Doporučení limiteru
Doporučení limiteru
Čau lidi, chtěl bych se zeptat, jaký by jste mi doporučili limiter? Samozřejmě za rozumnou cenu, ne nějaký přes 10.000,- apod.
Předem díky za tip

Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25
-
Re: Doporučení limiteru
cau zkus napsat na prodance tam ti neco vyberou primo na tvoji sestavu 

pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
Limiter slouzi jako posledni zachrana, v pripade delsi limitace to spalis stejne, protoze funkce limiteru je oriznout signal nad nastavenou uroven -> ti z toho udela obdelnik a a to pri delsi limitaci bedny neutahnou. Jako nastroj proti blbosti DJe je lepsi pouzit kompresor, ten ti to neurizne, ale v urcitym pomeru ztlaci. Nastavuje se tam Treshold (uroven hlasitosti v db pri ktere ma zabrat), Ratio (kompresni pomer, cim vyssi, tim to vic ztlaci) Attack (cas v ms za jak dlouho ti nabehne po prekroceni tresholdu) Release (interval v ms, kterej urcuje dalsi mereni, v pripade, ze signal je pod urovni tresholdu, tak se kompresor vypne, v pripade, ze je nad, tak se znovu sepne)
doufam, ze jsem neudelal nejakou botu hlavne v tech attack a release
imho nejlevnejsi pouzitelny je DBX 266XL
http://kytary.cz/dbx-266-xl/HN079280/
akorat pozor, je to potreba dat az za crossover, tj musis mit na kazdy stereopasmo 1ks

akorat pozor, je to potreba dat az za crossover, tj musis mit na kazdy stereopasmo 1ks
[quote="honcka"]Limiter slouzi jako posledni zachrana, v pripade delsi limitace to spalis stejne, protoze funkce limiteru je oriznout signal nad nastavenou uroven -> ti z toho udela obdelnik a a to pri delsi limitaci bedny neutahnou. Jako nastroj proti blbosti DJe je lepsi pouzit kompresor, ten ti to neurizne, ale v urcitym pomeru ztlaci. Nastavuje se tam Treshold (uroven hlasitosti v db pri ktere ma zabrat), Ratio (kompresni pomer, cim vyssi, tim to vic ztlaci) Attack (cas v ms za jak dlouho ti nabehne po prekroceni tresholdu) Release (interval v ms, kterej urcuje dalsi mereni, v pripade, ze signal je pod urovni tresholdu, tak se kompresor vypne, v pripade, ze je nad, tak se znovu sepne)
akorat pozor, je to potreba dat az za crossover, tj musis mit na kazdy stereopasmo 1ks[/quote]
takže jestli jsem to zprávně pochopil, potřebuju dva tyto kompresory? jinak díky za info
nějak tak jsem si představoval vysvětlení
díky moc!

akorat pozor, je to potreba dat az za crossover, tj musis mit na kazdy stereopasmo 1ks[/quote]
takže jestli jsem to zprávně pochopil, potřebuju dva tyto kompresory? jinak díky za info

jj, ja bych to dal urcite min na basaky, ze u tech je vymena civky celkem nakladna zalezitost, stredy se zas tolik nepalej a na vejskace stoji civka par korun, teda jestli mas nejaky lowend napr selenia (cca 350) a stejne tyhle levny vejskace maj omezenej pocet kmitu (cca 300hodin zatizeni naplno)
Samozrejme, kdyz to ma nekdo na mixu vytoceny tak, ze uz ten signal zprasi mixak, tak te nezachrani nic. Dobry je mit dost vykony odposlechy, ja vzdycky kdyz na aparatu vidim, ze uz mi to zacina zabirat, tak DJovi lehce stahnu gain a vytahnu odposlechy, ale clovek se chce taky bavit a je dobry, kdyz to neco hlida za nej.
Samozrejme, kdyz to ma nekdo na mixu vytoceny tak, ze uz ten signal zprasi mixak, tak te nezachrani nic. Dobry je mit dost vykony odposlechy, ja vzdycky kdyz na aparatu vidim, ze uz mi to zacina zabirat, tak DJovi lehce stahnu gain a vytahnu odposlechy, ale clovek se chce taky bavit a je dobry, kdyz to neco hlida za nej.
Tak já mám si myslím docela dost velký rezervy na reproduktorech. Basák mám od B&C Speakers 18PS100 a krmím ho Crownem 460 CSL. Středy mám 4 a jsou 10" 250W eminence a vejšky od beymy, na typy si teď bohužel nevzpomenu. Ty ale bohužel zatím krmím Omnáčem P-1000. Přemýšlím právě nad koupí Tapco J-2500 a k němu nějaký compresor na středyhoncka píše:jj, ja bych to dal urcite min na basaky, ze u tech je vymena civky celkem nakladna zalezitost, stredy se zas tolik nepalej a na vejskace stoji civka par korun, teda jestli mas nejaky lowend napr selenia (cca 350) a stejne tyhle levny vejskace maj omezenej pocet kmitu (cca 300hodin zatizeni naplno)