Virtual DJ a NTb Zdroj

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
trafalgar
Příspěvky: 37
Registrován: 24 led 2012 14:37

Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od trafalgar »

NTB je propojen pres 3.5 jack do mixaku, ale kdyz je NTb napajen ze zdroje
tak to huci a vrci....Pokud se zdroj vypoji je ticho.

jak tohle vyresit? Diky

stopo
Příspěvky: 315
Registrován: 27 lis 2010 11:53

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od stopo »

bolo to tu riesene hadam milionkrat tak si pohladaj

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od piatro »

po prvé, stopo má pravdu, po druhé, máš shitný ntb a po tretie,robí ti zlobu uzemnenie v adaptéri. Vyriešiš to vymenením kábla,čo ti ide do adaptéra na klasický s vidlicovým koncom,alebo odpojením/zalepením zeme v zástrčke. Odporúčam rozobrať jednu rozbočku a vybrať z nej zemiaci "čudlík" a ten nosiť so sebou na akcie.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Boha jeho piatro, na to jak jsi tu dlouho, bys tomu už mohl rozumět. :) Shitný notebook? To je co? ty jsi ho viděl?
Žádnou zem neodpojovat/nezalepovat, ani "nevyberať" žádné zemnící kolíky. :!: Kolikrát to sem budu psát...? :x

./viewtopic.php?f=1&t=6672

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od piatro »

no ja čo som si všimol,tak to robí iba na low-end ntb,napr asus,acer,niektoré toshiby a pred pár dňami,ak som zapojil kadečo do firemného hp. Kolík som z predĺžovačky nevyberal,ale zalepil izolačkou. Neriešil som to tak prvý krát a nikdy sa nič nestalo. Prepäťová ochrana ani v jednom prípade nepomohla a nie všade máš možnosť si zapojiť aparát zvlášť na jednu poistku a na druhú svetlá,atď. U nás v bare je skoro všetko na jeden okruh,od mixu,ntb,cez laser,uv trubice až po chladničky. Je to to najhoršie zapojenie aké môže byť. Najľahší spôsob ako eliminovať brum som už napísal vyššie. Ale ak sa fakt mýlim a dáš radu,rád sa priučím.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

piatro
Příspěvky: 490
Registrován: 27 dub 2011 14:34

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od piatro »

zabudol som dopísať,že na sony vaio,macbooku,lenove mi brum nechytal, preto som sa tak vyjadril ohľadom jeho noťasu.
A&H Xone:92, Technics sl 1200 mkII, Rane SL1, Sennheiser hd 25 mkI, MBP Late 2012 i7

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Vůbec nezáleží na tom, jestli je notebook levný nebo drahý, ale jestli má v napájecím kabelu zemnící kolík, který je pak propojený i se zemí na ostatních konektorech notebooku. A takto zapojený notebook ti bude v nevhodně zapojené aparatuře vždy bručet, i když to bude třeba nejnovější notebook za mnoho desítek tisíc.

Mohl bych se tu o zemních smyčkách dlouho rozepisovat, ale už to tu bylo řešeno fakt mockrát a i jinde na internetu je toho spousta.

např. tady:
http://www.zesilovace.cz/view.php?cislo ... 2004051803

nebo víc odborně tady:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=224

trafalgar
Příspěvky: 37
Registrován: 24 led 2012 14:37

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od trafalgar »

Kluci me rekli v DJ shopu, ze mi to vyresi 2 kanalova externi USB zvukovka. Pak prej nic vrcet nebude.

trafalgar
Příspěvky: 37
Registrován: 24 led 2012 14:37

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od trafalgar »

Tak USB zvukovka zakoupena, nicmene problem nevyresen.
Po nainstalovani skoro vubec nehrala, sumela jak prase,
pak kdyz sem vypojil USB kabel a znovu zapojil, tak se
sice chytla hrala, ale za minutu zacala zase sumet a sycet.
Nepouzitelny zvuk pro hrani.....

Zajimavosti bylo, ze to asi 2 minuty hralo dobre, ale jakmile
jsem se zvukovky dotkl (vzal sem ji do ruky) tak spustila
nehorazny sumeni a vrceni.....

A to my rekli v DJ shopu, ze jich prodali 80 a nemeli jedinou
stiznost...Ja to nechapu co se deje....

Nechce se mi verit, ze by zrovna me poslali vadny kus....

Je to tahle:
http://www.shop4djs.com/reloop-10/reloop-play.html

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Ta zvukovka ti šumí i vrčí? Nebo jenom vrčí? (tzv. brum na 50 Hz) Ten šum totiž nemá se zemní smyčkou nic společného. Navíc by to vrčelo hned po zapojení a ne až po několika minutách. Pokud odpojíš napájecí kabel z notebooku a jedeš jenom na baterie, tak to vrčí také? Nemáš zlomený nebo špatný kabel, kterým to vedeš od zvukovky k mixpultu? Tomu by odpovídalo to vrčení po tom, co jsi to vzal do ruky a pohnul s tím...

trafalgar
Příspěvky: 37
Registrován: 24 led 2012 14:37

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od trafalgar »

Zde mam nejaka videa se zvukem ktera jsem nahral:

Notebook je vytazeny ze zdroje v obou pripadech.

NTB Asus, core2duo, 2.0, 3GB ram, disk 320GB, Windows Vista.
stari cca 2.5 roku.


1, zde hraje pisnicka zcela normalne a v 1.00 to z niceho nic spadne a
zacne sycet, prskat.....

http://www.youtube.com/watch?v=_q06yt7A ... e=youtu.be


2, zde je video, kde to prska uz od samotneho zacatku.

http://www.youtube.com/watch?v=3aXUi5d29Uo

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Tak toto není zemní smyčka, problém je někde jinde. :(

Ten rušivý zvuk je mi nějaký povědomý, ale teď nějak nevím co s tím.
(Podobné pazvuky kdysi dávno vydával můj první cracklý VDJ vždy po čtyřech hodinách hraní, když jsem ho před nákupem full verze "testoval", ale věřím, že to nebude tvůj problém. :-) )

Zeptal jsem se přímo na VDJ fóru, tam určitě poradí....

http://www.virtualdj.com/forums/168413/ ... sound.html

trafalgar
Příspěvky: 37
Registrován: 24 led 2012 14:37

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od trafalgar »

Diky, jeste se s tim zvukem budu obracet na prodejce zvukove karty.
Jinak ten VDJ je zakoupeny. Pro Basic

Hele a myslis, ze by to jeste stale mohl delat kabel synch?

Jedinej starsi je ten, co vede z mixaku do zesilovace.

Z te zvukovky do mixaku jsou kabely uplne nove.

Ale nechce se mi verit, ze by tohle mohl delat kabel.....

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Zlomený kabel by asi vrčel jinak, ale můžeš si to ověřit ve sluchátkách přímo z mixpultu. Toto je podle mě nějaký zvukový "bordel", co už leze z toho notebooku. Zkus ještě zvětšit latenci zvukovky, připadně změnit režim zvukovky z ASIO na normální, nebo obráceně. Také vyzkoušej přes tu zvukovku pustit muziku třeba z winampu, abys vyloučil, že to nějak souvisí s tím VDJ - prostě když to vrčí, vypni VDJ a pusti winamp, jestli to bude vrčet také.

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Virtual DJ a NTb Zdroj

Příspěvek od Ludek »

Zvukovku máš v režimu ASIO?

Odpovědět