american audio vlp2500 nebo IMG stageline sta2400

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
honza

american audio vlp2500 nebo IMG stageline sta2400

Příspěvek od honza »

Zdravim mam 4x basak 600w max 1200w při 8ohm a frekvenčni rozsah od 15hz do 300hz a nevim co by bylo lepši;) s american audio sice s vlp 1500 už mam nejake zkusenosti a jsem spokojen ale hraje od 20hz

http://www.umerkura.cz/cs/eshop/dj-pris ... 00-150204/

a nebo ten stageline sta2400

http://www.soundlabsgroup.com.au/p/M-24 ... p+STA-2400

diky za odpovědi;)

EVO

Re: american audio vlp2500 nebo IMG stageline sta2400

Příspěvek od EVO »

No, možná bys mohl taky napsat, jakýže basáky to máš konkrétně, a pokud je to homebastl, tak jaký repro.. Ono neni 600w jako 600w.. :wink:

Každopádně pokud chceš něco levnějšího, tak bych doporučil ALESPOŇ Tapco Juice 2500
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88652
Pokud něco lepšího, tak QSC! :twisted:

honza

Příspěvek od honza »

for Evo nevim bedny "domamont" osazeny 15" ETERNAL AWES15P
ale o to nejde ja se ptam kterej zesik z tedlech 2 bude lepši;)

EVO

Příspěvek od EVO »

No vida, to repro docela prozradilo :D Páč k tomu už snad ani neni co dodávat.. :D
Tak snad možná jen něco málo: ať už koupíš jakýkoliv z těhle zesiků, tak dřív nebo později Ti stejně brzo odejde do věčných lovišť a veme sebou právě i ty repra. :wink2: To, že udávanému výkonu se možná tak jenom přibližují, snad ani nemusím dodávat... :P

honza

Příspěvek od honza »

honza píše:for Evo nevim bedny "domamont" osazeny 15" ETERNAL AWES15P
ale o to nejde ja se ptam kterej zesik z tedlech 2 bude lepši;)
ale občas s nimi budu krmit i omnitronic bx 1850:( ale to je přiležitostně;) hlavne tydle ale všiml sem si když sem koukal na značku že má 1300w rms takže to bude bez problemu co se tyka vykonu tam je docela velka výkonova rezerva;) jsou to 2civkovy 2x 4ohm tak že pojede ma tech 600w co da ten zesik

honza

Příspěvek od honza »

a kterej z tedlech zesiku odejde za delši dobu?

EVO

Příspěvek od EVO »

Honzi, to Ti tady nikdo neřekne a ani nikde jinde, jen jsem se Ti snažil říct, že tyhle zesy (oba dva a úplně stejně) jsou stejný šroty a to jedny z těch nejhorších co se na trhu daj sehnat, bohužel...
Btw. možná by byla na místě spíš otázka, co odejde v případě jejich použití dřív, zda-li ten zesik, nebo jím poháněné repro, a nebo - nejpravděpodobnější varianta - oboje najednou..

Já jenom, abys pak třeba nezplakal nad výdělkem; teď se snažíš ušetřit a najednou zjistíš, že nemáš NIC. Ani repro ani zesik a ani prachy na jejich koupi. Možná by stálo za úvahu něco málo přišetřit (což třeba nějaká brigáda na Vánoce v obchodech hmm?? - pár dnů práce a hleďme, hned máš pár peněz navíc :wink2: ) a koupit něco co tě jen tak nezklame..

honza

Příspěvek od honza »

ok ok ja ti to řeknu takhle je mi 15 roků a potřeboval sem nečim rozdelit pokojček:D a ty onnače sice zadna kvalitka trha se uchyceni membrany to vim ale jediny to jsou fakt subače protože subač od 60hz to neni ono;) a neci stim hrat každou středu patek sobotu nedělni rano na plnej vykon ale jak ten american audio se docela drři sou sed snik hraje asi 3roky a on to je trochu nervak takže furt do plna nekdy i clip ; furt drži ale ted je otazka jestly ten skageline nebudou o trosičku lepši aspon frekvenčně mi vyhovuje vic ale jak ty řikaš tak jestly jsou oba stejny šroty tak že to mam jedno ale třeba minulou sobotu jsme hrali v prostorach byvaleho kina vyšky JBL jrx 125 a bassy ty moje onače a to sme krmily 2 am vlp1500 a na kulečnuku skakali koule a ohlasy pozitivni;) ale ja nejsem profik tak nevim

voče

Příspěvek od voče »

honzo, za prvy nekoukej po nejakejch herzich,kery sou na papire. a to plati o vsem, sou to smysleny kravoviny. sub ti rozhodne nebude hrat od 15ti herzu vejs(nebo jo-teoreticky,ale neuslysis to).

