ART 905 - limiter

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

ART 905 - limiter

Příspěvek od Lipee » 04 úno 2009 11:18

Mam taky problemik...Na sub od RCF mi blika dost casto limiter a to mam vykon len na 1/4 a master na mixe tiez nie je na nejakej vysokej hodnote...Pritom led-ka SIGNAL niekedy ani neblika, co znamena ze signal na vstupe nie je nejaky vysoky...neviete pls poradit kde by mohla byt chyba...?dik

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od voče » 18 úno 2009 21:47

Nepouštíš do toho reproduktoru náhodou celý pásmo? jinak mě nic nenapadá.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Otas
Příspěvky: 31
Registrován: 13 bře 2009 19:04

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Otas » 13 bře 2009 19:12

[quote="voče"]Nepouštíš do toho reproduktoru náhodou celý pásmo? jinak mě nic nenapadá.[/quote]

ART 905 má zabudovaný crossower (80 nebo 120 Hz), v tom to není.

Mám tu ART 905 také, a v návodu píšou pouze cosi, aby to nesvítilo skoro pořád. Problikávat to může. Od 15" člověk nemůže čekat zázraky, i když je to RCF a 1 kW.

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od voče » 16 dub 2009 12:02

otas: jo, máš recht, to sem vyplodil pěknou kravinu.. dík za opravu.

s tou sílou toho subu.. v autě nebo pokojíčku to bude hrát moc,na louce málo. prostě záleží, kde a s čím to aplikuješ.

když ti to bliká jak blázen už na čtvrtku, tak tam pouštíš z mixu nějaký prasečiny (silnej signál). zkus vše na mixu vyrovnat na "0" dB (všechny korekce rovně) včetně mástru a pak to zkus znovu. když se ti i tak bude zdát, že to hraje "málo" -> servis. tam se ti buď vysmějou a nebo se stane zázrak a opravdu tam bude něco v tom subu špatně.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Lipee » 30 dub 2009 13:29

Otas píše:
voče píše:Nepouštíš do toho reproduktoru náhodou celý pásmo? jinak mě nic nenapadá.
ART 905 má zabudovaný crossower (80 nebo 120 Hz), v tom to není.

Mám tu ART 905 také, a v návodu píšou pouze cosi, aby to nesvítilo skoro pořád. Problikávat to může. Od 15" člověk nemůže čekat zázraky, i když je to RCF a 1 kW.
takze ty mas 905? a tebe sa ako sprava? blika limiter uz na 1/4 vykonu? mne ani nejde o to, ze by hral nejak slabo, to nie...on tlaci dost aj na tej 1/4, ale mam nanho pripojene 310tky a tam mam potenciometer na 3/4 a limiter v pohode. Takze, chces povedat, ze limiter blikat moze, ale nemal by skoro svietit?

Otas
Příspěvky: 31
Registrován: 13 bře 2009 19:04

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Otas » 01 kvě 2009 14:49

Víš, ono je potřeba si říci, co je to čtvrtina výkonu. Ono to není čtvrtina výkonu, nýbrž nižší citlivost vstupu. Potenciometr na 905, vytočený do jedné čtvrtiny znamená, že je citlivost snížena na nějaký zlomek té maximální, protože ta potvora je dost citlivá (odhaduji 0,3 V na plný výkon potenciometr napravo, v návodu to makaróni nepíšou). Já ho mám nastaven na mixu s výstupem 1,55 V, korekce v lajně 0, na ani ne polovinu a občas problikne. Protože má mít vevnitř i nějaký jednoduchý limiter, není to taková vražda pro reprák, jako když je v klipu jednoduchý výkonový zesik. Lze proto připustit občasné probliknutí (Návod RCF: Its OK, if the limit LED blinks occasionally, if the LED blinks frequently or lights continuously, turn down the signal level).
Takže pokud to svítí hodně, raději ubrat a nechtít tím zahlušit vše. Já stejně narážím na to, že mi to rozkmitává CD přehrávače (Pioneer CMX 3000, čili ne nějaký šmejd).

