OMNITRONIC TX-1520

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
mod_alesek

Re: OMNITRONIC TX-1520

Příspěvek od mod_alesek »

už si dost vymejšlim asi :D neakej planek na w-biny 12" 15" ? :D

mod_alesek

bylo prvni co mě vyhledávač vyplivl a prece jenom už to má 2 metry, spiš sem hledal neco takového
http://www.tekk.014.cz/zaloha/Upload/-2 ... 101115.JPG
s rozměrama 121x56x75 jak sem jednou našel na inzerátu

nenašel by se :))

mod_alesek

už sem našel plánky na horny atd ale díky moc za rady :wink2:

mod_alesek

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Nevim, zda to bylo tady nebo nekde jinde. Jeden clovek psal, ze obdobne Omnisrotiky pripojil na 150W zesilovac (mozna 200, proste kolem polovicniho vykonu) a ty bedny se hned kratce po startu odporouceli do vecnych lovist :lol: .

mod_alesek

tak se musim pochlubit :)
Obrázek

spodni wbiny a midhorny druhy od zhora jsou moje 8) :roll:
diky za rady, sem rad ze sem se vyhnul omnišrotixům :) spokojenost

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Vypadá to pěkně. :) Jenom takový postřeh, ta "W-bin" bedna má díky své konstrukci oproti té přímovyzařující basové bedně co leží na ní o něco zpožděný zvuk a tak se ty basy můžou navzájem ovlivňovat a "přetahovat". Je lepší použít nějaký "speaker managment", který umožňuje nastavit vzájemné zpozdění jednotlivých beden v PA a zkusit to spolu podle sluchu vyladit.
A pak dávat šest slabších výškáčů do jedné bedny vedle sebe také není ideální. To radši jeden pořádný (velký, výkonný a drahý). Pak budou ty výšky znít mnohem čistěji. 8)

I když na takovéto open-air na louce asi návštěvníci nebudou ten zvuk moc řešit a bude to OK. Teď jsem navštívil o víkendu jednu hodovou "diskotéku" v sále a DJ tam měl na každé straně přímovyzařující basovou bednu, jinak nic. :shock: Místo muziky bylo slyšet jenom takové huhlání a do toho trochu prolézaly středy, které ty basové repráky ještě zvládly uhrát. Nechápal jsem :roll:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

JJ jako vejskace by bohate stacila klasika 1" Selenium 210ti

ohledne fazovani ta bedna nahore je scooper pripadne neco z tyhle konstrukce odvozeny a tam to jede spis z toho zvukovodu, takze by byla potreba spis spozdit tu wbinu, ja jsem sfazovaval bedny tak, ze podle planu jsem si zjistil delku horny a tu z kratsi jsem spozdil o rozdil, imho je to presnejsi nez uchem, ze ve frekvenci 40-100Hz v ktery hraje vetsina wooferu neni ucho zas az tak citlivy

BTW na tehle akcich se hraje dost na zvuk, akorat kluci vypadaj, ze zacinaj a nemaj na to zatim prostredky, ale par ceskejch soundsystemu ma zvuk, za kterej by se nemusel stydet leckerej tanecni festlival, napr swamp

http://img8.rajce.idnes.cz/d0801/4/4787 ... CN1397.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/5342/swmprck.jpg

Ludek

Příspěvek od Ludek »

honcka píše: ohledne fazovani ta bedna nahore je scooper pripadne neco z tyhle konstrukce odvozeny a tam to jede spis z toho zvukovodu, takze by byla potreba spis spozdit tu wbinu...
Ta bedna nahoře asi bude hrát hlavně z toho zvukovodu jak píšeš, ale určitě bude délka toho zvukovodu nastavená tak, aby se zvuk pokud možno sčítal (závisí na frekvenci) a byl ve fázi s tím přímovyzařujícím reprákem vepředu, jinak by tato kontrukce neměla smysl a bylo by lepší ten reprák asi nechat uvnitř. Takže podle mě jde vlastně co se týče fáze o přímovyzařující bednu a pak musí být zpožděný ten Bwin, protože ten má jenom zvukovod.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

JJ v tom mas pravdu, nevim jak u 15", ale u 18" superscooperu se to muselo rezat ze zhora pod 90Hz, jinak se to odcitalo. Ja to vdycky spozdoval proti tem kolenum, nase PD186 horny mely 90cm hornu a kamosi mely ty 18" kolena mely 130cm, tak jsem nase bedny spozdil o 40cm, znelo to lip nez kdyz se spozdily ty kolena, ale to bylo mozna tim, ze my meli Rane a kamosi Behringera.

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Stejně je to ale zajímavé, protože podle jednoduchého výpočtu jsou ty zvukovody moc krátké. Pokud totiž vezmeme, že při frekvenci 70 Hz je vlnová délka nějakých 5 metrů, tak protože bereme do zvukovodu zvuk z opačné strany membrány reproduktoru a tedy v opačné fázi, potřebujeme zvukovod ideálně dlouhý 2,5 metru, aby se to vepředu s tou přední částí repráku sčítalo. A tady jsou zvukovody 1,3 metru, což je zhruba polovina z těch "ideálních" 2,5 metrů, takže by to teoreticky mělo jít ve výsledku naopak proti sobě sobě a odečítat se. :?: Zajímavé, asi v tom bude ještě nějaký jiný fígl a nebude to tak jednoduché, jak se zdá :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Sorry mystifikace, 1.22m je vysoka bedna takze ta horna muze mit tech 2.5m uz si to presne nepamatuju

plan je tady
http://speakerplans.com/index.php?id=18superscooper

Jinak by me zajimalo, jak je to treba u hornflexu, kde ta horna je mnohem kratsi

Odpovědět