začátečnická technika dnb
začátečnická technika dnb
zdravim all mohl by mi někdo poradit co všechno pro hraní dnb ? zatim něco lehčího postupem času by se to pak vyměnilo .nějak cenove rozumě ne nic extra . dikes
Re: začátečnická technika dnb
co to je cenove rozume? dnb se masti hlavne z vinylu, takze gramce + mix + sluchatka
gramce mas 2 moznosti
Technicsy SL1200/1210 MK2 nebo MK5 z druhy ruky - koupis 2 s prenoskama za cca 15-20k
pripadne nekdo doporucuje Reloopy RP-4000 M3D 2 stoji 11000 + 3000 prenosky
ja bych sel do Technicsu, je to klubovej standard, tj setkas se s nima defakto vsude, jsou to drzaky a kdyz te to prestane bavit, tak je prodas za stejnou cenu, co si je koupil
mix doporucil bych allen&heath Xone22 stoji cca 7000, je to mix od renomovane znacky, takze neco vydrzi
sluchatka 2-4k tady mas hodne moznosti, zalezi na tom jak ti ktery budou sedet
desky koupis asi nejlip v anglii, ja mam dobrou skusenost s http://www.chemical-records.co.uk/sc/vinyl desky tam stojej kolem 6 liber (165Kc)
gramce mas 2 moznosti
Technicsy SL1200/1210 MK2 nebo MK5 z druhy ruky - koupis 2 s prenoskama za cca 15-20k
pripadne nekdo doporucuje Reloopy RP-4000 M3D 2 stoji 11000 + 3000 prenosky
ja bych sel do Technicsu, je to klubovej standard, tj setkas se s nima defakto vsude, jsou to drzaky a kdyz te to prestane bavit, tak je prodas za stejnou cenu, co si je koupil
mix doporucil bych allen&heath Xone22 stoji cca 7000, je to mix od renomovane znacky, takze neco vydrzi
sluchatka 2-4k tady mas hodne moznosti, zalezi na tom jak ti ktery budou sedet
desky koupis asi nejlip v anglii, ja mam dobrou skusenost s http://www.chemical-records.co.uk/sc/vinyl desky tam stojej kolem 6 liber (165Kc)
nemyslim, ze by chtel gramce za 15K+mix za 7K+sluchatka za 4K.. Kdyz nekdo napise "cenove dostupne" mysli tim "skoro zadarmo" ..takze mixtrack pro a sluchadla tak za 500-1000kc.. a kdyz ho to bude bavit, tak si postupne nasetri a za rok si muze koupit DVS sestavu.
já jsem taky pro gramce. DnB se fakt hraje hlavně z gramců a jestli se bude chtít někde prosadit tak má s konzolkou celkem smůlu. Pokud nemáš peníze na téčka, tak by mohli stačit do začátku i mnohem levnější gramce. Hlavně aby měli přímej náhon. Já začínal na řemínkovejch a taky to šlo.
-
Bejvávalo...z vinylů už hrajou většinou bohužel jen "místní" Djs. Světoví (ti známější) djové (producenti) mastí většinou všechno z CDček. Proč, to je jasné že.marw_84 píše: DnB se fakt hraje hlavně z gramců
to z ceho hrajou hvezdy muze bejt ukradeny, ze zacit musis v lokalnich klubech s mistnima djs a tam v dnb scene jasne vedou gramce
-
Rozhodne ho nechci odradit od koupe gramofonu, urcite se mu to bude hodit a nauci se na nich, ale proste tvrdit ze dnb se hraje vyhradne na vinylech , je dneska nesmysl.
Hnocka má pravdu. Hvězda půže přijít na stage, vytáhnout z kapsy walkmana, strčit do něj kazetu a odehrát tam nějakej setík. Berte to prosím s velkou nadsázkou. Ty jako začátečník by si musel začít pořádat svoje akce a nebo se dostat do malejch klubů, který jsou v dnešní době přeplněný klukama s deskama a někoho z notebookem mezi sebe jen tak nepustí. Jsou to kluci co museli doma stát hodiny u gramců a trénovat. Těžko budou chtít, aby po nich přišel někdo, kdo zahraje pomocí sync. DnB je v tomhle směru hrozně konzervativní. Postupně většina DJ's přestali hrát z desek, ale každej s vinylem začínal.
