kolko ma mat zosilovac wattov k wattom reprobedne??? mam na mysli ze ak mam napr. dva repraky RMS 250W a 8Ohm ci ma mat zosilovac tak isto 2x 250W 8Ohm alebo menej alebo o neake percenta viac???
A ako to potom je ak zapojim po dva RMS 250W 8Ohm repraky na stranu cize dokopy 4 kusi bedni?? bude potom zosilovac pracovat na 4Ohm??? a bude stacit ak zosilovac bude mat vykon 2x 500W 4Ohm??? dakujem za odpovede
aky zosilovac vs repro?
aky zosilovac vs repro?
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
Re: aky zosilovac vs repro?
Predpokladam, ze se jedna o full-range... Zesilovac vykonove nizsi az stejny. Napred si zjisti co je to za vykon u tech beden. Kdyz ma bedna maximalku 250W, tak aby ti vubec nekdy zahrala tech 250W tak potrebujes 250W zesik. Kdyz ale budes bednu na 250W trapit (posles nevhodny tvar signalu), tak ji odpalis. 250W spicka bude mit tipuju 125 trvalej. Kdyz koupis 125W zesik, tak bedna nebude hrat naplno, ale zase bude trvat o neco dele, nez ji nevhodnym signalem znicis. Proto se zesiky voli jako 1,5 nebo 1,8 (ted z hlavy nevim) nasobek trvalyho vykonu...
Dale by jsi mel vedet, ze neni zesik jako zesik. I kdyby nektere zesiky meli udavane vykony, tak se obcas nestihnou na dany vykon vybudit (problem basove sekce).
Dale by jsi mel vedet, ze neni zesik jako zesik. I kdyby nektere zesiky meli udavane vykony, tak se obcas nestihnou na dany vykon vybudit (problem basove sekce).
na celopasmovy kompakty se pouziva zesilovac zhruba stejny vykonosti jako repra na zesik, kterej dava 2*500W muzes zapojit na kazdou stranu 2 repra 8 ohm paralelne a pujde do kazdyho 250W.
jinak pak pri pouziti musis hlidat silu signalu (pripadne si poridit limiter), aby nesel zesilovac do klipu, pak se prebudi a spalis bedny
na zesiku se nevyplati setrit, ideal je vybirat ho zhruba na stejny cenovy hladine, jako bedny, ktery jsou do nej zapojeny
jinak pak pri pouziti musis hlidat silu signalu (pripadne si poridit limiter), aby nesel zesilovac do klipu, pak se prebudi a spalis bedny
na zesiku se nevyplati setrit, ideal je vybirat ho zhruba na stejny cenovy hladine, jako bedny, ktery jsou do nej zapojeny
dakujem vam... budem teraz trosku konkretnejsi... tieto repro 4 kS a tento zosik...
http://www.rhsound.sk/sk/rh-15-3-250_re ... hd.197.htm
http://www.thomann.de/de/behringer_ep2000_europower.htm
Neodpeciem ich??? budu na nom zapojene vzdy 4 kusy tych reprakov...
no a paralelne zapojenie je ked natiahnem speakon kable od zosilovaca do bedni a oni maju vzadu dve speakony a z tach druhych speakonov to natiahnem do dalsich dvoch bedni??? je tak??? alebo ma opravte... dakujem...
a este otazka... toto su full range boxy a ako je to potom u subwooferov alebo subbassov???
http://www.rhsound.sk/sk/rh-15-3-250_re ... hd.197.htm
http://www.thomann.de/de/behringer_ep2000_europower.htm
Neodpeciem ich??? budu na nom zapojene vzdy 4 kusy tych reprakov...
no a paralelne zapojenie je ked natiahnem speakon kable od zosilovaca do bedni a oni maju vzadu dve speakony a z tach druhych speakonov to natiahnem do dalsich dvoch bedni??? je tak??? alebo ma opravte... dakujem...
a este otazka... toto su full range boxy a ako je to potom u subwooferov alebo subbassov???
jestli je odpalis nebo neodpalis vi jenom ten nahore 
RH nejsou zadnej zazrak, subwoofer k tomhule nema smysl kupovat
jinak zapojis to tak
zesik levej kanal - bedna - bedna
pravej kanal - bedna - bedna

RH nejsou zadnej zazrak, subwoofer k tomhule nema smysl kupovat
jinak zapojis to tak
zesik levej kanal - bedna - bedna
pravej kanal - bedna - bedna
to mi je jasne ze behringer a rh-sound nie su ziadny zazrak.... ale som chcel vediet ze ci je to aspon ako tak optimalny zosik k tym bedniam... a subwoofer k nim nechcem kupovat ale som mal na mysli ze ako je to s tymi watmi a vykonom repro vs. zosik ked sa jedna o bassove bedne... diki
pro kvalitni subwoofer je ideal mi 1.5-2* silnejsi zesik nez repra