Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké používáte odposlechy. Aktivní? Pasivní? Studiové monitory?
Já zatím používám ručně udělané 2-pásmové bedny 150W. Hrajou dobře, ale zajímalo by mně zda-li by kvalitnější repro zkvalitnilo i hraní. Jestli se u kvalitní reprodukce lépe srovnávají tracky, případně jestli u kvalitního nebo menšího repra lze hrát více potichu, aby se dařilo tvořit a hlavně výšky byly znatelné. Zvyk sem si hrát celkem nahlas, ale na uši mi to nedělá dobře. Představoval bych si něco do zkušebny občas na party, s hnízdem na stativ. Cena tak max 12 litrů za pár. Předem díky za vaše názory:)
Jaké používáte odposlechy?
Re: Jaké používáte odposlechy?
já třeba odposlechy záměrně nepoužívám, rušej mně protože pak vim kulový jak to hraje na place na hlas a hraje se mně s nima mnohem hůř, sluchátka bohatě postačej.
jinak repro aktivní
jinak repro aktivní
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
-
Tak ono hodně záleží, na jaký akci hraješ. Pokud budeš na nějaký open air nebo někde, kde je hafo lidí, tak těch 150W je imho málo. Jinak lepší jsou asi aktivní bedny, už jenom kvůli mobilitě. Osobně používám RCF ART 310.
Kvalita zvuku není u beden na odposlech až tak podstatná. Aspoň teda osobně bych dal přednost bednám s lepším basovým projevem, než nějaké, které mají dobré výšky. Nebo jestli se ti srovnávají tracky lepší podle výšek, než beatů
.
V té tvojí cenové nejsou špatné Skyteky. Měl jsem je na pár akcích a jako odposlechy nejsou špatné. Jenom mají imho trochu plechové basy...
Kvalita zvuku není u beden na odposlech až tak podstatná. Aspoň teda osobně bych dal přednost bednám s lepším basovým projevem, než nějaké, které mají dobré výšky. Nebo jestli se ti srovnávají tracky lepší podle výšek, než beatů

V té tvojí cenové nejsou špatné Skyteky. Měl jsem je na pár akcích a jako odposlechy nejsou špatné. Jenom mají imho trochu plechové basy...
-
Hraju drum 'n' bass, kde je beat složený z kopáku i virblu. Orientuju se hlavně podle virblu, takže výšek. Je fakt že u rovných beatu se zase hraje jen na basy, zaspomněl jsem podotknout.DeeJay PiPi píše:Tak ono hodně záleží, na jaký akci hraješ. Pokud budeš na nějaký open air nebo někde, kde je hafo lidí, tak těch 150W je imho málo. Jinak lepší jsou asi aktivní bedny, už jenom kvůli mobilitě. Osobně používám RCF ART 310.
Kvalita zvuku není u beden na odposlech až tak podstatná. Aspoň teda osobně bych dal přednost bednám s lepším basovým projevem, než nějaké, které mají dobré výšky. Nebo jestli se ti srovnávají tracky lepší podle výšek, než beatů.
-
Uvažuju o těhle aktivních Behringer Eurolive B 208D http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-b ... -208d.html a nebo tyhle studiové monitory M-Audio Studiophile BX 5a Deluxe http://www.dj-obchod.eu/katalog/repro-s ... e-par.html Ty bych dal do zkušebny a na akce bych vytahl moje původní.
Nejlepší odposlech, co můžeš pořídit, je RCF ART 310A. Malá a skladná bedýnka, ale dokáže řvát (čistě!) jako kráva. Stojí sice 11 až 12 litrů, ale je to investice a bude ti sloužit dlouhé roky. Má max SPL 127 dB, zatímco ten Behringer,o kterém uvažuješ, má pouze 113 dB. A když si vezmeš, že každé 3 dB navíc je vlastně dvojnásobek původní hodnoty, tak můžeš snadno odhadnout, o kolik to RCF bude hrát víc. 

Ano, art 310 je skvělej odposlech. Máme dva a nemůžem si je vynachválit. Různý skytecy, behjringery apod se jim nevyravnoaj ani náhodou. Taky sice hrajou nahlas, ale rozhodně ne tak nahalas a hlavně tak čistě jako art 310. Nebolí z něj pak ráno hlava tak jako z těch srágor. Ale dokud to člověk neposlechne vedle sebe, těžko se to popisuje. Ale ten rozdíl je fakt slyšet !
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
www.sunflower-bitches.com
O kvalitě ART310 už bylo řečeno dost, máme je taky, tak jen osobní názor.. Hrají opravdu dost a čistě kvalitně, pro mě osobně ale i pro kolegu ale vadí určitý limit, který je prostě daný průměrem membrány, ten desetipalec moc nebasuje, tudíž pokud bych se já rozhodoval do budoucna, vzal bych větší řadu, s alespoň 12" nebo ještě raději s 15". Věřím ale, že spoustu lidem tohle omezení ani nevadí.. 

rozdil v citlivosti na basech mezi ART310 a ART312 je celkem minimalni na 60Hz je o cca 1.5DB citlivejsi ART312 na 70Hz hrajou uz stejne (drtiva vetsina kicku konci dole nekde 60-80Hz)