Začátek

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Readyd

Začátek

Příspěvek od Readyd »

Mám neoriginální dotaz jak začít s dj-ingem.Mám představu o hraní s gramcema mixákem a k tomu i ve virtual dj.Na to jsem si si vybral http://www.dj-obchod.eu/dj-sety/dj-obch ... t-3-1.html tak bych byl moc rád kdybyste mi poradily co jo a ne :smile2:

piatro
Vybavení

Re: Začátek

Příspěvek od piatro »

zbytocna otazka. aj keby si chcel kupit tu najlepsiu aparaturu na svete,tak tu ti kazdy radsej poradi aby si si kupil nejaky smiesny kontroler :) tie gramce nepoznam ani ten mix,mozno ti tu niekto napise aj nieco zmysluplne,ale ak si myslis,ze s tym budes spokojny,chod do toho. ja by som ti odporuil radsej jazdene technicsy a nejaky lacny novy mix. ps: nezabudni,ze ak chces hrat z vdj,potrebujes ku tomu zvukovku. inak preto odporucam tecka,lebo keby ta to neprestalo bavit,tak nemas problem na dlhsiu dobu a keby ta to nechytilo,tak tecka predas skor a za lepsiu cenu. snad som ti pomohol :)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

uz jsem to psal tady nekolikrat, kdyz chces zacit hrat na gramcich, tak se ze zacatku vyser na Virtuala a podobny digitaly, kup si par desek (cca 10-20), ktery k sobe zhruba sedej stylove a rychlosti a nauc se hrat na ne, az si budes jistej v kramflecich, tak si kup virtuala nebo neco podobnyho

marw_84

Příspěvek od marw_84 »

jinak ty gramce nic moc a když je budeš chtít prodávat tak dost proděláš. Pokud nemáš na jetý téčka tak si pořid aspon Reloopy 4000. Nedávno sem je viděl na midi.cz ještě s roční zárukou za 8.000,- a nějaký starší asi za 5.200,- Ty R 2000 maj za tu cenu slabej motor i když se na tom hrát dá. Jinak na Virtualu se nic nenaučíš, budeš pořád koukat do monitoru a nenaučíš se tu hudbu slyšet. Pár desek bude levnější a určitě lepší varianta.

Readyd

Příspěvek od Readyd »

marw_84 píše:jinak ty gramce nic moc a když je budeš chtít prodávat tak dost proděláš. Pokud nemáš na jetý téčka tak si pořid aspon Reloopy 4000. Nedávno sem je viděl na midi.cz ještě s roční zárukou za 8.000,- a nějaký starší asi za 5.200,- Ty R 2000 maj za tu cenu slabej motor i když se na tom hrát dá. Jinak na Virtualu se nic nenaučíš, budeš pořád koukat do monitoru a nenaučíš se tu hudbu slyšet. Pár desek bude levnější a určitě lepší varianta.
Já si doma hraju s virtualem, už cca 1 rok ten už mám celej prokoukanej, proto uvažuju i o gramcích a mixu..

marw_84

Příspěvek od marw_84 »

tak s virtualem umí s prominutím každej blbec... no respect

R.E.S.P.E.K.T

Příspěvek od R.E.S.P.E.K.T »

dneska ráno mi na akcii jeden ohratý skúsený DJ povedal že hranie cez gramce ma omrzí lebo je to moc pracné a mám si kúpiť radšej konzolu... Je pravda že keď bežím na gramcoch cez Serato napr. tak ihla bude sa krútiť po doske maximálne nejakých 10 minút? ževraj je to časovo dosť obmedzené preto s tým každý rýchlo skončí... odpadáva možnosť pustenia akéhokoľvek setu teda doslova človek musí stále pri tom sstálestáť ..... ? je to pravda?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

R.E.S.P.E.K.T píše:dneska ráno mi na akcii jeden ohratý skúsený DJ povedal že hranie cez gramce ma omrzí lebo je to moc pracné a mám si kúpiť radšej konzolu... Je pravda že keď bežím na gramcoch cez Serato napr. tak ihla bude sa krútiť po doske maximálne nejakých 10 minút? ževraj je to časovo dosť obmedzené preto s tým každý rýchlo skončí... odpadáva možnosť pustenia akéhokoľvek setu teda doslova človek musí stále pri tom sstálestáť ..... ? je to pravda?
nie je to pravda. na jednej strane control vinylu máš 10 min na druhej 15 min. sety kľudne môžeš púšťať v internal móde. a aj keby si pustil set v absolut alebo relative móde a ti dohrala platňa,serato sa ti automaticky prepne do int módu a set ti pokračuje ďalej.
ten "skúsený dj", čo ti to povedal je riadny blb a nemám rád takých ľudí čo sa v tom nevyznajú a rozprávajú hovadiny. :evil:

R.E.S.P.E.K.T

nie je to pravda. na jednej strane control vinylu máš 10 min na druhej 15 min. sety kľudne môžeš púšťať v internal móde. a aj keby si pustil set v absolut alebo relative móde a ti dohrala platňa,serato sa ti automaticky prepne do int módu a set ti pokračuje ďalej.
ten "skúsený dj", čo ti to povedal je riadny blb a nemám rád takých ľudí čo sa v tom nevyznajú a rozprávajú hovadiny. :evil:
absolute, relative a internal mode o tom som nikdy nepočul :) je to súčasť serata?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ABS mód je to isté ako klasický vynil,keď ti preskočí ihla,ti preskočí aj track

REL mód podobné ako klasický vinyl,ale keď ti preskočí ihla tak ti hraje normálne ďalej track, ale funguje pri tom aj needle dropping (klasické hľadanie na platni),cue body fungujú,loopy fungujú,reverse

INT - používa sa hlavne keď máš ku ssl pripojené midi,pitch máš v programe,play,rewind atď cez soft. neberie vtedy input z ssl. ja som tak hral keď som mal napojené cdj 400ky cez usb.

R.E.S.P.E.K.T

je to teda jeho súčasť? Dik

crewy

Příspěvek od crewy »

je to soucast kazdeho DVS ted aj serata.

Odpovědět