Dynacord A 115A
Re: Dynacord A 115A
Zaujímavé. Poslednú dobu všade čítam že RCF 73*, 74* sú nanič, že sú uvrešťané, nemajú výšky (necinkajú) a v interiéry sú nepoužiteľné a navyše nijak extra hlasno nehrajú. Ja som skúšal iba HD32 (v podstate je to podobné ako 732) a fakt som to korigoval postupne nad 1,5kHz to chcelo po 12kHz ubrať 3-6dB (čo pri iných boxoch som zvykol výšky pridávať) vtedy to v ose hralo na moje ucho OK aj hlasitosťou tak do 15m ale výslovne nepríjemné mi neprišli. Mne tie bedne prišli akoby boli optimalizované aby hrali mimo osi resp. boli umiestnené vyššie ako je zvykom. Každopádne RCF sa dosť orientuje na DJov a práve po väčšinou im ich produkty vyhovujú najviac, tí čo robia live hlavbne akustickú hudbu ich vyslovene neznášajú. EKX žiadne prekvapenie, to som bol s kolegom porovnať krátko po tom čo ich pustili do sveta chcel prejsť z pasívnych a pomerne veľkých, ťažkých a neestetických Elininátorov i+KW sub na aktívne EKX12P+18P (papierovými údajmi výkonu a SPL porovnateľné váha tretinová a vyzerajú pekne), hádaj ako to dopadlo...šetrí na menší LA systém (2-3 boxi na stranu a k tomu 2 suby časom ďalšie 2, ešte sa rozhoduje či 15 alebo 18", 2x18 už nechce ani za svet
), tam sa to dá pri menšej váha neísť ani výkonom ani zvukom dole skôr naopak, len cena je inde... Čo sa týka 732 vs. 745 tak iný kolega mi tvrdil, že 745 hrá hlasnejšie ale 732 je zvukovo lepšia... ta teď babo raď, počul som oba no nikdy nie pri sebe. Čo sa týka 745 tak tá je tak výkonná, že ten plast od istej hlasitosti "hrá" tiež a kazí to zvuk citeľne hlavne v blízkom poli "medzi" bedňami, určite ísť do NX45 (asi to isté ale v dreve z lepším procesingom). Mne sa z lacnejších pozdávali Turbosound iQ, niekto mi vravel že to robí ten istý Číňan čo Behringer, každopádne aj keď modul zosilňovača v najnovšej sérii behroša B12X, 15X vyzerá veľmi podobne (na foto) nemusí to byť isté, no údajne tie BX že hrajú celkom pekne (porovnávali to s Thebox DSP, Alto TS, dB Bhype a vyšli najlepšie), je možné že sú to osekané T iX.