Co rikate na zvuk znacky nexo ?

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
microgenius

Co rikate na zvuk znacky nexo ?

Příspěvek od microgenius »

zajimalo by me vase zkusenost, porovnani, vykon,prednes techto beden ?diky moc
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

EVO

Re: Co rikate na zvuk znacky nexo ?

Příspěvek od EVO »

vždyť sám víš, že musíš napsat konkrétní modely, bez toho se moc radit nedá, kor když se nejedná o žádný vyloženě šmejd :wink:
Obecně si myslím, že se za vynaložené peníze dá koupit něco lepšího, případně něco míň na sobě závislého, viz jejich procesory atd, a bez nich to nehraje :wink:

microgenius

tak dejme tomu cela serie PS, docela jsem koukal ze ktomu doporucujou ty jejich procesory kazdopadne zvuk to nemusi bejt spatnej podle toho co udavaj.Docela by me zajimalo jak to hraje s porovnanim Funktion one popripade RCF .

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Mam skusenost akorat se serii Alpha a to je ve svy tride top class
jinak Funktion one nejsou univerzalni repra, jsou delane na tanecni muziku
spis bych znacku nexo prihodil do baliku EAW, LA, Meyer

napr tu ps serii bych srovnaval z JFX serii od EAW, ale ty PS se spis pouzivaji jako podiove monitory u touring systemu.

BTW mas moznost je nekde hodne levne koupit? Ze jinak nevidim duvod tenhle system za ceny v cr to kupovat, ze za sestavu 2*ps15 + 2*RS18 + NXAMP4x4 zaplatis nejakejch 650000, za tyhle prachy mas napr od RCF NX linearray 6*stredovejska + 6* woofer

microgenius

nn, nechci je kupovat slo mi o srovnani s ostatnima znackama.
LA jako znacka se zde taky moc nevyskytuje to same F1, mel jsem moznost si poslechnout EAW bohuzel si nepamatuju co to bylo za serii, poslechnout si a zahrat si na F1. Zvuk F1 je docela srumec hodne se mi libil.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

F1 jsem slysel na predminulem Pleasure Islandu na Trance stagy. Tak tradicky zvuk jsem dlouho neslysel. To na kdejake vesnicke zabave s aparatem o nekolik trid nize jim to hralo mnohokrat lepe nez tam. Nerikam, ze to byla chyba F1, predpokladam ze byla chyba u cloveka co to processoroval. Tento muj zazitek je dukazem toho, ze kdyz je nekdo kokot, tak mu sebelepsi zvukovy system lepsi zvuk neudela. U DJ techniky plati to same :wink: .

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

microgenius píše:nn, nechci je kupovat slo mi o srovnani s ostatnima znackama.
LA jako znacka se zde taky moc nevyskytuje to same F1, mel jsem moznost si poslechnout EAW bohuzel si nepamatuju co to bylo za serii, poslechnout si a zahrat si na F1. Zvuk F1 je docela srumec hodne se mi libil.
LA se naopak hodne vyskytuje, vetsina velkejch touringovejch agentur ma LA, ze maj vyhodny system leasingu(info z druhy ruky). V klubech moc neni stejne jako eaw, nexo, meyer a podobny hiend PA znacky, ze by je proste provoz klubu nezaplatil.

Stereoman: F1 je imho predrazenej zvuk, kterej cool vypada, ale boucha dobre, to ze to tam hralo nahovno bude z 90% chyba zvikare, pripadne nedostatek proudu

microgenius

F1 byla na Trancefusion a tam to hralo dobre, ja hral na zvuku v clubu mecca,zvuk sem slysel jak nahore tak i dole, dole mi to prislo o dost lepsi jak nahore kolem 2-3h rano to bylo celkem prervane:D.

co se tyce eaw tak ten se mi libil kdyz mi na stage nahazli odposlechy tak hodne srumec, vsechno slo krasne slyset, i pred bednama to bylo velmi prijemne

cybersound

Příspěvek od cybersound »

ahoj, nexo je hi-end, jedna z top10 značek, kvalita a cena tomu odpovídá.
funktion one je past na důvěřivce, hubert z prodance se díval do nekolika boxů, měřil je a hodnotil poměrně negativně, osazený repra nic moc až průměr..

