Mobilní sestavička

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Azu

Mobilní sestavička

Příspěvek od Azu »

Ve zvukové technice se zrovna moc neorientuji, tak se zeptám zkušenějších.
Do teď sem používal pro mobilní akce 2x Cerwin Vega CVA28X + Cerwin Vega CVA118X, se kterýma sem byl naprosto spokojen, jenže tahat sebou ten subwoofer je často problém, protože se buď nevejde do auta a nebo s ním nemá kdo pomoct při přepravě. Při ozvučení (např. zvuková kulisa k závodům nebo nějaké výstavě) subwoofer také nebyl moc praktický. Bohužel ty 8" satelity jsou na basy fakt málo.
Takže sem to vše prodal a nyní bych to rád nahradil aktivníma satelitama, které budu moct využívat převážně bez subwooferu a po pravdě čím lehčí budou tím jen lépe.

Z těch levných sem původně zvažoval Behringer B815NEO, známej v Německu je má a docela si je chválil, ale zatím sem je neslyšel a praktické zkušenosti sem o nich nenašel v podstatě žádné.
Dalším kandidátem byly JBL PRX615M, ale mnoho lidí s nimi má problémy, stejně tak s Mackie HD1521. QSC K12 sem slyšel ale bez subwooferu to bohužel nebylo úplně to ono.
Takže tu zbývá asi nějaká klasika od RCF, např. ART 715-A, nebo Electro Voice ELX115P, která papírově vypadají podstatně lépe, ale moc informací sem o nich nikde nenašel, ani zkušenosti s nima.

Tak co mně doporučíte, klidně i cokoliv jiného :)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Ludek

Re: Mobilní sestavička

Příspěvek od Ludek »

Slyšel jsi ty K12 i se zapnutým režimem DEEP? Na nejmenší akce v malých prostorech do 20 lidí to s přehledem stačí. Ale je pravda, že 15 palcový reprák v RCF může asi zabasovat víc. Já mám k těm K12 i dva Ksuby a beru buď žádný, nebo jeden, nebo oba. Takže variabilní a lehce přenosná/převozná sestava, kterou naložím celou na sedadla do osobáku a zůstane mně volný celý kufr. Ten Ksub v pohodě odneseš sám a navíc má kolečka. 8)

Azu

Příspěvek od Azu »

Tak to nevím v jakém režimu to bylo nastaveno když mně je v Prodance ukazovali, nehrálo to vůbec špatně,a le raději bych přeci jen dal přednost těm 15" i když kdo ví :) Na K12 mně vadí ještě jedna věc a to je aktivní větráček, protože to je zaručeně součástka která odejde.
Zatím se mně nejvíc líbí ty Electro Voice ELX115P, nebo i EV ZX5-90B, ale pokud by nehráli tak moc bídně ani ty Behringery, tak se jim také nebráním, přeci jen je ten finanční rozdíl velký a na ty divné akce kde je kvalita zvuku bohužel druhořadá, by to mohlo také dostačovat
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

kamos ma v hospode RCF 725, je to podnik s cca 80 mistama k sezeni, kdyz tam dela elektro nebo DnB, je tam tak kolem 150 lidi, nazvuci to v pohode, basuje to dost, samozrejme to nehejbe vnitrnostma, ale to imho zadny aktivni dvoupasmo, ta 715 na tom bude podobne, akorat bude hrat o neco hur v miste, kde prechazi basak na vyskovy driver. Jinak co by hralo lip je aktivni tripasmo, zvucil jsem jedno reggae timhle http://kytary.cz/db-technologies-f-315/HN101554/ a umi to hrat uz od tech 50Hz, kde to ma citlivost kolem 92dB, ty Art 715 jsou pouzitelny tak od 70Hz, ze na 50Hz to ma citlivost jenom 80dB, ale je to zas o dost drazsi a vazi to 31kg

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Slyšel jsem od zvukaře, který má oba typy, že například RCF ART-312 basuje víc, neř RCF ART-315, přestože má ART-315 větší reprák, tak nevím. Asi by bylo nejlepší si všechny tyto bedny postavit do řady a porovnat jednu po druhé.
Když ti ty K12 v Prodance ukazovali, tak mohly být klidně přepnuté do režimu EXT SUB a to pak opravdu nebasují. Pak je ještě režim normal a pak ten DEEP se zvýrazněnými basy. Ten větráček v K12 se netočí pořád, jenom když zesilovač potřebuje chladit a určitě něco vydrží. Když si vezmeš, že podobné větráky se dokáží vrtět např. v PC každý den i několik let v tahu... To bych se spíš bál, že mi ten větrák honí skrz zesilovač veškerý bordel ze vzduchu a bude se to muset čas od času čistit a vyfoukat kompresorem. V tomto bude asi lepší pořádný pasívní chladič, ale zase pak bedna váží o pár kilo víc.

Odpovědět