Brum v bednách a subwooferu

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Woody

Brum v bednách a subwooferu

Příspěvek od Woody »

Zdravím chlapci :) měl bych dotaz, dost mi brumí bedny při zapojení grama s mixem. Dočetl jsem se, že za to může zemní smyčka. Napadlo mě vzít kabel, hodit to na zem u mixu a dát to na kolík u zásuvek a světe div se pomohlo to. Ale otázka je jestli to takto může být??? Nejsem si právě jistý, myslíte že bych to mohl takto provozovat ?? Předem díky za rady a odpovědi :wink:

kitemonkee

Re: Brum v bednách a subwooferu

Příspěvek od kitemonkee »

Brumí ti to i když to všechno živíš ze společné zásuvky?

Woody

Příspěvek od Woody »

No akorát aktivní subwoofer je v jiné zásuvce jinak je vše ve stejné. Já se ale spíš ptám jestli to mohu mít tak jak jsem to zkusil jestli to nečemu nevadí :wink:

kitemonkee

"zemní smyčky" se projevují právě při napájení zařízení z různých zásuvek.
takže buď si to uhlídáš ať to je vše jenom na jedné, nebo zkus použít na propojení symetrický kabel s přerušenou zemí (přerušit u cílového zařízení, nebo "neinvazivně" - použi jenom levné krátké propojky kde to přerušíš)

Woody

Příspěvek od Woody »

No bohužel ten subwoofer dát nemůžu do stejné zásuvky, mám to v obýváku a bylo by to komplikované.Symetrický výstup též nemám je to obyčejný mix a zesilovač je hifi a také na něm nejsou symetrické vstupy. Proto jsem zkusil zem mixu co je pro gramce propojit s kolíkem zásuvky a brum mizí. Ptám se tedy jestli toto propojení ničemu nevadí ale na to jsi mi neodpověděl.

kitemonkee

nevadí, dokonce to tak má být.
to je obecný problém u některých značek že jdou bohužel levnější cestou = dvojkolík.

já mám například tříkolík i na mixu, i na gramci, i na monitorech.

Woody

Příspěvek od Woody »

Tak v pohodě, jen si to udělám tak, že vemu 2.5 kabel a zastrčku do které to dám a bude pokoj. Jinak máš pravdu dnes je vše dvojkolík a pak se není čemu divit. Gramce mám reloop ty už se nezemní zesilovače jsou taky dvojkolíky a to samé trafíčko pro mix. Děkuji za radu :wink:

Odpovědět