AKG D5

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
djfelixus

AKG D5

Příspěvek od djfelixus »

Dnes jsem objednal tohoto mazlíka a tak mě zajímá, kdo z vás ho tu má a jak jste s ním spokojeni. :wink: Přečetl jsem na něj spousty kladných recenzí a hlavně srovnání oproti mnohem dražšímu legendárnímu bráškovi Shure SM58. Ve výsledku jsem usoudil, že jsou svými vlastnostmi dost podobné. V něčem je hůř AKG a v něčem zase Shure. Frekvenční rozsah 70-20.000Hz mě ale přesvědčil.

Obrázek

Co vy na něj?
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

JB007

Re: AKG D5

Příspěvek od JB007 »

djfelixus píše:Dnes jsem objednal tohoto mazlíka
obcas (posledni dobou casto) mi pripada, ze mas rozum na urovni 5 leteho ditete :wink: .

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Ale no tak, nedělej tu ze sebe druhýho Infiniťáka. :lol: Kdyby svět nebyl odlehčovanej, tak žijem v rakvích ty chytráku. :wink:

voče

Příspěvek od voče »

Já pořád nechápu, jak můžete vybírat věci podle údajů z datasheetu.. Tam se nachází tak strašně moc polopravd, že by člověk plakal. A vy jim na to všichni skáčete jak na špek. viz omnitronic. tam už je to teda extrém, ale i tak.. V datasheetu je nepopiratelným faktem jen a pouze obchodní název výrobku. Nějaký frekvenční charakteristiky? Na to se ani nekoukej. To fakt nemá VŮBEC ŽÁDNOU vypovídající hodnotu. Tady opravdu záleží jen na té či oné firmě, jestli bude mást lidi víc nebo míň. To si jako myslíš, že frekvence nad 20.000 hertzů už nebude vůbec brát? Nebo naopak, že na 1kHz bude stejná citlivost jako na těch jejich 70Hz, kerejma se oháněj?? A třeba mikrofon, kterej bude stát sedmičku a bude mít rozsah 80 - 18000, tak bude horší? Sakra lidi, proberte se.. Nehledě na to, že 20kHz slyšej možná tak netopýři.

Jinak k tý tvý otázce - je uplně bezpředmětná. Kdyby ses ptal dřív, než si ho objednal, tak by to člověk i pochopil, ale takle mi to přijde - sorry - jako "pojďme si honem o něčem kolem dýdžejingu pokecat a pochvalte mi ho". Vím, že je djing tvůj život, ale nezapomeň, že seš taky jenom zvíře a potřebuješ jen přežít a rozmnožit se. Proto bych se životem moc neoháněl. I když samozřejmě chápu tu metaforu.

AKG D5 je střední třída (pak je ještě vyšší a pak hi-end). Srovnatelná s tou dražší SM58. Ale každýmu se do mikrofonu zpívá jinak a někomu sedne víc ten, druhýmu onen. Žádnou statistiku ještě určitě nikdo nedělal. Faktem (a opět nepotvrzeným) může být jen to, že na světě je víc SM58 (jsou starší). A nakonec - i tady platí to, žes nedostal ani náhodou víc, než sis zaplatil.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Azu

Příspěvek od Azu »

Mikrofony dělím jen na Sennheiser, Shure, AKG a nic jiného neberu jako mikrofon :-)
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

voče

Příspěvek od voče »

Hehe :) to já taky! Osobně teda z tohodle trojlístku preferuju sennheisery, kvůli servisu a vůbec celé firmě (teda jejímu českýmu zastoupení), s kterym mám zkušenosti. Prostě vycházej vstříc a píšou do mejlů smajlíky :)

Nicméně faktem pořád zůstává, že nejobjektivnějším měřítkem kvality je pořizovací CENA.
DRUM'n'BASS vibezz

