Chrcanie 1 kanalu na 5.1 zostave

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
matuli

Chrcanie 1 kanalu na 5.1 zostave

Příspěvek od matuli »

Ahojte,

mam mixak Reloop rmx 30 blackfire a do neho zapojene repro Creative Inspire T6060.
Mixpult mam zapojeny do Line in na zvukovke v PC a reproduktory do 3 vstupov na zvukovke.

Problem nastava pri vyssich hlasitostiach kedy jeden kanal (predne dva repro) zacnu chrcat s udermi bassov. Ked na mixaku stiahnem basy na EQ, tak chrcanie prestane, pripada mi to ako keby sa do tych repracikov prenasalo zle pasmo alebo co.

Ked pustim hudbu nahlas cez PC tak sa toto chrcanie neprejavuje.

Ked zapojim mix napriamo na repro, tak sa chrcanie tiez prejavuje. Tieto repro to maju trosku inak poriesene ako som zatial videl (http://i31.tinypic.com/f9fwoj.jpg). Ja som napojil na Master1 jeden kanal a na Master2 druhy ... treti ostal volny, ale aj takto mi to chrcalo.

Mate niekto na to rozumne riesenie?
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a

matuli

Re: Chrcanie 1 kanalu na 5.1 zostave

Příspěvek od matuli »

Zda sa, ze to robi len ked mam Gain moc hlasno (diody idu do cerveneho).

crewy

Příspěvek od crewy »

ja bych to taky videl jen an prebuzene sestave

matuli

Příspěvek od matuli »

hmm, ako to myslis?

crewy

Příspěvek od crewy »

když chceš hrát "na plné kule" tak je jasne ze to bude od určitém přebuzením(vsechny hlasitosti na maxu) bude chrcet

matuli

Příspěvek od matuli »

Nehram "na plne gule" tie rerpo vytiahnu ovela viac na ako to mam ja. Ked pusti cez PC rovnako alebo hlasnejsie, tak to nerobi.

Serem na to kupim co najskor nieco ine.

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

podľa mňa to bude problém v pc,kedže si písal,že ideš z mixu do line in a z pc do reprákov. keď dáš silnejší vstup do pc,tak ti skreslí zvukovka a to potom počuješ v reprákoch.
tatiež si písal že keď dáš gain do červeného,to je druhá chyba,stále sa snaž udržať na 0,tak isto aj EQ na 0 inak prebudíš výstup na pulte a budeš mať hrozný zvuk.

matuli

Příspěvek od matuli »

Ono je podla mna problem v Mixpulte, pretoze aj ked to nemam prepojene cez PC tak to chrci (alebo skor puka) a to dokonca, aj ked nemam ani napojeny kanal na ktorom su tie predne dve repro.
Oni su len zastrcene v subwooferi (zosilovaci), ale kanal cez ktory hraju nieje napojeny. Mne to pride ako by ten zosik v tych 5.1 nevedel rozdelit dobre tie pasma ktore idu z mixpultu a dava tym satelitom basy, ktore by mali ist cez subwoofer.

Do cervenych to davam fakt minimalne, ale chrcalo mi to aj v zelenom.

Odpovědět