Obecne

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Ambiente

Obecne

Příspěvek od Ambiente »

Zdravim vsechny,

mozna dost blbej dotaz, ale zkusim to.. chtel bych si poridit casem lepsi ozvuceni - co vsechno je potreba? Hadam zesilovac + bedny a asi nejaky equalizer by se taky hodil (i kdyz to uz je asi trosku nadstandard - nicmene investice do budoucna)... Jaky je rozdil mezi aktivnima a pasivnima bednama, jake parametry bereme v uvahu atd atd? Cim se urcuje kvalita? Berme v potaz, ze vstup je vyborny (jehly ortofonky night cluby, gramo technics, mix pioneer)

Predem diky moc za vas cas a vase nazory a poznatky... :)

crewy

Re: Obecne

Příspěvek od crewy »

jestli chceš kompletní ozvučení jako je subwoofery + středy a výšky tak budeš potřebovat výhybku,dva zesilovače (jeden na subwoofery,druhý na vrchy) a pak už jen dva subwoofery a dva vrchy. značku a co přesně koupit ti poradí jiný lidé jako je voče,lukyss ty si docela holdujou v aparatuře.
aktivní bedny jsou takové že mají v sobě už zabudovaný zesilovač a stačí je přivést proud a zvuk do nich,takže budeš mít jen cestu mix->bedna
pasivní jsou klasiky, takže máš cestu mix->zesilovač->bedna.
kvalita se určuje více parametry,moc se v tom neorientuju tak tě nechcu nějak mást.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Ambiente píše:Zdravim vsechny,

mozna dost blbej dotaz, ale zkusim to.. chtel bych si poridit casem lepsi ozvuceni - co vsechno je potreba? Hadam zesilovac + bedny a asi nejaky equalizer by se taky hodil (i kdyz to uz je asi trosku nadstandard - nicmene investice do budoucna)... Jaky je rozdil mezi aktivnima a pasivnima bednama, jake parametry bereme v uvahu atd atd? Cim se urcuje kvalita? Berme v potaz, ze vstup je vyborny (jehly ortofonky night cluby, gramo technics, mix pioneer)

Predem diky moc za vas cas a vase nazory a poznatky... :)
prvni si ujasni, jakej chces zvuk, jestli mobilni, nebo do nejakyho klubu, pak jak chces silnej, resp pro kolik lidi, pak uz kolik do toho chces vrazit penez, z toho, co jsem cetl nechces koupi nejaky ksunt, pocitej, ze solidni zhruba 6kW zvuk (pro zhruba 300lidi)te bude stat tak 150-200k (4 subbasy, 2 stredovysky, 2 zesilovace, signalovy procesor, rack a kabely)

Ambiente

Příspěvek od Ambiente »

Hm jsem to neuvedl na pravou miru... chtel jsem se zeptat ve vlakne k odposlechu - ale nejspis jsem vytvoril nove :/ Potreboval bych to na domaci hrani, ale chci to mit cisty a pripadne pouzitelne i treba jako odposlech na akcicku casem... mam to doma zapojene pres komp do 5.1 bedynek... je to otresny a uz me to zacina silne mrdat... Tak se prave chci tady zeptat vas vsech, kdo s tim ma trosku zkusenosti, podle ceho a jak to zapojit vubec atd atd :) Diky moc...

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Zkus pročíst další podobný témata zde a případně kouknout k nám na web věnovaný reproduktorům http://www.repromania.net

Myslím, že po prostudování pár topiců by sis mohl ujasnit základní věci.

Domácí hraní...no je to problém skloubit zvuk jak na domácí trénink tak aby se to dalo použít na menší akci. Asi bych to viděl zpočátku na nějakou tu levnější kombinaci 15" + 1" driver EM151 (Delta 15 LF, D220ti).
Kde se pro úplný začátek obejdeš i bez subu, protože i ta Delta LF dokáže zabasovat. Je to ekonomičtější řešení, protože chtít po takové sestavě aby dokázala hrát perfektně bez subů je takřka nemožné a vymyká se to fyzikálním zákonům. Sám jsem EM151 postavil, několik měsíců vlastnil a můžu doporučit. Pro začátek dobrej krok, lepší než kupovat vyrobené bedny RHSOUND, Behringer, Tapco, Omnitronic. Kluci s těma dvouma bedýnkama zvučili i 50-80 lidí a stačilo jim to. Hlavně k tomu dobrej zesilovač, začít buď Tapcem, QSC, či CRESTem CPX (na ty jsem z QSC přešel já).

Pokud jsou EM151 moc velké a chceš to fakt jen jako odposlech tak zkusit EM121, což je menší bedýnka.

Nejdůležitější věc jsi zapoměl napsat, a to ROZPOČET, bez konkrétního čísla se nedá začít radit.

Takhle ty EM151 co jsem stavěl vypadají...výjdou asi na 12 000Kč obě.
[img]http://repromania.net/forum/download/file.php?id=2[/img]

PS: snad nikomu nebude vadit mé věčné odkazování k nám na forum, osobně myslím, že když je diskuze o repro tak je to užitečné si tam projít některá témata...
ReproMania.NET

Odpovědět