Zdravím chlapci měl bych dotaz, dost mi brumí bedny při zapojení grama s mixem. Dočetl jsem se, že za to může zemní smyčka. Napadlo mě vzít kabel, hodit to na zem u mixu a dát to na kolík u zásuvek a světe div se pomohlo to. Ale otázka je jestli to takto může být??? Nejsem si právě jistý, myslíte že bych to mohl takto provozovat ?? Předem díky za rady a odpovědi
No akorát aktivní subwoofer je v jiné zásuvce jinak je vše ve stejné. Já se ale spíš ptám jestli to mohu mít tak jak jsem to zkusil jestli to nečemu nevadí
"zemní smyčky" se projevují právě při napájení zařízení z různých zásuvek.
takže buď si to uhlídáš ať to je vše jenom na jedné, nebo zkus použít na propojení symetrický kabel s přerušenou zemí (přerušit u cílového zařízení, nebo "neinvazivně" - použi jenom levné krátké propojky kde to přerušíš)
No bohužel ten subwoofer dát nemůžu do stejné zásuvky, mám to v obýváku a bylo by to komplikované.Symetrický výstup též nemám je to obyčejný mix a zesilovač je hifi a také na něm nejsou symetrické vstupy. Proto jsem zkusil zem mixu co je pro gramce propojit s kolíkem zásuvky a brum mizí. Ptám se tedy jestli toto propojení ničemu nevadí ale na to jsi mi neodpověděl.
Tak v pohodě, jen si to udělám tak, že vemu 2.5 kabel a zastrčku do které to dám a bude pokoj. Jinak máš pravdu dnes je vše dvojkolík a pak se není čemu divit. Gramce mám reloop ty už se nezemní zesilovače jsou taky dvojkolíky a to samé trafíčko pro mix. Děkuji za radu