vlastní tvorba s gramofonem

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
blahec

vlastní tvorba s gramofonem

Příspěvek od blahec »

cau lidi, zajimalo by me kde se daji sehnat nejaky desky jen s beatama a ruznyma smyckama ktere se daji vyuzit pro vlastni tvorbu...nechci totiz jen prehravat jine interprety,chci tvorit bud vlastni zvuky a nebo sehnat nejaky desky ktere mi umozni se tvorbe vlastnich zvuku aspon priblizit. zajimalo by me zda je to vubec mozne a nebo jestli vsichni kteri tvori vlastni hudbu tak si musi desky lisovat a nebo vyuzivaji vse /zvuky,smycky/ od jinych interpretu?kazdopadne doufam ze zkuseni djs nebudou brat muj nazor jako od idiota, nemam si o tom s kym promluvit

blahec

Re: vlastní tvorba s gramofonem

Příspěvek od blahec »

ps:samozdrejme ze vim ze gramec je prahravac,ale chci prehravat vlastni tvorbu a vinyl me oslovil,coz o cd prehravacich rict nemuzu

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Prodávají se takzvané dj tools desky, kde jsou jen bicí, nebo vokály (acapella)
nebo můžeš nakoupit battle desky. kde jsou za sebou krátké loopy.
Turntablism a scratchování je náročné jak na finance, tak na zvládnutí techniky,
možná je na zvážení si pořídit dvs systém, tam si můžeš nakrát jakoukoliv mp3ku, takže nakraješ si tam nějaké smyčky a povalíš. Nevíhoda je, že si moc neoznačíš začátky smyček na desce, jako u normálních vinylů.

blahec

Příspěvek od blahec »

no prave ze o tom dvs hodne premyslim,jenze se bojim pocitace,jako nemam s nim problemy,ale chapes,tahat ho na akce,pak ti nekde hodi windowsy error,a to bude show :lol: ale je na tom nejlepsi to ze co si vytvorm to taky budu prehravat...vim ze je to narocny,ae ja jsem trpelivej a cilevedomej :lol: asi to aspon skusim,a kdyz mi to nebudu vyhovovat,tak se budu muset spokojit s tool deskama:-)jo mimochodem,nevite nekdo kde se to da sehnat,v ceskym obchode?nikde jsem to nenasel

návštěvník

Příspěvek od návštěvník »

Xakroo píše:Prodávají se takzvané dj tools desky, kde jsou jen bicí, nebo vokály (acapella)
nebo můžeš nakoupit battle desky. kde jsou za sebou krátké loopy...
Kde se dají takové desky s acapellama, zvukama a vokálama sehnat? Hlavně by mě zajímal nějaký CZ obchod...

(nemusí se jednat jen o desky muže to být klidně i cd nebo odkaz na legální download)

Nedělám sice do DJingu, ale dělám produkci a taky by se mi to hodilo...

Díky za každou radu...

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Český shop s deskama kde to mají je djshop.cz
(black - katalog - battle/tools, ostatní - katalog - accapellas)

zahraniční juno.co.uk

blahec

Příspěvek od blahec »

tak nakonec jsem si koupil serato live scratch a zjistuji ze se s nim daji delat fakt pekla,dokonce uz aji vim ze si k tomu dokoupim korg kaoss pad 3...i kdyz jsem se hrani z pc zpocatku bal,tak vim ze to byl dobry krok,ale radsi budu opatrny,pac se se to zatim ucim ovladat a nedostatky zjistim casem

návštěvník

Příspěvek od návštěvník »

Mužu se zeptat kolit to serato asi tak stojí, popřípadě nějaký odkaz?

Dá se to použít na scratching? Jelikož dělám produkci, tak bych to rád použil na scratchování nějakých hlášek atd. do beatu. Je to možné? Nechci na to používat vinyly, protože takové hlášky v mp3 se na internetu dají lépe sehnat, než objednávat z ciziny nějaké desky atd. na to nemám a to se celkm prodraží...

Díky.

Kenny

Příspěvek od Kenny »

řekl bych že Serato je právě pro scratching nejlepší
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG :)

xxxRadoxxx

Příspěvek od xxxRadoxxx »

Jasne ze Serato je najlepsie na scratch, pouzivam ho kazdy den scratchujem na nom ak blazon, je to TOP DVS vseobecne, takze neni sa coho bat a tak ako pises "návštěvník" mozes si scratchovat svoje mp3 ako realne z vinylu. Pecka je ze s Rane TTM57 + Video-SL scratchujes video na projekciu a cele Serato ovladas mixakom + gramofony 8) .

Kupis ho tu:
Rane SL1 Serato Scratch Live
http://www.dj-obchod.eu/katalog/rane/ra ... -live.html

Rane SL3 Serato Scratch Live - obsahuje kvalitnejsi zvukovy prevodnik s 24bit rozlisenim.
http://www.dj-obchod.eu/katalog/rane/ra ... -live.html
2xTechnics SL-1210MK2 + Shure M44-7, Rane TTM 57SL, Technics RP-DJ1200

Odpovědět