Material pro stavbu reproboxu

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
JB007

Material pro stavbu reproboxu

Příspěvek od JB007 »

Jeste bych se chtel zeptat , jake drevo je nejlepsi pro stavbu reproboxu. Na netu jsem se docetl, ze nejlepsi je balzove drevo, ktere je ale dost drahe. Dobrou alternativou by mela byt 18mm MDF drevotriska. Mate nekdo s temito materialy zkusenosti? Kolik ktery stoji a kde se da nejvyhodneji zakopit? Pripadne po jak velkych deskach se toto drevo prodava?

somik

Re: Material pro stavbu reproboxu

Příspěvek od somik »

nevim kolik co stoji a kde se to da koupit, je ale jiste, ze pokud chces nejlepsi repro, musis koupit taky nejlepsi matroš :). Ta drevotriska je jako kompromis dobrou volbou a vubec bych se toho nebal.

NEO333

Příspěvek od NEO333 »

Paci sa, myslim ze tito ludia sa tomu vyznaju.
http://www.kapaaudio.sk/
DJ NEO

pali

Re: Material pro stavbu reproboxu

Příspěvek od pali »

James_Bond_007 píše:Jeste bych se chtel zeptat , jake drevo je nejlepsi pro stavbu reproboxu. Na netu jsem se docetl, ze nejlepsi je balzove drevo, ktere je ale dost drahe. Dobrou alternativou by mela byt 18mm MDF drevotriska. Mate nekdo s temito materialy zkusenosti? Kolik ktery stoji a kde se da nejvyhodneji zakopit? Pripadne po jak velkych deskach se toto drevo prodava?
to je tažke povedat kolko čo stoji a podobne všade to kupiš za skoro rovnaku cenu velke odchylky určite niesu ani u vás v CZ.vačšinou sa predavaju v rozmeroch okolo 2x3 metre ale fakt teraz neviem a ber tu MDF 18mm je superrr.....

arpad

Příspěvek od arpad »

Jde o to,kam chces bedny použít.Na převoz bych určitě MDf ku nevolil(ta je spíš pro hifi).Tlouštka stěn se volí dle velikosti bedny a osazení.Nejčastěji používaný materiál je vícevrstvá překliška z běloruska(je nejlevnější na úkor kvality) min. 10-15mm a širší.Spoje jsou lepené ,ke spojení slouží vruty nebo spony.Vyráběl jsem reprobedny cca 3 roky.(jak hifi,tak profi -spíš však profi ve firmě http://www.edward.cz.)

Klidně se ptejte myslím,že mám co nabídnout. :twisted:
Arpad23sstm

JB007

Příspěvek od JB007 »

kde to rusky drevo sezenu a kolik stoji? zda se mi ze tloustka by mela byt 18mm :shock:

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

tloušťka závisí na fyzikálních vlastnostech toho daného materiálu.. Tatík má čalounictví a vozí si 20mm dřevotřísku v tabulích 6x2m stačilo si spočítat jak velká musí být bedna pro ten určitý reprák pak už sme je jen uřezali a sešroubovali obyčejnýma vrutama,,pak si je ještě můžeš potáhnout kobercem.. jinak cena takto vyrobených 2 beden o velikosti 0,5x0,4x0,3 m vyšla asi na 400 i s prací
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

v profi bednách se používá baltská břízá... je to dobrej matroš, je hodně lehkej, a hodně drahej.

Na domorobo se hodně používá zmiňovaná MDF, je tuhá, tzn v odolává rezonancím, oproti lepším materiálům je levná, ale zase je kurevsky těžká.

Měl jsem tu čest tahat 2X15" kompakty a to vám řeknu to je kurva těžká bedna. kdyby to byla ta bříza bylo by to asi o něco lehčí. jinak na zvuk to zas až tak moc vliv nemá, při použití dostatečné tloušťky (18mm )..

Jo a ještě na MDF bacha... ochranné rohy nutnost.. drolí se..

Odpovědět