Kterou sestavu na 50 lebek vybrat?
Kterou sestavu na 50 lebek vybrat?
Hoj chlapi!
Tento dotaz jsem vlozil i mezi repro znalce na forum repromania. Zajima mne vas nazor i tady. Rozpocet je jasny - max 15tis Kc za dve bedny, pasivky.
Potrebuju ozvucit male prostory, jak jsem uvedl cca 50 lidi, a mam na vyber nize uvedene bazarovky. Hraju retro a rock.
1. Rok stare Yamaha S115V. Techto sestav je po bazarech vice, je z ceho vybirat. V podstate az na jednu vyjimku jsou okobercovane, jedna je v laku. Nevim, jestli ma vliv na zvuk i koberec, ktery je spise ochranou si myslim..?
2. Dale je k mani Megaton - EM151 a v nem puvodni veci - EM Delta15 + Selenium D220Ti - 400+80W s orig vyhybkou. Zajima mne proc je to teda Megaton, kdyz to ma cizi repro. Megaton pro tuto sestavu vyrabi pouze skelet? Jak je to?
3. Dalsim adeptem je skelet c.1 Yamaha S115V a v nem vymeneny bas za DAS 15B
http://www.dasaudio.com/en/p/15b-2/ a puvodni 2" vyskovy titan. Vyhybka je vymenena za nejakou RCF. Jakou presne nevim. Majitel pise, ze zvuk je meksi a otevrenejsi ve vyskach. Nevim, neznam..
4. DAN Taurus 152D - tam je Eminence Delta 15LF 400W a JBL Selenium D220Ti, skelet v lakovane verzi.
5. Taurus 12" 400W/8ohm, model 1521.DA, 2 roky stary. Ale 12" je zrejme prilis malo...
Vsechny sestavy se pohybuji od 12 do 15tis KC (550EUR). Takze co teda vzit? Kdo bude vitez? Diky za vase nazory.
Tento dotaz jsem vlozil i mezi repro znalce na forum repromania. Zajima mne vas nazor i tady. Rozpocet je jasny - max 15tis Kc za dve bedny, pasivky.
Potrebuju ozvucit male prostory, jak jsem uvedl cca 50 lidi, a mam na vyber nize uvedene bazarovky. Hraju retro a rock.
1. Rok stare Yamaha S115V. Techto sestav je po bazarech vice, je z ceho vybirat. V podstate az na jednu vyjimku jsou okobercovane, jedna je v laku. Nevim, jestli ma vliv na zvuk i koberec, ktery je spise ochranou si myslim..?
2. Dale je k mani Megaton - EM151 a v nem puvodni veci - EM Delta15 + Selenium D220Ti - 400+80W s orig vyhybkou. Zajima mne proc je to teda Megaton, kdyz to ma cizi repro. Megaton pro tuto sestavu vyrabi pouze skelet? Jak je to?
3. Dalsim adeptem je skelet c.1 Yamaha S115V a v nem vymeneny bas za DAS 15B
http://www.dasaudio.com/en/p/15b-2/ a puvodni 2" vyskovy titan. Vyhybka je vymenena za nejakou RCF. Jakou presne nevim. Majitel pise, ze zvuk je meksi a otevrenejsi ve vyskach. Nevim, neznam..
4. DAN Taurus 152D - tam je Eminence Delta 15LF 400W a JBL Selenium D220Ti, skelet v lakovane verzi.
5. Taurus 12" 400W/8ohm, model 1521.DA, 2 roky stary. Ale 12" je zrejme prilis malo...
Vsechny sestavy se pohybuji od 12 do 15tis KC (550EUR). Takze co teda vzit? Kdo bude vitez? Diky za vase nazory.
Re: Kterou sestavu na 50 lebek vybrat?
Megaton je cesky, dan imho slovensky vyrobce beden, jedinej rozdil od velkejch firem jako eaw, la je ze do svych konstrukci montuji standarni prodavane repraky napr do eaw imho vyrabi repraky italsky 18sound, akorat jsou na zakazku upraveny, pouziti standarnich repraku ma i svy vyhody a to tu, ze kdyz se ti spali, tak si dojdes do obchodu a koupis si tam prislusny recone kit a reprak si spravis, u znackovych jses vetsinou odkazany na autorizovany servis, coz se u lowcostu hodi, jinak em151 pokud jses trosku sikovnej si muzes koupit i novy jako stavebnici za 6400 za ks. Btw co mas k tomu za zesilovac?
Jinak lak vs koberec, ono neni lak jako lak, pokud je to lakovany strukturalnim lakem jako napr varnex, tak je urcite lepsi lak, pokud je to natreny balakrylem, tak koberec. Strukturalni lak vypada takhle

Tak jsem si S115V dovezl pod stromecek. Jsou okobercovane, takze diskuze o laku je uzavrena. Diky za info. Co se tyka zesilovace, tak zadny k nim jeste nemam, mel jsem parkrat pujceny DAP Palladium Vintage 500 - 2x180W - 8ohm. Takze si myslim, ze bych ted mozna potreboval neco silnejsiho, protoze ty Yamahy (8ohm) maji psano 250W rms, coz predpokladam tak opravdu je.
Akorat jsem byl trosku zaskocen, protoze kdyz jsem je zkousel u majitele, tak mel nejaky Behringer powermix kolem 200W podle jeho slov a kdyz jsem jel na zkousku chvili muzikou na max, tak uz se zdalo, ze toho ma bud zesak nebo bedny tak akorat dost.. Ale zase si rikam, Behringer jedouci na max taky nic moc... Nicmene mi nabizel k prodeji zesak Omnitronic P1500 za 6 litru, ktery dava nejakych 400W na kanal pri 8ohm, ale jak jsem se tady docetl, tak bych se tomu mel asi vyhnout...
