Chtěl bych si koupit nějaké aktivní reproboxy, které bych čas od času využil jen na nějaké to venkovné mobilní tréninkové hraní někde u vody s přáteli, případně by mohly posloužit i při moderování malých firemních akcí pro děti. Dal bych raději přednost něčemu menšímu, případně by to nmuselo moc vážit.
Nejvíc se mně zamlouvá koupit 2x Cerwin-Vega CVA 28, jako další možnost sem zvažoval 2x Mackie SRM 450, nebo máte někdo zajímavější řešení zhruba do 25tis ? ...
Mobilní aktivní reproboxy
Mobilní aktivní reproboxy
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Re: Mobilní aktivní reproboxy
25tis za oba ? Protože s tím Mackem se do 25 tis nevlezeš. Z těchto dvou bych určitě volil SRM 450... Zaprve se mi ten CW dost nelíbí konstrukcí, a ani použitím 8".. a zadruhe na prodancu prosakovalo nějaké info o tom že CW už dávno není to co bývalo. Prostě jednoznačně mackie SRM 450. jako levnější ekvivalent by mohlo být RCF ART 310 A, (vlastním), ale když už si u té 450, tak bych volil radši ART 315-A která je za podobnej peníz, a bez subů to s 15" na malé akce bude asi lepší.
Osobně třebas co se týče použití ART310A bez subu, tak to prostě není ono. Do budoucna to vyřeším subem, ale kdybych měl počítat že to bude hrávat samo, tak minimálně 12 palec, a 15" palec asi uplně nejradši.
Ale myslim že ta SRM 450 je dobra volba...
Osobně třebas co se týče použití ART310A bez subu, tak to prostě není ono. Do budoucna to vyřeším subem, ale kdybych měl počítat že to bude hrávat samo, tak minimálně 12 palec, a 15" palec asi uplně nejradši.
Ale myslim že ta SRM 450 je dobra volba...
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Nad těma RCF sem také uvažoval, ale nějak mně přišli zajímavější v té volbě ty Mackie, které za tu cenu do 25tis za oba seženu. Dokud sem neobjevil ty Carwiny, tak sem byl rozhodnut pro ty Mackie, takto nastalo dilema
Co sem čet dvě recenze na ty Carwiny, tak jen samá chvála a i recenzety překvapila všestranná kvalita zvuku, jediné co tomu bylo vytknuto je absence ochranné mřížky reproduktorů, ty mříže co jsou v předu totiž slouží zároveň snad jako chladič. Nebýt toho že v podniku máme Carviny již nějakej ten rok a hrajou neksutečně kvalitně, tak bych se moc býval nerozhodoval. Carwin-Vega nyní spadá pod distribuční síť Stantonu.

http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Jako já sem zapřísáhlej RCFák takže já bych bral RCF.. minimálně teda s tou 12" ideálně s 15" pokud to má hrát samo.
Ale jinak pokud ty mackie seženeš do 25 tis tak bych neváhal. má to o 50W víc na driveru..(300W + 100W) což může být poznat a nebo nemusí, ale rozhodně je to sázka na jistotu. Takže bud SRM 450, nebo něco podobnyho s 15" palcem.
Ty CW, vím že ty starší řady byly špicové, ale právě že jsem se doslechl že v sočasné době už to není ono. Ale stejně musím přiznat že i kdyby to bylo třebas RCF nebo EAW, tak radši vezmu ty mackie než nějakou pochybnou kontrukci s 8". Gor to podle mě bez subu už vůbec nebude použitelné.
Ale jinak pokud ty mackie seženeš do 25 tis tak bych neváhal. má to o 50W víc na driveru..(300W + 100W) což může být poznat a nebo nemusí, ale rozhodně je to sázka na jistotu. Takže bud SRM 450, nebo něco podobnyho s 15" palcem.
Ty CW, vím že ty starší řady byly špicové, ale právě že jsem se doslechl že v sočasné době už to není ono. Ale stejně musím přiznat že i kdyby to bylo třebas RCF nebo EAW, tak radši vezmu ty mackie než nějakou pochybnou kontrukci s 8". Gor to podle mě bez subu už vůbec nebude použitelné.
Já když vidím ten basový reprák s červeným (gumovým?) okrajem, tak se mi vybaví reproduktory do auta s citivostí 92dB. Ale kdo ví...
Nedovedu si představit, co bude v té aktivní bedně od Cerwin Vega za 11000 korun za kvalitní repráky, když ta samá firma osazuje do pasivní bedny za 17500 korun ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 2-4268.php ) piezo výškáč! Ale zase to prý hraje až do 30 kHz 

Né, je pravda že Cerwin Vega "byla" firma vyrábějící opravdu hodně kvalitní repra, a není tomu ještě tak dávno. Ale holt jak už to bejvá, někdou koupí značku, a začně tam rvát levný šmejdy, a prodávat draho.. než na to lidi příjdou tak si slušně namastí kapsu, a ono ruku na srdce i potom se najdou jedinci kteří si něco podobného koupí.Ludek píše:Já když vidím ten basový reprák s červeným (gumovým?) okrajem, tak se mi vybaví reproduktory do auta s citivostí 92dB. Ale kdo ví...Nedovedu si představit, co bude v té aktivní bedně od Cerwin Vega za 11000 korun za kvalitní repráky, když ta samá firma osazuje do pasivní bedny za 17500 korun ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 2-4268.php ) piezo výškáč! Ale zase to prý hraje až do 30 kHz
Já nechci polemizovat o tom jestli je to ještě kvalitní výrobek či nikoliv, já jen říkám že i kdybyto bylo cokoliv tak bych si takovej reprak nekoupil. A už vubec ne když to má hrát všechno..
No tak je dávno a dávno, ale já už bych dneska do CW rozhodně nešel! A jenom taková věc, to ta jejich bedna fakt nemá žádnej driver, to to tahaj všecko ty dva 8"??
V tom případě je myslím vše jasné....
Jestli seženeš ty Mackie do 25, asi bych nic dalšího neřešil. Jinak samozřejmě RCF je dobrá volba, ale jak už bylo napsáno, bez subu jsou nepoužitelné. I když, na takovýhle akcičky formatu akce pro děti kolikrát stačí jeden mono subík

Jestli seženeš ty Mackie do 25, asi bych nic dalšího neřešil. Jinak samozřejmě RCF je dobrá volba, ale jak už bylo napsáno, bez subu jsou nepoužitelné. I když, na takovýhle akcičky formatu akce pro děti kolikrát stačí jeden mono subík