Db technologies opera 12 + sub 615

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
mirecpmsdj

Db technologies opera 12 + sub 615

Příspěvek od mirecpmsdj »

ahojte, mam v plane vymenit zvuk za novsiu radu. teraz pouzivam db technologies opera 605 d + sub 05, chcem ostat pri db lebo co sa tyka 605 tiek tak snad cistejsi zvuk som nepocul. ma niekto skusenosti s db technologies opera 12 + sub 615 alebo skuste poradit. dakujem za kazdy nazor

djmayo

Re: Db technologies opera 12 + sub 615

Příspěvek od djmayo »

Určite choď do vyššej rady napr. SUB 15H + LVX 12 alebo IG2T, to čo navrhuješ bude hrať +/- ako to čo máš teraz. IG4T a IG3T sú ešte o triedu vyššie a myslím že vedia prečo ta to pýtajú také prachy...pre DJ by som skôr tie 3...

mirecpmsdj

Příspěvek od mirecpmsdj »

tak chlapci ziadne komenty?

Galaxyjirka

Příspěvek od Galaxyjirka »

Právě mi přišli 2x DB technologies sub 615 a musím říct že jsem mile překvapen :) Hned jsem je otestoval s Operama 912dx. Dva roky jsem používal subwoofery Alto TS 212s se kterýma jsem byl spokojen hráli výborně ale najednou začali oba dva ve špičkách chrčet, tak jsem byl nucen koupit něco jiného. Sub 615 je úplně jiné level. Mají výborný zvuk i tlak. Proti Altu hrají jednou tolik. Mají 131db a Alto má 127 což je markantně poznat. Testoval jsem je vedle sebe. Na limit jsem se ani nedostal. Na některých recenzích píšou že jsou slabé, ale podle mé zkušenosti to není pravda. Cena, výkon a váha super! Můžu jenom doporučit.

mira

Příspěvek od mira »

Slabé nebo ne - ono hrozně záleží na typu a hlavně velikosti akce, kde to používáš.
Nemám zkušenost s těmi konkrétními, ale v 15" od DB dobře znám trochu starší, ale o třídu vyšší SUB 15 D (133 dB). Když to srovnám v parametrech, tak si ten sub 615 dokážu představit v 1 ks max na nějakou malou soukromou akci nebo svatbu v malém prostoru, ve 2 ks na svatbu ve větším sále nebo venku. Ale na akce ve velkých sálech, jako plesy pod., budou 2 ks asi málo, na elektronickou hudbu obecně málo a na nějakou venkovní párty už vůbec. Tj. podle mě můžou výborně posloužit pro mobilní DJ na svatby apod., ale na větší akce už ne. Jinak ale samozřejmě oproti těm Alto to výrazný posun být musí, to je jasné ;-)

Galaxyjirka

Po víkendů napíšu. Hraju na dvou plesech s kapelou. Ale plesy jsem uhrál aji s těma Altama (i když někdy nadoraz 😀) SUB 15D má kolega v kapele a používáme ho pouze na venkovních zábavách i s těma Altama. Jinak všechny ostatní akce odehráli ty Alta. Takže teď se nebojím jet na zábavu pouze s těma SUB 615. Zatím jsem je vyzkoušel pouze doma a nedostal jsem se na limitér, protože jsem v tom kraválu už nevydržel 😂 a to jsem zkoušel jenom jednu. Po víkendu napíšu. Zdarec.

Galaxyjirka

Tak píšu s větším spožděním než jsem slíbil. Od koupě SUB 615 jsem odehrál 4 plesy. Napíšu zkušenost z největšího kde bylo zhruba 380 lidí a sál 40x25m měl výbornou akustiku, kde nebyl skoro žádný odraz zvuku a basáky jsem mohl vyzkoušet na maximum. Bedny včetně sub jsem nainstaloval na pódium a satelity jsem měl na distančních tyčích. Výkon basú byl dostačující, ale na limit jsem se po půlnoci přece jenom dostal :-) Zvuk nebyl na maximu nijak ořezaný a charakteristika byla stejná jak při nižším výkonu. Co mě mile překvapilo je,že na pódiu i při maximálním výkonu nebyl žádný hučák nebo žádné basové rezonance a basy hráli velice kultivovaně. Nicméně 400 lidí na sále je tak maximum co 2x SUB 15 velice dobře uhraje. Pokud se na mástru zesiluje ještě dál nad limit, tak limitér nedovolí další zesílení a basy se drží na maximálním čistém a srozumitelném výkonu. Snad má zkušenost někomu pomůže při výběru. At se daří. Zdar!

fb_andrej

Příspěvek od fb_andrej »

vlastnim db opery 12 aj ten sub 615
co sa tyka opier, su to UZASNE bednicky , planujem kupit dalsie dve. jedinou nevyhodou je asi vyzsi sum pri nizkych hlasitostiach ale ked sa to vyhuli je to ok :)
co sa tyka subu, neviem ci mam starsi model alebo co, ale je to slabe. bez problemov to doma vyhulim az svieti limt ... mam aj db meter, pri sume som z toho do limitu vytlacil 123db a pri sweepe okolo 125. kratkodobo impulz max 127db.

tak ci onak sub615 sa odporuca k najlacnejsej serii B hype, k operam sa odporuca prave ten H15 alebo H18 sub.

Odpovědět