Kdyz beru Prahu, tak mensi klubiky, kde se hraje kazdej den (Wakata, Hus23, Shadow Azyl) jsou vybaveny jenom gramcema, ale kdyz prijdes ve vsedni den s deskama stylu, kterej se ten den tam hraje, tak je celkem velka sance, ze si na 30min az hodku zahrajes. Samozrejme to chce soudnost, tj umet hrat, aby se ti to nekopalo a taky dodrzovat styl, tj kdyz se ten den tam hrajou old school dnb veci, tak kdyz tam pustis nejaky novy diskotekovy dnb, tak si taky dobry jmeno neudelas. Ale kdyz zahrajes dobre, tak pak neni problem se domluvit a zahrat si priste treba dyl.
S tim sovisi ty digitalni veci, kdyz prijdes s deskama a sluchatkama, tak neni vetsinou problem, ale kdyz prijdes s necim jinym, tak to znamena, ze se neco musi prepojovat a obcas technika v tehle klubech drzi na dobry slovo, tak se do toho nikomu uprostred noci moc nechce
S tim sovisi ty digitalni veci, kdyz prijdes s deskama a sluchatkama, tak neni vetsinou problem, ale kdyz prijdes s necim jinym, tak to znamena, ze se neco musi prepojovat a obcas technika v tehle klubech drzi na dobry slovo, tak se do toho nikomu uprostred noci moc nechce
Zase pravda. Pokud z Phy nejsi, tak pochybuji, že budeš mít možnost si zahrát někde v týdnu. A na víkendové akce se dostat bude ještě mnohem horší. S kontrolerem možná budeš mít hodně stáhnutí a dobrý hodnocení tvého setu na sety.cz, ale to ej tak všechno bych řekl. Je možný, že tam kde bydlíš to máte jinak a používáte notebooky ke hraní běžně, ale já bych se mezi klukama cejtil trapně.
fuha, tak ja chodim na dnb akcie uz dost dlho a musim povedat, ze naposledy som videl hrat z vinilov High Contrasta a to bolo v minuly rok v oktobri (říjen)
Ale niesom z Prahy, to je pravda
Ale niesom z Prahy, to je pravda
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a
Producenti hrajou vetsinou z CD, protoze hrajou i z veci, ktery nejsou vydany a nechce se jim srat s DVS
nevim odkud jsi, ale kdyz jsem se podival na dnb.sk, tak na fotkach z akci z malejch klubu, kde hrali hlavne slovensky DJs jsem videl hlavne gramce, na velkejch akcich je to jiny, ze zahranicni stars jsou vetsinou producenti
nevim odkud jsi, ale kdyz jsem se podival na dnb.sk, tak na fotkach z akci z malejch klubu, kde hrali hlavne slovensky DJs jsem videl hlavne gramce, na velkejch akcich je to jiny, ze zahranicni stars jsou vetsinou producenti
Tak to asi chodíš jenom na hodně velký akce. Hight Contrast a Andy C jsou snad poslední z těch stár co hrajou z vinylů, ale tady žádná hvězda neni. Já mám taky možnost si zahrát hlavně z toho důvodu, že hraju z vinylu a CD. S midi by mě každej poslal do háje.
Asi to bude tym, ze chodievam na vacsie akcie ....
Inak midikontroler je pre zaciatocnika urcite len hracka na doma a myslim si, ze aj v inych styloch ako dnb.
Keby som ja nejaky promoter a pride za mnou chalan ci nemoze niekedy zahrat na kontrolery, tak by mi v hlave hned preblislo SYNC DJ
Ale na druhej strane za cca 200€ (cena mixtrack) sa fakt nic rozumne neda kupit a na naucenie sa zakladov to staci.
globan
Proste, ked mas moznost chod do gramcov, ked nie tak musis pocitat s tym, ze s konzolou ta ako zaciatocnika nebudu brat vazne a tazko ta pustia hrat.
Inak midikontroler je pre zaciatocnika urcite len hracka na doma a myslim si, ze aj v inych styloch ako dnb.
Keby som ja nejaky promoter a pride za mnou chalan ci nemoze niekedy zahrat na kontrolery, tak by mi v hlave hned preblislo SYNC DJ
Ale na druhej strane za cca 200€ (cena mixtrack) sa fakt nic rozumne neda kupit a na naucenie sa zakladov to staci.
globan
Proste, ked mas moznost chod do gramcov, ked nie tak musis pocitat s tym, ze s konzolou ta ako zaciatocnika nebudu brat vazne a tazko ta pustia hrat.
Inak, mozno by ani CD playery neboli zle. Neviem ako to je s dostupnostou platni.