Co všechno potřebuji pro vybavení klubu

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
vision

Co všechno potřebuji pro vybavení klubu

Příspěvek od vision »

Vím, že tato otázka se zde několikrát opakuje, ale nikde jsem nenašel odpověď, která by mne uspokojila.
Takže, potřebuji kompletně vybavit hudební klub, ve kterém budu majitel a zároveň v něm chci hrát.
Klub bude mít rozlohu např. průměrného městského kina, tedy cca. 20x15m.
Mám jen přibližnou představu o všem, co budu potřebovat.
Ta představa vypada asi takto:
1. zdroj hudby notebook
2. zvuková karta
3. zesilovač(e) - nevím jaké, co jsou zónové, výkonové či PA zesilovače, kolik jich potřebuji, kolik W mají mít.
4. equalizer
5. limiter -nevím, k čemu slouží
6. kompresor/limiter/gate pro ochranu reproboxů - nevím, k čemu slouží
7. mixážní pult - nevím, k čemu slouží
8. kontrolér - vím jen přibližne, k čemu slouží
9. reproboxy - nevím jaké a kolik jich je potřeba
10. světelná technika
11. videoprojekce
12. konstrukce
13. rackové skříně

Určitě je toho mnohem více, ale teď mne už nic nenapadá.
Pokud mi nekdo poradí, či napíše odkaz kde bych se dozvěděl jak to celé zkompletovat, budu velice vděčný.
Nejvíce mne asi zajímají ty reproboxy. Viděl jsem z nich celé hradby a nevím, proč jich musí být tolik a jaký je systém při sestavování. Jak se to celé zapojuje apod.

Ještě jednou děkuji za jakékoliv příspěvky.

Azu

Re: Co všechno potřebuji pro vybavení klubu

Příspěvek od Azu »

Na takto komplexní problém ani odpověď nehledej, na to si rovnou najdi firmu, která ti to vše zrealizuje na klíč včetně montáže a zapojení, tady ani jiná cesta není.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

voče

Příspěvek od voče »

vision: Jak říká AZU, nepouštěj se do toho svépomocí, dopadne to nutně zle. Já bych si to taky nelajsnul bez konultace s někym, kdo tomu opravdu rozumí, přímo na místě. A to už něco vim. Pokud ale mermomocí chceš, tak si o tom pořádně něco najdi via google. Hodně informací najdeš na prodance.cz. Kolik na to máš vůbec peněz ??

Tak tak, kdyby aspoň ToLa vymyslel nějakou novinku, tohle je dlouho už jenom trapný.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Azu: firmy, co to delaj na klic taky dokazou cloveka pekne vysplouchnout a nabidnou mu nejvetsi sracky ceho se nemuzou zbavit

Vision: 20*15 je dost velkej prostor, tudis budes potrebovat dost velkej vykon zvuku pocitam tak min 5kW solidniho zvuku, to je zhruba 150000 (polozky 3,4,5,9,13) + zbytek, kdyz se nebudes rozsoupavat ve svetlech je zhruba 100000 + pocitej jeste akustickou upravu a odhlucneni prostoru(aby si tam nemel kazdou akci fizly) v tomhle se neorientuju, ale urcite to bude taky par desitek tisic

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

ToLa píše:A že mu neporadíš na co jsou ty věci? Si mu pomohl stejně jako já, já to jen udělal vtipněji :mrgreen:
PS: Já psal Maďar, né Slovák, takže klid :-D
neporadim....poradil Azu.....ked chalanko nema ani sajn aspon o zakladoch zvukariny, tak je kazda rada nie draha, ale zbytocna....lebo je podmienena vysvetlovanim a objasnovanim pojmov
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

vision

Příspěvek od vision »

Tak tohle jsem opravdu nečekal.
Nepsal jsem, že chci hrát jako profi Dj a proto nevím, proč bych měl splňovat požadavky o kterých se tady někteří zmiňují.
Klub jaký budu provozovat, nebude asi takový, jaký máte na mysli. V podstatě nebude ani žádný Dj, hudba bude prostě jen hrát z notesu.
K tomuto nepotřebuji žádné zvláštní znalosti. Jen jsem chtěl poradit s nákupem.
Pokud mám na investici samotného klubu, nevím, proč bych neměl mít peníze na zařízení techniky.
Měl jsem na mysli investici 100-150tis.
Zde se ale zřejmě kromě urážek žádné pomoci nedočkám.
Podle vyjadřování zde jsou náctiletí hlupáci. Já jsem už poněkud starší generace.
Zřejmě zde chybí i řádný admin, který by by takové urážky netrpěl.
Prostě jsem si spletl fórum, takže sorry.

