Uplný začátek, 0 zkušeností
Uplný začátek, 0 zkušeností
Dobrý den, vim že na tomto foru je mnoho podobných článků, ale žádný nebyl pro mě. Už nějakou dobu přemýšlim o tom, že bych si pořídil mixání pult nebo něco podobného, ale nevim nic o Djingu, o pultu nebo o čemkoliv jiném když jsem zde četl některé články kde byly různé názvy tak jsem se v tom ztrácel a proto bych rád věděl jestli si mám pořídit pult a potom se vše naučit a nebo si sehnat někoho kdo by mi vše vysvětlil a až pak abych si ho pořídil. Další otázka je jestli si můžu používat spotify jako zdroj písniček. Mým cílem je abych zahrál song a někdy před jeho koncem pustit další song tak aby na sebe navazovaly.
Re: Uplný začátek, 0 zkušeností
Čau, takže pěkně popořadě:
1) Terminologii (jak se čemu říká) je docela základ, ať pak víš, co ti vlastně lektor (pokud pujdeš na nějakou DJ lekci) říká.
2) Můžeš začít klidně sám doma s nějakým softwarem (VDJ,Serato,Traktor) a zkoušet si mixovat. Já takhle hrál přes myš a tlačítka (ve VDJ šli nabindovat klávesy, aby plnili nějaký účel - třeba stop/start skladby). Jestli chceš něco na kroucení hned do začátku a nemáš skoro žádné peníze, tak třeba AKAI LPD8 je docela fajn (kolem 700-1000 kč)
3) Teoreticky ano, prakticky ne. Zaprvé tam není úplně vše, 2. kvalita písniček je tuším 196 kbp/s (u free verze) a třeba do VDJ to nenatáhneš (nemáš jak to přehrát). Stahovat z Juno/Beatportu nebo...víš kde
4) O tom to ze začátku je. Naučit se to namíchat pěkně dohromady. Jsou tam nějaké teorie o tom, že klíče (tady něco k mixování za použití klíčů vylepší tu návaznost, ale nic nepřekoná kreativitu DJe.
1) Terminologii (jak se čemu říká) je docela základ, ať pak víš, co ti vlastně lektor (pokud pujdeš na nějakou DJ lekci) říká.
2) Můžeš začít klidně sám doma s nějakým softwarem (VDJ,Serato,Traktor) a zkoušet si mixovat. Já takhle hrál přes myš a tlačítka (ve VDJ šli nabindovat klávesy, aby plnili nějaký účel - třeba stop/start skladby). Jestli chceš něco na kroucení hned do začátku a nemáš skoro žádné peníze, tak třeba AKAI LPD8 je docela fajn (kolem 700-1000 kč)
3) Teoreticky ano, prakticky ne. Zaprvé tam není úplně vše, 2. kvalita písniček je tuším 196 kbp/s (u free verze) a třeba do VDJ to nenatáhneš (nemáš jak to přehrát). Stahovat z Juno/Beatportu nebo...víš kde
4) O tom to ze začátku je. Naučit se to namíchat pěkně dohromady. Jsou tam nějaké teorie o tom, že klíče (tady něco k mixování za použití klíčů vylepší tu návaznost, ale nic nepřekoná kreativitu DJe.
Ahoj tak neprve bych určitě kouknul na nějaký videa youtube když otom vůbec nic nevíš najdeš tam i nějaký sety ani nevíš jaký styl budeš chtít míchat chce to číst poslouchat cizí sety hodně se naučíš poslocháním to je základ abys věděl kdy tam sedne další skladba poslouchej cizí sety stahní jsi cizí sety opravdu zaleží jaký styl chceš hrát a další pořizovat si ted něco nemá cenu protože zase nevíš jestli budeš hrát přes konzoli nebo CD takže opět videa články atd..
pozri si videa od uzivatela https://www.youtube.com/user/ellaskins ,ma ich tam rozdelene do kategori.
Na zaciatok Beginner.
Na zaciatok Beginner.
Owned/Sold: DDJ-RX,DDJ-RB / PreOrder: DDJ-1000