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Lipee » 02 kvě 2009 10:14

No ja som to tiez mal v zapojeni aj s mixom Pioneerom 800vkou a bolo to skoro rovnake...limiter mi skor blikne pri kazdom hlbokom tone....no velku ulohu urcite bude zohravat vystupne napatie na mixe...nevies po akom mixe s akym napatim by som sa mal poobzerat, aby to bolo co najlepsie...? Este jedna vec, je podla teba lepsie ked radsej vytocim viac potenciometre na repro a menej master na mixe alebo opacne? Chcem sa este spytat, naco je na 905tke tlacidlo phase switch...?

freeform
Příspěvky: 97
Registrován: 27 srp 2008 21:58

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od freeform » 02 kvě 2009 14:15

Moc to sme nepatří ale taky tu řešíte limiter tak se optam.
Mam dvě aktivky Behringer B215A. Jsem s nima spokojenej akorát když je vytáhnu na max prakticky furt to clipuje. Vyřešit by to mohl subwofer co?
Stáhl bych na aktivkách basy a jely by přes sub,

Lipee
Příspěvky: 35
Registrován: 29 bře 2008 15:38

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Lipee » 02 kvě 2009 16:01

freeform píše:Moc to sme nepatří ale taky tu řešíte limiter tak se optam.
Mam dvě aktivky Behringer B215A. Jsem s nima spokojenej akorát když je vytáhnu na max prakticky furt to clipuje. Vyřešit by to mohl subwofer co?
Stáhl bych na aktivkách basy a jely by přes sub,
Tak tomu sa ani necudujem ze to clipuje...je to ochrana proti tomu aby si v nich odpalil zosilnovac, kt. v tomto pripade ide na max. Ked stiahnes basy, tak ti to z casti pomoze, ale ked im takto budes vypekat, tak ti zosik coskoro odide...

freeform
Příspěvky: 97
Registrován: 27 srp 2008 21:58

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od freeform » 03 kvě 2009 13:49

Řešení? Koupit další pár ?

dj_camil
Příspěvky: 344
Registrován: 14 črc 2007 14:27

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od dj_camil » 03 kvě 2009 17:48

:lol: :lol: Nedávát tomu na maximum! Buď hrát potišeji, nebo mít silnější aparát (woofery, nebo víc beden)
Music is my destiny!

Otas
Příspěvky: 31
Registrován: 13 bře 2009 19:04

Re: ART 905 - limiter

Příspěvek od Otas » 06 kvě 2009 22:36

Vcelku není příliš rozhodující napětí na mixu (pokud se pohybuje mezi odhaduji 0,3 až 3 V, což prakticky u všech mixů), vstupní regulátor si ho upraví do správné velikosti. Jen se s ním musí přiměřeně zacházet, člověk nesmí chtít basama dokazovat lidem, že je chlapák, musí to jen věrně přenést nahrávku.
Phase switch: Satelity a SW by měly své výsledné akustické tlaky na dělícím kmitočtu sčítat, ne odečítat. Je to na delší diskusi. Je potřeba buď tónový generátor, nebo CD od Dexonů na nastavování SW. Vrazíš tam nastavený dělící kmitočet (XOVER SWITCH), několik m před bedny na poslechovém prostoru mikrofon který je zapojen do jiného mixpultu s měřením (indikátorem). Tlačítkem Phase switch měníš fázi SW tak, aby indikátor ukazoval víc. Tím je ve správné poloze.
Záleží, kromě zesilovače satelitů i na vzájemné pozici satelitů a SW, je to na delší článek s pojmy vlnová délka kmitočtu, šíření zvuku atd..
Dvě bedny na jedné straně není příliš dobrá cesta k čistému zvuku - zlobí interference na výškách, obvykle (pokud výškový systém je slušně dimenzovaný) je lepší SW a X over.

Odpovědět