za dalsi nemudruj a kup to tapco juice.

za treti: delis to vubec nejakym crossem? do tech subu poustet max do 120Hz(rozhodne ne cely frekv. spektrum)

za ctvrty: myslis,ze ve dvaceti jeste budes hrat a delat kalby? ja myslim,ze s tim rozhodne nechces seknout..tak proc kupujes ty nejvetsi sragory do budoucna? jsi snad netrpelivy? co takle pockat a zarobit nekde a koupit pak neco obstojnyho? budes mit aspon tak ctvrtinu veci na tahani pri zdanlive stejnym SPL a o dost vyssi kvalitou a spolelivost bude taky uplne jinde. v cem treba ty tvoje ctyri basaky hodlas vozit? to samy by uhral jeden kvalitnejsi. no neni to rozdil?

si tady pripadam jako socialni pracovnice :)

jo a kvalita zvuku se nemeri na nadskakovani kouli na stole prece.

neber to zle,ale nemuzes cekat, ze ti tu nekdo poradi neco jinyho (bud rad,ze ses nezeptal na prodancu:) ). jestli jsi aspon trochu nezmoudrel po prectenim tohoto postu, tak si z tech zesiku kup jaky chces, je to jedno,hrat to nejak bude. tot odpoved na tvou otazku.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

honza

Příspěvek od honza »

jj to je vono stageline ma primo v sobe nejakej mod low že přimo na subbasy
a dampač asi 1300

honza

Příspěvek od honza »

Jo a jentak pro zajimavost co ma te vy za sound?

voče

Příspěvek od voče »

Tak ono je možný, že ten zesík má nějakej low mód, ale repra to nezahrajou.

Mě se teď zrovna doma válí na páteční akci nějakejch 7kW v QSCčkách (kombinace RMX a PLX2) a bedny vesměs megatoňácký basáky (2x nd215 + 2x18" bassreflex) + domorobo sloupy 2x15"+2" (osazený vše B&C) a DSP rane rpm26z. ty sloupy sou asi to nejhorší z toho kompletu, i když to hraje pekelně (do budoucna to vyměníme za nd152 nebo nějaký megatoňácký 2x12"+2").

neni to všechno moje samozřejmě, ale mám tu možnost si to vypůjčit.

to dsp máme teď nově, takže to právě budem zkoušet, proto toho mam doma teď tolik, abych moch laborovat a zkoušet a zkoušet.

hlavně sem ti ale chtěl říct, že prostě nemá cenu kupovat ty nejlevnější lowendy. ono to třeba hrát nějakou dobu bude a nic to neodpálí(když bůh dá), ale prostě se to nevyplatí. já si tim taky prošel, proto to řikam. radši si prostě necham poradit od profíků a ušetřim si problémy, čas, nervy a ve výsledku hlavně peníze. elektrice moc nerozumim, tak právě proto dam na rady zkušenějších a oni mi pořád řikaj, že nejlepší pro mě je jít cestou "megaton-qsc-rane",tak se tim řídim. je to nejlevnější cesta kvality a hlavně je to prověřený! (ale pořád to neni RCF nebo dokonce EAW...)
DRUM'n'BASS vibezz

honza

Příspěvek od honza »

no tak my mame we wab project taky solidni sound maj tam 3x Crown itech doma mam jen tech 8 basačku 4od omnitroniku a ty domamont osazeny 15" ETERNAL AWES15P jinak nejaky foto ze stranek http://www.wabproject.cz/ nebo přimo sound teda čast http://www.wabproject.cz/Photos/photos/P6280513.html ale co mam doma tak tady sice ne noc vidět ale je tam;) http://www.wabproject.cz/Photos/8_11_08 ... 91193.html

voče

Příspěvek od voče »

no dobrý no. na to nemam co říct. akorát to, že tady šlo úplně o něco jinýho.
DRUM'n'BASS vibezz

honza

Příspěvek od honza »

no to sice jj ale vy jste načly repro;)ale aspon se na něčem shodnem:D tak ale ke kompu mi ty omitroniky stačej bohatě:) ja sem si je kupoval puvodne jen k pc ale že mam za souseda typka z wabproject Winyla tak nemam na vyber:D on ma Good vejšky taky jbl a ja zase dostatecny bassy a druhej soused je MC ( http://www.mcpeca.cz/ ) tak ten zase chce mě a Winyla a s kvalitou zvuku je spokojenej čistej bass a i vejšky Good jediny co mě štve tak motor od ciga na koberci subače a ze mam klubik 2 dny v pokojčku:-/ a s odvozem taky neni problem MCho tata ma iveco Daily a do toho se vejde uplne včechno a zaplni to jen 1/3 "kufru" ja mu pujčim bedny za slusnou cenu a on mi je pak za dara odveze;):)

Odpovědět