Alto TX215

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Tommix

Alto TX215

Příspěvek od Tommix »

Ahojte, chcel by som sa spýtať, či máte skúsenosti s reproduktormi Alto TX215? Chcel by som ich používať na svadbách a podobných akciách. Sú postačujúce, alebo sa mám poobzerať po iných značkách? Rozhodujem sa medzi týmito a RCF Art 312-A MK4. Ktoré by ste odporučili, s ktorými máte skúsenosti? Ďakujem

mira

Re: Alto TX215

Příspěvek od mira »

Tyto konkrétní bych nedoporučil. Za tak levnou cenu se nedá udělat dobrá bedna, která bude mít solidní zvuk a spolehlivost. A podle parametrů neumí hrát ani moc nahlas. Pokud bys to měl párkrát za rok na akci s kamarádama na zahradě, tak je to jedno, ale pokud chceš hrát svatby a chceš si za to nechat zaplatit, měl bys mít profesionální výbavu.
Pokud Alto, tak alespoň vyšší řadu TS (odpovídá model TS 315). Ale to RCF je už jakási jistota.
Pak je ještě otázka, jestli k těm bednám budeš mít nějaký subwoofer? Pokud ne, tak určitě řeš jen 15", ale i tak to bude zvukově kompromis, venku budou chybět basy.

Tommix

Příspěvek od Tommix »

Mám v pláne určite používať aj subwoofer vonku a väčších priestoroch. Boli mi odporúčané tie RCF 312, že menšiu miestnosť zvládnu v pohode, ale nemám možnosť si ich nikde vypočuť, tak musím veriť skúsenostiam iných. Ďakujem za rady.

mira

Příspěvek od mira »

Přímo s RCF ART 312-A zkušenost nemám, ale měl jsem a mám několik jiných modelů od této značky. Obecně je to určitě správná volba - solidní zvuk, spolehlivost, dostupný servis a náhradní díly. Navíc ta řada ART šla v poslední době s cenou dolů.
Jinak obecně 12" bedna bez subwooferu bude vždycky kompromis (i v menší místnosti). Mám takovou zkušenost, že potom hodně záleží na tvaru a parametrech toho prostoru. Někde ty basy prostě skoro "zmizí" (odečtou se nebo nějak pohltí) a na parketu to nezní moc dobře, jinde tomu naopak prostor pomůže a dá se to.
Ale asi bych se toho nebál to zkusit, třeba ti to bude vyhovovat. U té značky RCF je výhoda, že je u nás tak oblíbená, že se dá vždycky za rozumnou cenu prodat.

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Pokiaľ to má hrať bez subbasu tak do RCF ART 3** by som nešiel. Stará 312A spred 10 rokov basy skutočne solídne hrala mala poriadny basách a AB/H zosil nie tie plecháče a digisračky čo pchajú teraz (aj keď zvukovo sú dosť podobné), o súčasných MK4 sa to povedať už nedá o ešte zohnateľných MK3 duplom tá končí už dakde na 60Hz. ART712 alebo HD12 je na to o chlp lepšie a silnejšie. Ak to ma byť 12" veľkosť v podobnej cene mne na ucho sedia EV ELX12P aj keď SPL ako RCF ART asi nedosahujú na ucho sú príjemnejšie aj basov je pocitovo viac. Nalepšie ísť vypočuť a porovnať.

Tommix

Příspěvek od Tommix »

Problém je ten, že nemám možnosť si ich nikde vypočuť, v každom obchode ich majú len na objednávku 😔 ale počul som o nich veľa dobrého, len viete ako, "radšej raz vidieť, ako 100x počuť". Takto sa musím spoliehať len na slová a odporúčania známych. Ale zvažujem, že kúpim RCF Art 315 MK4. Ďakujem za rady, určite pozriem aj značku EV.

Tommix

Příspěvek od Tommix »

Ešte otázka, máte niekto skúsenosti, alebo poznáte repro dB Technologies Opera 15"? Aké sú v porovnaní s RCF Art 315 MK4? Ďakujem za rady.

djmayo

Příspěvek od djmayo »

Zaujímavé v Muzikeri ich zvykli mať a nemali problém to predviesť. Ak to má hrať aj bez subbasu tak 15" verzia je na mieste. Aha dnes sa pri nakupovaní techniky sa celkom bežne robí aj tak, že si objednáš pár vytipovaných modelov zapojíš porovnáš a v rámci 14 dňového vrátenia vrátiš to čo ti nevyhovuje (len to chce mať naraz viac peňazí), podľa mňa to za tých pár eur na doprave stojí, nedá sa univerzálne poradiť, každému sadne čosi iné. Je však fakt, že v danej cene RCF hrá asi najagresívnejšie, čo nemusí každému vyhovieť. DB Opera 15 je fajn bedňa oproti RCF ma čosi slabší basák. Osobne by som išiel do stredných rád od RCF 715 alebo EV ELX15P (oproti RCF čosi menšie SPL, ale zas drevo, od EV sa nepolatí rada EKX čo sa týka cena/zvuk/výkon). V nižšej cenovej kategótii by možno stali za vyskúšanie Turbosound iX15 na fórach to celkom pochvaľujú, mňa osobne trochu odrádza to že ich robí koncern pod ktorý patrí aj Behringer, no je fakt že vyššia rada iQ hrá za tie prachy veľmi slušne ani čo som počul aj lacnejšie milan nesú je zrovna prepadák ale viacmemnej sa počíta s podporou subbasu.

Odpovědět