Nahrada za zesiky Tapco

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
honcka
Vybavení

Nahrada za zesiky Tapco

Příspěvek od honcka »

Zprava z prodance

Info pro vsechny, kterym ukonceni vyroby TAPCO juice zesiku udelalo caru pres rozpocet.
Nakoupili jsme specialne z techto duvodu zesiky EAW commercial CAZ. Jde o uplne stejne zesiky vyrabene ve stejne tovarne, akorat s jinym designem. CAZ maji vstup nejen XLR/JACK (v provedeni combo) ale navic take svorky. Vystupy maji ovsem pouze svorky (holt si musite udelat panel se speakony). Prijemna zprava urcite je, ze jsou jeste o 10% levnejsi nez bylo TAPCO (a za to si poridite vic veci nez jen ten panel a speakony ;))!
Pisu to sem hlavne proto, ze prave ted jich 100ks dorazilo do Prahy :)

http://eaw.com/products/caz800.html
5540,- Kc MOC vc DPH

http://eaw.com/products/caz1400.html
7387,- Kc MOC vc DPH

http://eaw.com/products/caz2500.html
9787,- Kc MOC vc DPH

Bj_Carda
Vybavení

Re: Nahrada za zesiky Tapco

Příspěvek od Bj_Carda »

Hmm. to je sice hezký, že je to vlastně Tapco, akorát jinak barevný a levnější, ale můj názor je že absence Speakonu na výstupu ten zesilovač degraduje někam do sféry "garage párty".

Myslím že plno lidi by se mohlo vybodnout si k tomu dělat ještě nějakej spešl panel na speakony. (někomu zas můžou vyhovovat svorky, ale těch bude asi minimum)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Pokud si nekdo koupí za desítku zesilovač jen se svorkama, měl by se jít léčit :mrgreen:

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Nekoupil bych to, dokud to není v ČR dostatečně vyzkoušený. To radši rovnou CREST CPX, nebo QSC :). A vynechat tak mezikrok typu Tapco.
ReproMania.NET

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Kamarád měl tapco 2x. Po tom co oba během jedný akce umřeli (shořela jim nějaká pojistka uvnitř) tak je vyreklamoval, a s radostí prodal, teď má QSC... Tady ty mezikroky, jsou opravdu jen pro fajšmekry, a jen kabelový svorky... To je pro extra fajšmekry :mrgreen:

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Já měl sám Tapco J1400, QSC RMX 1450, CREST CPX1500 a CPX2600. Měl jsem je dostatečně dlouho, abych si mohl udělat závěr, jakou cestou se ubírat.

Myslíte, že "commercial CAZ" budou mít naprosto totožná střeva s Tapcem, včetně podobné kvality součástek? Já bych na to moc nesázel.
ReproMania.NET

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

sry z OT, ale co říkáte na tyhle?

http://www.musik-produktiv.de/peavey-ipr-6000.aspx

myslíte že to dostatečně uživí 6ks 18P1200nd?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

ToLa píše:Pokud si nekdo koupí za desítku zesilovač jen se svorkama, měl by se jít léčit :mrgreen:
spravnej zvukar to ma stejne v racku, ja mam vsechno taky propojeny pres svorky a vyvedeny na panelu, je to mnohem pohodlnejsi, BTW procesor Rane RPM26z ma pouze svorky a stoji 26k a ze je spatnej bych rozhodn nerekl :)

ToLa

Příspěvek od ToLa »

špatnej ne, ale je divnej, to stačí :mrgreen:

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

ToLa píše:špatnej ne, ale je divnej, to stačí :mrgreen:
Co je na nem divnyho, mel si to nekdy v ruce? pripadne ktery DSP v danne cenove hladine je podle tebe lepsi?

ToLa

Příspěvek od ToLa »

honcka píše:
ToLa píše:špatnej ne, ale je divnej, to stačí :mrgreen:
Co je na nem divnyho, mel si to nekdy v ruce? pripadne ktery DSP v danne cenove hladine je podle tebe lepsi?
A že nevíš proč tam nejsou konektory, ale jsou na něm jen svorky?
Protože se tam prostě nic jinýho nevejde... :idea:
(teď nemluvim o tom zesilovači :-D )

SKRDLIK

Příspěvek od SKRDLIK »

ToLa promiň ale chováš se krapet arogantně RANE je kvalitní značka a nebál bych se ničeho co mají na trhu to že mají svorky zanamená že je to buď určený pro profi který to to mají stejně jak již bylo řečeno všecho na panelech v racku takže je jeno že tam jsou svorky když se tim nehejbe nebo pro pevnou instalaci.

Že se tam nic jinýho nevejde??? měl jsi to už rozebraný nebo změřený že tak odsuzuješ???

Zatim jsem na rane neslyšel nic jinýho než chválu a nebo že jsou překvapený jak to za ty prachy hraje.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

SKRDLIK píše: Že se tam nic jinýho nevejde??? měl jsi to už rozebraný nebo změřený že tak odsuzuješ???
Mam oči... Koukni se na obrázku jak to vypadá a pak mě řekni, kam by se vešly konektory? (nepočítám 3,5 jack :-D )

Já to někde odsuzuju? :shock:

SKRDLIK

Příspěvek od SKRDLIK »

ToLa píše:
SKRDLIK píše: Že se tam nic jinýho nevejde??? měl jsi to už rozebraný nebo změřený že tak odsuzuješ???
Mam oči... Koukni se na obrázku jak to vypadá a pak mě řekni, kam by se vešly konektory? (nepočítám 3,5 jack :-D )

Já to někde odsuzuju? :shock:
Obrázek vnitřku nemám a XLR ani jack toho moc nezabere tam je opravdu počítáno s pevnou instalací "někde" nebo v raku čímž opadá problém svorek nehledě na to že svorky maj menší přechodovej odpor čili jsou na tom lépe na dlouhodobou instalaci.
Ukaž mi někoho kdo má DSP a zesiky na akci jen tak na hromadě a pokud mám na DSP typu RANE tak mám pár korun i na ten obyč rack na kterým budu mít i nějajej panel s vstupníma a výstupníma konektorama.
Pokud ne tak je tak je to u mě zhovadilost na akci propojovat mix-DSP-zesiky-bedny pořád dokola, na panelu ho koupim a vyměnim sám za pár minut

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Viděls někdy vedle sebe 8x XLR? :mrgreen:
Pak bys nenapsal takovou blbost, když není místo venku, tak je jedno jestli je uvnitř...
A pohádky o racku jsou uplně mimo, tady se bavíme o low end zesilovači který nikdo nikdy nebude připojovat k něčemu za 20 000,-

Odpovědět