EVO

Příspěvek od EVO »

Co se týče Funktion One, tak ono to vůbec nehraje špatně, ale jak už bylo napsáno, použité repra jsou jen průměrná kromě pár výjimek, takže za ty peníze je to nesmysl :wink:
Co se týče NEXO, tak jak už jsem napsal, je to určitě výbborný apec, jejich vyšší řady jistě spadají do TOP kategorie, ale osobně bych to za ty peníze nekupoval.

Ono jde o to co člověk chce a jaké má možnosti. Pokud chce někdo opravdu TOP PROFI aparát, tak NEXO, L´Acoustics, EAW ad. jsou top značky, které ale taky stojí patřičnou cenu. Rozhodně bych řekl, že jsou všechny předražené, jenže v A1 třídě to prostě jinak nejde. První věc je ta, že kdo chce pořizovat tohle, se na to určitě nebude ptát na tomto foru :lol: a druhak tam většinou rozhodují při koupi i tzv. offsety, tj. nejenom možnosti ceny, slevy , ale i dalšího servisu, další propagace ze strany výrobce atd. atd, a to je velká politika, to není jen o tom že mám pár mega na to koupit absolutní špičkovej apec :wink2:

Podle mě, kdo chce opravdu vynikající zvuk, ale zároveň nechce vyhazovat peníze jen tak zbytečně, doporučil bych značku RCF. Má spoustu vynikajících modelů jak do klasického PA, tak zvukově velmi dobrých a konstrukčně velmi kvalitních beden do LineArray systémů, ve své ceně mají např. výhodu v tom že maj velkou část modelů v aktivu, tj. není nutnost další investice do zesilovačů atd. Doporučuju fakt někde poslechnout, páč zklamaný určitě nikdo nebude! :geek2:

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Většina produktů od Nexo hrají výborně...

... ale jak už tu zaznělo. Už jen to, že se ptáš na tuhle otázku na tomhle fóru je určitej důkaz, že by Ti mnohem lépe posloužil aparát třeba od RCF. U RCF se opravdu poměrně levně dostaneš k celkem kvalitnímu zvuku a spolehlivému aparátu. Třeba já osobně bych si Nexo nekoupil...

Jinak celkem použitelné jsou i aktivky od LD premium. Na jednu stranu je asi celkem nerozumné je kupovat (stojí stejně co RCF, neli více... je to "blbé LD"), nicméně hrají celkem slušně a v německu se k nim dá občas přijít za rozumné peníze.

djgcoke

Příspěvek od djgcoke »

RCF manie postihla Cesko. Jdete nekam...
3xStanton ST-150, Rodec MX-1800,Sennheiser HD 25

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

djgcoke píše:RCF manie postihla Cesko. Jdete nekam...
Tohle neni o mánii... RCF je bezkonkurenční v tom, že člověk, který toho o zvuku moc neví, koupí téměř libovolnej set a za svoje peníze dostane slušnej zvuk na kvalitním aparátu. To je celé.

Podobně vyrovnaně kvalitní, dostupnej, transportovatelnej, snadno nastavitelnej a spolehlivej aparát budeš hledat obtížně. Pro lidi, co nejsou ve zvukařině úplní "guru" je to tím fakt dobrá volba.

A klidně napiš, co se Ti na podobném názoru nelíbí...

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Souhlasim s majkem. RCFka jsou dobry bedny. Nicmene si rad poslechnu, co by nam djgcoke doporucil za aparat?

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Pokud si koupíš RCF, máš jistotu, že máš minimálně slušný základ za rozumnou cenu, který ti bude pár let spolehlivě sloužit a bude i dobře hrát. Podobných beden různých značek ve srovnatelné cenové relaci je jistě víc a určitě by posloužily také. Jenom je nás tu spousta, co ty RCF používáme, jsme s nimi spokojení a rádi je i doporučíme dál... To je všechno.. 8)

Nexo je samozřejmě co se týče zvuku super, někde na úrovní EAW, L-Acoustics, Meyer sound apod. Ale tohle jsou drahé "riderové" aparáty za statisíce až milióny, na které hraje Metallica, Madonna a podobné hvězdy pro tisíce lidí na place na vyprodaných stadionech... My místní DJ's se musíme "spokojit" s RCF s pocitem, že se tomuhle "zvukovému top levelu" v očích "profi zvukařů" za rozumné peníze přibližujeme... :) A RCF si postupně svou kvalitou své místo stále prosazuje čím dál tím víc.... 8)

Odpovědět