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

vision píše:Tak tohle jsem opravdu nečekal.
Nepsal jsem, že chci hrát jako profi Dj a proto nevím, proč bych měl splňovat požadavky o kterých se tady někteří zmiňují.
Klub jaký budu provozovat, nebude asi takový, jaký máte na mysli. V podstatě nebude ani žádný Dj, hudba bude prostě jen hrát z notesu.
Pokud mám na investici samotného klubu, nevím, proč bych neměl mít peníze na zařízení techniky.
Podle vyjadřování zde jsou náctiletí hlupáci. Já jsem už poněkud starší generace.
Prostě jsem si spletl fórum, takže sorry.
netreba sa hned urazat....aka otazka, taka odpoved...nediv sa, ked k mixu napises - nevim ke cemu slouzi ...urcite by pomohlo aspon orientacne foto priestoru, popripade projekt priestoru.....poziadavky na aparat typu...pre DJ's alebo kapely?....alebo aj aj?...pocet stage's...jeden (multifunkcy) alebo dva (dj/kapela)....a potom sa da riesit nejaka zostava....od odbavovacieho mixu, cez efekty. crossovery. koncaky, PA na parket/hladisko, odposluchy....atd.....alebo ako pisal Azu, otoc sa na firmu s dobrymi preferenciami a je dlhodobo na trhu, aby bola aj nejaka zaruka a servis
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="vision"]Tak tohle jsem opravdu nečekal.
Prostě jsem si spletl fórum, takže sorry.[/quote]
podle toho, co jsem pochopil bude to defakto spis hospoda, kde se hraje a sedi, nez klub, kde se delaj koncerty a diskoteky, jestli je to takhle, tak nejlepsi je spis pouzit aktivni bedny a rozmistit je tak aby idealne pokryly celou mistnost imho by mely stacit 4 ks http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94710 + 1-2 http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=94658

vision

Příspěvek od vision »

Jsou to nesmysly. Můžu přece být majitel restaurace a nemusím umět vařit.
Ano, mohu si zaplatit firmu, která mi zařízení nainstaluje, ale myslel jsem si, že bych to zvládl sám.
Jak jsem psal, jde jen o přehrávání hudby z notesu tzn. stačí zvukovka, zesilovač popř. eq a bedny. Tedy co se týká zvuku. Žádný mix pult ani nepotřebuji.
Dobře, moje chyba, že jsem se na něco takového vůbec ptal.
Zkusím najít pomoc jinde.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

To je celkem jedno, kazdopadne nebudes tam mit vystupujiciho, tudis nebudes potrebovat, aby sel silnej zvuk od DJ do lidi, takze bude stacit ta sestava, co jsem psal, s jednim wooferem a 4 satelitama to bude mit cca 2kW, tudis asi nebudes chtit, aby zvuk hejbal vnitrnostma (na to by ti vzhledem k prostoru ani nestacily finance), mix se obavam budes potrebovat, ze vzhledem k delce kabelu budes muset tahnout signal symetricky a hodi se to, ze muzes pustit napr zvuk z jineho zdroje aniz by si to musel cely prepojovat, bude stacit akorat nejaky zakladni ideal http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93423

zvukovka taky staci nejaka zakladni, ze z te integrovane v notebooku neleze moc dobry zvuk
http://www.club-music.cz/dj/zvukove-kar ... -2-dj.html
do projektoru bych moc penez nerval, ze dostavaj celkem dost kour od koure
napr http://www.alza.cz/benq-mp525p-d151908.htm nezapomen na platno,v nouzi poslouzi i sadrokartonova deska

svetla bych doporucoval zasadne LED, jsou bezudrzbovy

kdyztak se skoc zeptat primo do prodancu, tam ti pak poradi se zavesama beden a zapojenim

vision

Příspěvek od vision »