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Voče, v klidu. Ty ses teda rozjel. :lol:
Rozhodně to neni tak že bych si chtěl povídat jen tak o "něčem". Informace o tomhle typu mikrofonu sem nečerpal jen z datasheetu, ale víceméně z českých nebo zahraničních sáhodlouhých recenzí a testů. Tady na fóru jsem chtěl zjistit, jestli ho někdo má a jak je s ním spokojen. Tak jako tak bych ho stejně objednal už kvůli ceně, kladným zkušenostem jiných uživatelů a ano - i kvůli jeho parametrům. Rakouský AKG ve mně vzbuzuje jako firma velkou důvěru a ať už jsou jejich údaje a charakteristiky mírně zkreslené, pořád jsou to informace, na které se před koupí podívám.

Rozhodně je lepší bavit se o DJingu na fóru pro DJing, než jako někteří "!#?$!%" (nechci bejt sprostej) o tom jaký sem pětiletý dítě a blbec.

voče

Příspěvek od voče »

Ne, pětiletý dítě nejseš, to fakt ne :) Ale někdy to nadšení přeháníš a některý témata jsou opravdu o nesmrtelnosti čmeláka. Já vim, prostě se o tom rád bavíš. Ale nic zásadního tim nevyřešíš a nic tim nedokážeš. Jsou to jen úvahy. Já mám radši fakta, to se na mě nezlob :) Ono pak to fórum vypadá, jak vypadá. Celý jsou to víceméně kecy a urážky ostatních, příspěvky o ničem a zcestný rady, který nejsou vůbec podložený faktama. Tady se neradí, tady se jen klábosí. Je tady tak deset uživatelů, na který to neplatí a snažej se dát +/- odbornou radu nebo nasměrovat správnym směrem a uvědomujou si výpovědní hodnotu svých příspěvků. No prostě, jsme tu amatéři a částečně i špatní filosofové :)

AKG:
Recenze na něj jsou opravdu dobrý a s tou SM58 je to opravdu srovnatelný, co se týče zvuku. ale co se týče kvality a výdrže, tak to ještě neni vyzkoušený - to smko je držák. Taky nevim, jak je to se zpětnou vazbou. Parametry na papíře ti opravdu nic neřeknou. Já osobně bych volil SMko, protože rád chodívám prověřenou cestou. Za kterou si samozřejmě pár stovek připlatim. Jinak jsem zkoušel oba a možná to AKGčko mi sedlo malilinkato víc. Trošku věrnější přednes. Ale to je zase jen subjektivní dojem, takže informace nula :)
DRUM'n'BASS vibezz

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

K tomu obecnému názoru na moje názory a věci kolem dobrý nebo špatných témat... Nemyslím si, že na filozofování a uvažování je něco špatnýho, pokud je to k věci nebo to s tou věcí souvisí. Nebudem si tu přeci navzájem zakazovat o čem psát. Ale dost už o tom, sme oba OT. Pokud chceš napsat, napiš na mejl nebo PM.

Česká recenze na AKG D5 je tady:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1572

Názor ať si udělá každý sám a samozřejmě vaše praktické zkušenosti jsou stále vítány.

Azu

Příspěvek od Azu »

Já bych si třeba SM58 nikdy už nekoupil a bral bych v této cenové kategorii Sennheiser E 845 případně levnějšího brášku Sennheiser E 835, se kterýma sem byl maximálně spokojen a i mnoho našich pop stár si E 845 pochvalovalo.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Sennheiser E 835 jsem měl možnost také vyzkoušet a byl jsem s ním spokojen. Chtěl sem ale vyzkoušet něco netradičního a u AKG D5 se říká, že s ním zpívalo mnoho zahraničních hvězd. Tentýž typ pak vyrábějí ještě v kondenzátorovém provedení pod označením C5 nebo také typem a tvarem spěciálně pro ženy. Holt uvidim, až dorazí, pak dám vědět, jak se na akci osvědčil.

Odpovědět