? bude to dobre hrat,,,????
lebo tie rozmery tych bedni sa mi na ten vykon zdaju nejake male...
mimochodom taka blba otazka,,,to na tych strankach "prodance.cz" to su ceny za 1 ks ??
tak to mi treba 100 litrov len na tie 4 bedne zo zaciatku,,,nemam pravdu ???
kua to co je take drahe na jednej bedni...
co mi odporucite,,,,na velke akcie,hlavne basy,,, cca (300 people,,alebo vonku)
hudba: dance
2x ND2122 stredovysky
a ktomu 2 x tie 1600 wattove ND215 dvojite Suby ????
a casom dokupim este dalsi par ND215 aby to malo riadne supy,,,
BUDE TO TAKTO DOBRE???
+ 3 KONCAKY,,,TEDA ZATIAL 2,jeden na stredy,,druhy na suby,,
potom ten treti k dalsiemu paru SUBOV,,,
moze to tak byt,,???? bude to dobre hrat,,,????
lebo tie rozmery tych bedni sa mi na ten vykon zdaju nejake male...
mimochodom taka blba otazka,,,to na tych strankach "prodance.cz" to su ceny za 1 ks ??
tak to mi treba 100 litrov len na tie 4 bedne zo zaciatku,,,nemam pravdu ???
kua to co je take drahe na jednej bedni...
u tech ND2122 je drahy to, ze samotnej vejskovej driver stoji cca 8500
ty stredovejsky stacej na cca 300 lidi v poho mame u nas klub podobne velikosti a meli tam starsi ne neodymovy verze a zvucili na to hlavne metaly, ktery jsou na stredovejsky narocnejsi nez tanecni hudba. U tech basaku nevim, porad se v prodancu, jestli nebudou vhodnejsi pod to MT18, to je vyskousena varianta, zesiky jak jsem psal na ty stredovejsky RMX2450 a na ty spodky pokud chces mit v zaveru 4ks ND215, tak ideal by bylo na ne pouzit PL380, ktery utahne vsechny 4, jinak jeste nezapomen na speakers managment, k tyhle sestave doporucuju sabine nebo rane, pripadne DBX
ty stredovejsky stacej na cca 300 lidi v poho mame u nas klub podobne velikosti a meli tam starsi ne neodymovy verze a zvucili na to hlavne metaly, ktery jsou na stredovejsky narocnejsi nez tanecni hudba. U tech basaku nevim, porad se v prodancu, jestli nebudou vhodnejsi pod to MT18, to je vyskousena varianta, zesiky jak jsem psal na ty stredovejsky RMX2450 a na ty spodky pokud chces mit v zaveru 4ks ND215, tak ideal by bylo na ne pouzit PL380, ktery utahne vsechny 4, jinak jeste nezapomen na speakers managment, k tyhle sestave doporucuju sabine nebo rane, pripadne DBX
Jak píše Honcka, taky bych na spodek doporučil MT18SUB, ale 2x na stranu. Pokud bys dal jenom jednu na stranu, tak to už je lepší jít do toho dvoupatnáctkovýho subu..
Máš dvě možnosti
- jak říkají kluci - udělat to s nd2122+2xmt18sub a odpovídající zesíky - ale koupit se to musí najednou, protože jeden mt18sub je k tý bedně opravdu málo. I když je nd2122 stažený na úroveň basáku, tak to hraje "divně" a moc dobře se to na sebe nenavazuje.
- nebo jít cestou 2x nd215 (na rmx5050) a 2x ndm152 (na 2450)- k sobě odladěná sestava, kterou můžeš po čase rozšířit o další dva kusy nd215, prodat 5050 a dokoupit pl380.
jsem pro druhou cestu. Ale je to subjektivní - ndm152 se mi prostě líbí víc. Navíc velká výhoda týhle bedny je, že se s ní dá hrát i bez subu. nd2122 je prostě bez subu nepoužitelná. Ale je fakt, že střílí jako prase
Jo a ten speaker management, jak psal honcka - s tím počítej taky. Výběr dle uvedeného.. Já osobně mám rejna 26z a velká spokojenost. Ale slyšel sem i aparát se sabinou (shodou okolností podobnej jako ta první varianta) a taky ten zvuk solidní. Ale to se těžko porovnává..
Každopádně 300 lidí ti venku uhrajou f pohodě obě dvě varianty. Jak dramec, tak techno, tak vostrej rakenrol
- jak říkají kluci - udělat to s nd2122+2xmt18sub a odpovídající zesíky - ale koupit se to musí najednou, protože jeden mt18sub je k tý bedně opravdu málo. I když je nd2122 stažený na úroveň basáku, tak to hraje "divně" a moc dobře se to na sebe nenavazuje.
- nebo jít cestou 2x nd215 (na rmx5050) a 2x ndm152 (na 2450)- k sobě odladěná sestava, kterou můžeš po čase rozšířit o další dva kusy nd215, prodat 5050 a dokoupit pl380.
jsem pro druhou cestu. Ale je to subjektivní - ndm152 se mi prostě líbí víc. Navíc velká výhoda týhle bedny je, že se s ní dá hrát i bez subu. nd2122 je prostě bez subu nepoužitelná. Ale je fakt, že střílí jako prase

Každopádně 300 lidí ti venku uhrajou f pohodě obě dvě varianty. Jak dramec, tak techno, tak vostrej rakenrol

DRUM'n'BASS vibezz
na NDM152 je 2450 slabej zesik, resp v poho, ale nevyzdime to z ni maximum, optimum je PLX2 3602
Jasně, máš pravdu. Já to bral z toho úhlu pohledu, že by se nakonec ta 2450 vyměnila za to plx-ko, cos psal. Předpokládám, že na začátku jde o to !něco! mít (myšleno qsc rmx nebo přípdaně cresty, jak má lukyss) a pak provést "zesilovačový upgrade" bez ztráty kytičky.
Podle mého je nejlepší cesta tato:
první fáze:
2xND215 na RMX5050 a NDM152 na RMX2450 vše stereo. Výsledek je ten, že musíš 2450 krotit.
druhá fáze:
Až přijdou peníze a další 2 kusy ND215, prodat RMX5050 a koupit PL380. A větší dodávku, lépe autobus
třetí fáze:
poslat do světa RMX2450 a koupit PLX3602
čtvrtá fáze:
celý to prodat a jít pod kytky
Já jsem zatím v první fázy..
Podle mého je nejlepší cesta tato:
první fáze:
2xND215 na RMX5050 a NDM152 na RMX2450 vše stereo. Výsledek je ten, že musíš 2450 krotit.
druhá fáze:
Až přijdou peníze a další 2 kusy ND215, prodat RMX5050 a koupit PL380. A větší dodávku, lépe autobus

třetí fáze:
poslat do světa RMX2450 a koupit PLX3602
čtvrtá fáze:
celý to prodat a jít pod kytky

Já jsem zatím v první fázy..
DRUM'n'BASS vibezz