Jeste se zeptam, mam si dokoupit i stojany? Preci jenom je pak po starostech jak dostat drivery nad hlavy obyvatel. Pouzivate je nebo je jistejsi dat bedynky na zed pokud to jde nebo na stul treba a podobne... ? Tyhle Yamahy vazi pres 30kg a zase se mi nechce davat za stojany 2 litry.
Akorat jsem byl trosku zaskocen, protoze kdyz jsem je zkousel u majitele, tak mel nejaky Behringer powermix kolem 200W podle jeho slov a kdyz jsem jel na zkousku chvili muzikou na max, tak uz se zdalo, ze toho ma bud zesak nebo bedny tak akorat dost.. Ale zase si rikam, Behringer jedouci na max taky nic moc... Nicmene mi nabizel k prodeji zesak Omnitronic P1500 za 6 litru, ktery dava nejakych 400W na kanal pri 8ohm, ale jak jsem se tady docetl, tak bych se tomu mel asi vyhnout...
Jeste se zeptam, mam si dokoupit i stojany? Preci jenom je pak po starostech jak dostat drivery nad hlavy obyvatel. Pouzivate je nebo je jistejsi dat bedynky na zed pokud to jde nebo na stul treba a podobne... ? Tyhle Yamahy vazi pres 30kg a zase se mi nechce davat za stojany 2 litry.
Ja predpokladal, ze kdyz chces pasivni bedny, tak zesik mas, v dnesni dobe neni moc duvod, pokud chces akorat 2 ks pasivni aparat, protoze slusnejsi zesik k tomu mas za dalsich tak 8 litru a pokud chces ten zvuk aspon trochu vyladit a mit tam ochrany proti prebuzeni, tak se hodi dsp a to mas dalich 8 litru z druhy ruky a potrebujes mit nejaky znalosti, aby si to mohl nastavit a za 30k co do toho vrazis mas 2 paradni aktivni novy bedny, ktery to maj vsechno v sobe, ktery zapojis a jedes
No nastesti se mi podarilo koupit ty dve pasivky dost dobre a pokud koupim treba zrovna to Palladium nebo podobne za slusny peniz, budu stale tesne nad polovinou uvedeneho rozpoctu, takze v pohode. Ladit myslis co?
Dap bych nebral nejsou nic moc spolehlivy (kamosi meli v klubu 12 aktivek a do 3 let pochcipaly vsechny)jestli chces spolehlivou masinu, tak bych se podival po inzeratech po qsc rmx2450 coz je takovej zesikovej tank, jediny co ma za vadu je, ze tomu po case chrasti potenciometry, ale to jde za par babek opravit. Ladit myslim to, ze dsp ma v sobe parametricky equalizer, kterym muzes vychytat frekvencni nedostatky beden a pripadny nedostatky prostoru, ale to spis resis u velkyho aparatu, kdy zjistis, ktera frekvence rozdrncuje okna, pripadne shazuje barmanovi flasky z police a stahnes akorat tu a nemusis zeslabovat cely aparat
Nakonec jsem uhadal QSC RMX 1850HD. Ale po silvestru se ukazalo, ze je to na hranici moznosti. Nicmene ted budu premyslet jak to zkombinovat se subbasy, aby to bylo aspon na tech 50 lidi ale is rezervou, ktera ted prakticky neni. Mozna jsem mel koupit S215V se dvemi 15" basakama, ale zas kdyz pujdu nekam do maleho salonku tak nepotahnu almaru. Smula je, ze me ted ceka navic nakup crossoveru.
To jde vyresit i nejakym EQ, ne? Nebo existuji i crossovery s EQ? Ale zrejme je to zbytecne, protoze predpokladam, ze min 2kW aparat v salonku nebo hospode provozovat nebudu..
honcka píše: Ladit myslim to, ze dsp ma v sobe parametricky equalizer, kterym muzes vychytat frekvencni nedostatky beden a pripadny nedostatky prostoru, ale to spis resis u velkyho aparatu, kdy zjistis, ktera frekvence rozdrncuje okna, pripadne shazuje barmanovi flasky z police a stahnes akorat tu a nemusis zeslabovat cely aparat
To jde vyresit i nejakym EQ, ne? Nebo existuji i crossovery s EQ? Ale zrejme je to zbytecne, protoze predpokladam, ze min 2kW aparat v salonku nebo hospode provozovat nebudu..
Crossover s EQ je vetsinou DSP, jinak na crossoveru nedoporucuju setrit, jestli budes mit suby, tak zapoj na ne tu 1850 do mustku, jestli budes mit jeden, tak do 8 ohm bych se to nebal analogovym crossoverem, v pripade 2 a 4 ohm bridge durazne doporucuju kvalitni digital, jinak budes porad opravovat bedny, napr Rane RPM26z, nebal bych se to koupit bazarovy, naprosto spolehliva masina
K S115V je zosik čo dá 2*500W/8ohm akurát napr, RMX2450 či GX5, yamaha p5000S. Subbasy SW118V od yamahy veľmi neodporúčam je tam repro podobné EM sigma jen ina mambrána je to v reále menej citlivé má to pomerne mekkú mmebránu čo sa prejavuje že darmo že do toho tlačíš viac akusticky sa hlasitosť príliš nezvyšuje, ja som to jeden čas trápil na P7000S ke potom som vymenil za handmade subbasy osadene Fane colosus asi XB a bolo to ďaleko lepšie.