odposlech Mackie bez cinch zapojení??
odposlech Mackie bez cinch zapojení??
Zdravím, měl bych otázečku (možná dost hloupou), ale zakoupil jsem si odposlech Mackie 240w RMS a ten nemá vstup na 2x cinch, ale jen XLR vstup a výstup. Chápu to tak, že když hraje z mixu jenom jedna bedna, slyším hrát jen jednu stranu ( L nebo R) tracku. Ale kamarád má aktivku na odposlech a má tam i vstup 2x cinch. Znamená to že uslyší obě strany ale samozřejmě jen v monu z jedne bedny? Já prostě některý zvuky v tracku skoro neslyším :-/ Budu muset dokoupit časem druhou bednu nebo bude stačit jen nějaká šikovná přechodka? Díky moc!
2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25
Re: odposlech Mackie bez cinch zapojení??
1. Jedna bedna hraje vždy jen jednu stranu (levou nebo pravou) (když bys sloučil oba kanály dohromady tak to začně dělat bordel)
2. U většiny aktivek je pouze XLR Samec a samice. Většina mixů má symetrickej XLR výstup. Když ne, tak je pak redukce z cinche na XLR. Ty XLRka na aktivce jsou spojený, takže je jedno jestli do bedny zapojíš samec nebo samici XLR. Druhý konektor pak může sloužit k přenosu signálu do další (aktivní) bedny (třebas když máš dvě bedny na jedné straně), ale pořád je to jen mono respektive ten jeden kanál kterej si vyvedeš z mixu.
3. Pokud má kamarád aktivku bednu a má tam i 2x cinch (tak pokud se bavíme o PA), tak jde pravděpodobně o to že tam pak má zas výstup (přes cinch nebo XLR) na další vyvedení signálu do dalších beden. Ale osobně sem to zatím teda neviděl. Nicméně určitě mu nehraje jedna bedna Stereo, pokud se nebavíme o nějaké čína/hifi splácanině.
4. Kup si druhou bednu
(PS: mě na odposlech jedna bedna v pohodě stačí)
2. U většiny aktivek je pouze XLR Samec a samice. Většina mixů má symetrickej XLR výstup. Když ne, tak je pak redukce z cinche na XLR. Ty XLRka na aktivce jsou spojený, takže je jedno jestli do bedny zapojíš samec nebo samici XLR. Druhý konektor pak může sloužit k přenosu signálu do další (aktivní) bedny (třebas když máš dvě bedny na jedné straně), ale pořád je to jen mono respektive ten jeden kanál kterej si vyvedeš z mixu.
3. Pokud má kamarád aktivku bednu a má tam i 2x cinch (tak pokud se bavíme o PA), tak jde pravděpodobně o to že tam pak má zas výstup (přes cinch nebo XLR) na další vyvedení signálu do dalších beden. Ale osobně sem to zatím teda neviděl. Nicméně určitě mu nehraje jedna bedna Stereo, pokud se nebavíme o nějaké čína/hifi splácanině.
4. Kup si druhou bednu

Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
[quote="Bj_Carda"]...když bys sloučil oba kanály dohromady tak to začně dělat bordel...[/quote]
To platí, jenom kdybys to spojil až za zesilovačem. Před zesilovačem (tj. ještě před aktivní bednou) oba kanály sloučit dohromady můžeš, stačí ti k tomu dva odpory a běžně se to dělá. Už jsme to tady dřív řešili: ./viewtopic.php?f=7&t=5248
[quote="Bj_Carda"] Pokud má kamarád aktivku bednu a má tam i 2x cinch (tak pokud se bavíme o PA), tak jde pravděpodobně o to že tam pak má zas výstup (přes cinch nebo XLR) na další vyvedení signálu do dalších beden. Ale osobně sem to zatím teda neviděl. ...[/quote]
Některé aktivky mají i stereo vstupy. Já mám u QSC K12 vzadu i dva cinche a do nich můžu pustit stereo signál např. z CD. Bedna si to sama sloučí a dál už to samozřejmě hraje mono...
http://www.qscaudio.com/images/hi_res/K/K12back_hi.jpg
To platí, jenom kdybys to spojil až za zesilovačem. Před zesilovačem (tj. ještě před aktivní bednou) oba kanály sloučit dohromady můžeš, stačí ti k tomu dva odpory a běžně se to dělá. Už jsme to tady dřív řešili: ./viewtopic.php?f=7&t=5248
[quote="Bj_Carda"] Pokud má kamarád aktivku bednu a má tam i 2x cinch (tak pokud se bavíme o PA), tak jde pravděpodobně o to že tam pak má zas výstup (přes cinch nebo XLR) na další vyvedení signálu do dalších beden. Ale osobně sem to zatím teda neviděl. ...[/quote]
Některé aktivky mají i stereo vstupy. Já mám u QSC K12 vzadu i dva cinche a do nich můžu pustit stereo signál např. z CD. Bedna si to sama sloučí a dál už to samozřejmě hraje mono...
http://www.qscaudio.com/images/hi_res/K/K12back_hi.jpg
Takže je to vlastně dobrý k čemu ? 
(jinak dík za osvětu, já sem se zatím s takovejma novotama nesetkal
)

(jinak dík za osvětu, já sem se zatím s takovejma novotama nesetkal

Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Bj_Carda píše:Takže je to vlastně dobrý k čemu ?

Pokud se to týká toho odporového slučovače, tak je to dobré k tomu, abys v jedné bedně slyšel zvuk z obou L+P kanálů, přesně jak si to underbeat přál. A u těch dvou cinchů je to tam z toho samého důvodu. Co jsi na tom nepochopil?

Díky za info, zase jsme všichni trošku chytřejší
No nakonec jsem úplně zapomněl, že mám vzadu na mixu přepínač na mono a stereo, takže už v repro slyším všechno....super!!! PS: Mackie jsem nakonec vyměnil za RCF 

2xTechnics SL1210 MK5+Denon DN-X1100+Serato+RCF+Seen. HD25
Zapnuté mono na mixu - V odposlechu sice slyšíš oba kanály, ale pak jsou i oba master out výstupy sloučené jako mono a zbytečně tak při hraní na stereo aparatuře připravuješ posluchače o prostorový zvuk. Já bych nechal mix ve stereu, na odposlech používal booth výstup a sloučil to za ním těma odporama. To je nejlepší řešení.