OPERA SUB 12

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
silvo68

OPERA SUB 12

Příspěvek od silvo68 »

zdravím všetkých.potreboval by som poradiť ako zapojiť rcf 312a a opera sub 12.na zadnom paneli je prepinač fase in---fase out,je to asi prepinanie fáz,pri dvoch subbasoch.ja chcem použiť jeden sub a 2x rcf 312a.v ktorej polohe ma byt ten prepinač ?rcf-ka som zapojil do input link,no neviem či som urobil dobre ,pretože pri niektorých spodných tónoch to doslova bučalo,tak som bol z toho troška sklamany,,,poraďte....

honcka
Vybavení

Re: OPERA SUB 12

Příspěvek od honcka »

zapoj to mix-sub-satelity
to otaceni faze nech vyply, pouziva se to akorat kdyz mas nejak nestandardne postaveny bedny, pripadne to parujes s basakama, ktery maj jinak resenou ozvucnici

pust nejakou dobre namasterovanou skladbu, dej korekce na 0, nastav master, aby ti to hralo na 0 a pak serid hlasitost na jednotlivych bednach. Jeste muzes zaexperimentovat, jestli zapnou xover, kdyz to mas vyply, tak ti ty satelity budou hrat cely pasmo, jako kdyz je zapojis primo do mixu, kdyz to zapnes, tak to orizne spodni frekvence, ktery hraje subbas

buceni by mohlo spusobit, jestli hrajes z gramofonu zpetna vazba z basaku do jehly, to odstranis, kdyz upravis gramce, tak aby to nechytalo, mam dobry skusenosti dat na stul karimatku pak betonovy dlazdice, na ne dalsi 2 karimatky a pak gramce

silvo68

Příspěvek od silvo68 »

dej korekce na 0, nastav master, aby ti to hralo na 0 a pak serid hlasitost na jednotlivych bednach....
no by ma zaujimalo ako sa nastavuje master aby mi to hralo na 0

stopo

Příspěvek od stopo »

na mixe si pridas tolko hlasitosti (master je vystup) aby ti tie ledky blikali max na 0 db

silvo68

Příspěvek od silvo68 »

ok,tolko už viem že master je hlasitosť.ďalej ide oto,že na výstupe mám ďalší eqalizer ,tiež ho dať na 0?alebo ho vôbec nepoužívať?ten zvuk potom bude taký suchý

Odpovědět