[quote="honcka"]To je celkem jedno, kazdopadne nebudes tam mit vystupujiciho, tudis nebudes potrebovat, aby sel silnej zvuk od DJ do lidi, takze bude stacit ta sestava, co jsem psal, s jednim wooferem a 4 satelitama to bude mit cca 2kW, tudis asi nebudes chtit, aby zvuk hejbal vnitrnostma (na to by ti vzhledem k prostoru ani nestacily finance), mix se obavam budes potrebovat, ze vzhledem k delce kabelu budes muset tahnout signal symetricky a hodi se to, ze muzes pustit napr zvuk z jineho zdroje aniz by si to musel cely prepojovat, bude stacit akorat nejaky zakladni ideal http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93423

zvukovka taky staci nejaka zakladni, ze z te integrovane v notebooku neleze moc dobry zvuk
http://www.club-music.cz/dj/zvukove-kar ... -2-dj.html
do projektoru bych moc penez nerval, ze dostavaj celkem dost kour od koure
napr http://www.alza.cz/benq-mp525p-d151908.htm nezapomen na platno,v nouzi poslouzi i sadrokartonova deska

svetla bych doporucoval zasadne LED, jsou bezudrzbovy

kdyztak se skoc zeptat primo do prodancu, tam ti pak poradi se zavesama beden a zapojenim[/quote]

Děkuji za odpověď.
Abych to celé ještě upřesnil, ten klub bude skutečně v prostorách bývalého městského kina.
Mám docela strach z té výšky do stropu. Pokud to budu brát plošně, je to nějakých 300m2. Ale pokud to budu počítat prostorově, bude to nějakých 3000m3.
Bude tedy Vámi navrhované vybavení dostačující?

stopo

Příspěvek od stopo »

vo vyske 5 metrov nik nudbu nebude pocuvat podla mna to stacit bude (mozno bude treba trochu pridat W)
inak bolo by fajn cez daku firmu pripadne si treba pozicat repro od niekoho koli tomu ako je akustika vyriesena aby sa tam basy nevracali ako ked bicom plesnes (priklad kopa kulturakov) i ked kino by malo mat vyriesenu akustiku

vision

Příspěvek od vision »

stopo píše:vo vyske 5 metrov nik nudbu nebude pocuvat podla mna to stacit bude (mozno bude treba trochu pridat W)
inak bolo by fajn cez daku firmu pripadne si treba pozicat repro od niekoho koli tomu ako je akustika vyriesena aby sa tam basy nevracali ako ked bicom plesnes (priklad kopa kulturakov) i ked kino by malo mat vyriesenu akustiku

No, s tou výškou to není tak jednoznačné. Je tam vlastně balkón, kde budou také lidé.
Ikdyž mě napadá, pokud bych repro rozmístil tak, jak je to v kinech běžné, mělo by to poslechově být v porádku.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

vision píše: Děkuji za odpověď.
Abych to celé ještě upřesnil, ten klub bude skutečně v prostorách bývalého městského kina.
Mám docela strach z té výšky do stropu. Pokud to budu brát plošně, je to nějakých 300m2. Ale pokud to budu počítat prostorově, bude to nějakých 3000m3.
Bude tedy Vámi navrhované vybavení dostačující?
tohle reseni, co jsem navrhl ma tu vyhodu, ze je modularni, kazda bedna je aktivni (ma v sobe zesilovac) vstup a vystup na dalsi bednu, takze to bude slabe staci prikoupit dalsi, ten woofer umistit v te casti, kde bude parket, ono si s tim bude chtit dost hrat, aby se ty bedny moc neprekryvaly a v jedne casti to moc nervalo, zatimco v jine by to bylo moc potichu

na takhle velky prostor by byl idealni nejaky maly Linearray system, ale to je cenove uplne nekde jinde (od cca 0.5M)

Odpovědět