Domácí studio - materiál na obklady

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
djfelixus

Domácí studio - materiál na obklady

Příspěvek od djfelixus »

Do budoucna mám v plánuju udělat si menší domácí studio a to z jedné místnosti cca. 4x4m. Na podlahu plánuju položit koberec a stěny bych rád obložil nějakým materiálem, který zvuk izoluje a zároveň nepropouští hluk z jiných místností. Existuje něco podobného? Popřípadě lze použít kombinaci daného tlumícího materiálu a pyramidové desky:

http://www.dj-obchod.cz/katalog/sinn7/s ... razit.html

Má s tím někdo praktické zkušenosti?
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

EVO

Re: Domácí studio - materiál na obklady

Příspěvek od EVO »

No záleží na financích viď... ostatně jako vždy :)
Takže jestli budeš mít možnost, doporučim Ti sehnat si plata od vajíček, ono to totiž :ugeek2: skutečně funguje a máš-li možnost jich sehnat hodně, máš možnost zajímavě ušetřit

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Tak plata od vajíček fungujou, o tom není pochyb. :-) Jenom jsem spíš chtěl, aby to vypadalo alespoň poloprofesionálně. Nejspíš to nakonec vyřeším klasickýma dřevěnýma obkladama + pár pyramidových desek. Ono na skládání hudby a občasné nahrání vokálů to myslím stačí. Ale pokud má někdo s domácím studiem nějaké zkušenosti, nebráním se dalším nápadům. ;-)

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Nevím, jestli tu místnost 4x4m chceš celou použít na nahrávání, nebo jestli to budeš řešit klasicky, tedy dvě místnosti (jednu malinkatou na zpěv a druhou monitorovací s technikou a vším ostatním).

Používám molitanové obklady, dále je potřeba natáhnout na stěny silný hustě řasený závěs. Vypadá to efektivně a funguje to, hlavně když je větší místnost v kterém nejsou žádné pohltivé materiály.

Dále je možné dát do studia nějaký gauč či cokoliv co pohltí zvuk.

K čemu to vlastně bude sloužit? Jen pro tebe, nebo tam budou nahrávat i živé kapely?

Plata od vajíček nejsou zase tolik doporučována, oni vyšší kmitočty nepohltí ale roztříští, takže je v místnosti vyložené platama mnoho odrazů a to není také dobré. Vhodné je kombinace několika materiálů...
ReproMania.NET

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Tu místnost budu sdílet jenom já, žádné živé kapely tam nahrávat nebudou. Nahrávání bych nerad řešil rozdělením místnosti na dvě, tudíž bych rád zachoval rozměry 4x4m.

Řasený závěs? Jak to vypadá? Máš nějaké fotky tvého studia, že bych se inspiroval?

Jinak studio bude sloužit k nahrávání setů, tréninku, tvorbu hudby a příležitostně k nahrávání vokálů pro DJské účely, tzn. pro intro, krátké výrazy apod. Žádný zpěv nebo něco podobného, kde bych samozřejmě vyžadoval od toho prostoru něco víc.
Nechci do toho nacpat kopu peněz, ale zase bych nerad, aby to byla je místnost pro tyhle účely. Nějaký zdravý střed za rozumný peníz by byl fajn. ;-)

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Závěs by měl být takovej těžkej silnej. Řasený znamená hodně "vlnek". Na obrázku je něco podobného, normálně před holou zeď to můžeš dát.
Obrázek

Já když jsem to stavěl, tak jsem kupoval takový vlnkový molitany, průběh stavby na fotkách. Dneska už to zase vypadá jinak a hlavně se s tím pořád hýbe :-D.
Obrázek

Obrázek

Při nahrávání zpěvu buďto použít klasiku popfilter jako na fotce, nebo se prodávají různé vychytávky, díky nim nemusíš mít ani dokonalý prostor.
Obrázek

Obrázek

U tebe bych to viděl na decentní úpravu, aby nebyl příliš velký dozvuk (ozvěna), protože místnost je to velká a když jsou holé stěny tak je to zlé. Snad to trochu pomůže to co jsem napsal.
ReproMania.NET

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Paráda. Určitě mi to pomohlo. Na ty desky na "zkřivení" prostoru sem myslel přesně taky. :-)

A na kolik tě vyšly ty molitany? Asi bych to řešil podobným způsobem. Původně sem myslel, že použiju dřevěný obklady + molitany, ale nejspíš by to jenom akorát vibrovalo a zvuku by to moc nepřilepšilo. Takže bych byl spíš jenom pro ty vlnkový molitany.

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Našel jsem teď na netu za slušnou cenu
http://www.tipa.eu/cz/produkt/05580114- ... ici-panel/
Rozměry 50x100x3cm za 164Kč.
ReproMania.NET

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Paráda, jdu do toho. Díky moc. ;-)

Rusty

Příspěvek od Rusty »

No heled, studio je urco fajn vec, ale pokavad to chces jen na obcasnou tvorbu a tak, urco bych do toho nevrazel moc penez, coz ty nechces, fajn :) Koukni se na electrozone, pan ekeaze si udelal moc peknou mistnost a je to tam cely nafoceny.
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=7973&start=0

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Vypadá mu to moc dobře. Akorát já bych do studia laminátovou nebo dřevěnou podlahu jako konečnou kritinu nedával. Pro mě je pro studio spíš lepší koberec. Takovej ten typickej co se dává nejčastěji do kanceláří. ;-) Ale obklady moc pěkný a taky dost drahý. U mě v bytě to vidim spíš jenom na tu molitanovou kritinu. :-) Nicméně, díky za nápad. ;-)

Rusty

Příspěvek od Rusty »

Jo jasne, ale ja mam dojem, ze psal ze tam chce davat zatezovej koberec. Jinak to ma hodne pekny a neco to stalo, na nahravani setu takovej luxus zas nepotrebujes... i kdyz bylo by to prijemny : o )

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Můžeš také pouvažovat o deskách z kamenné vlny. My s tím máme obložené v rádiu všechny místnosti, kde děláme se zvukem a vypadá to i tlumí naprosto profi... 8) My jsme je kupovali někde tady:

http://www.rockwool.cz/sw52626.asp

Desky jsou o rozměrech 120cm x 60cm.

na zdi to vypadá jako normální bílá zeď.

Odpovědět