Traktor - 2 otazky

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
juniorrr
Příspěvky: 5
Registrován: 20 říj 2011 08:26

Traktor - 2 otazky

Příspěvek od juniorrr » 20 říj 2011 08:38

Zdravim vsetkych ucastnikov fora - som absolutny zaciatocnik - presnejsie povedane, co-to som uz precital a napozeral som dost videi, ale s praxou este len zacinam (Numark Mixtrack mam cca 3 tyzdne). Nevenujem sa hraniu pred publikom, ani sa nikdy nebudem, jednoducho hram sam pre seba a preto, ze je to vynikajuci sposob odreagovania. V zaciatkoch som narazil na 2 mensie problemy, s ktorymi by som potreboval poradit:

1. NACITANIE POZICIE OVLADACOV NA ZACIATKU - pouzivam sw Traktor. Ked koncim hranie, ovladace su v nejakej pozicii. Ide o to, ze ak konzolu zrovna nepouzivam, mam ju len tak polozenu na stole. Obcas niecim otocim, nieco posuniem a podobne. Ked znovu zapnem Traktor, tak on nevie, v akej polohe su jednotlive ovladace, zisti to az pri ich prvom pohybe. Je nejaky sposob, ako konzolu alebo soft donutit vyslat aktualne kody vsetkych ovladacov?

2. Mam chut spravit si par mixov napr. do auta. Kedze moje schopnosti su aktualne este velmi slabe, nedokazem akceptovatelne mixnut povedzme 5-6 trackov za sebou, aby som niekde nespravil nejaky kix (obcas zabudnem na polohu crossu alebo sable, zabudnem zrusit kill a podobne), takze by mi dost pomohlo, ak by som mohol spravit jednotlive prechody niekolkokrat, pokial s nimi nebudem spokojny. Cize najprv spojim tracky 1 a 2. Potom zoberiem celok, ktory vznikol a pripojim track 3. Lenze pri nahravani v Traktore v zasade musim najskor "zahrat" celu predchadzajucu cast (v tomto pripade tracky 1 a 2), aby som mohol pripojit 3ku. Ak sa seknem, tak si zase vypocujem celu 1 a 2, kym sa dostanem k miestu spojenia. S pribudajucim poctom trackov to bude horsie a horsie. Existuje nejaky efektivnejsi sposob, ako mixnut dalsi track bez nutnosti pustit celu cast pred tym? Mna napadla moznost nahrat iba tu cast, kde hraju tracky dohromady plus cely dalsi track a potom tuto cast v niecom ako je Audacity vlozit na miesto, kde v povodnej verzii hral len 1 track - dufam ze ma chapete. Len neviem, ci je mozne to tak presne spravit.

Dakujem za akekolvek rady :)

Uživatelský avatar
stereoman
Příspěvky: 1080
Registrován: 08 bře 2007 22:38

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od stereoman » 20 říj 2011 11:13

Ty jdi teda dobrej vedec. Parkrat si projedes celej mix od zacatku a ver tomu, ze uz na nic zapominat nebudes :))). Ma rada je, ze to co neumis, tak to nepouzivej. Treba ten kill. Pouzivej ciste potenciometry, tam to snad nezapomenes.

Namisto lepeni spatnych prechodu, bych radeji vice trenoval.

juniorrr
Příspěvky: 5
Registrován: 20 říj 2011 08:26

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od juniorrr » 20 říj 2011 12:31

Stereoman: Trening stale dookola pokladam za najdolezitejsi a v zasade kedze chcem hrat len pre seba (a aj to vacsinou do sluchatiek) tak trening je vlastne jedine co v tomto smere robim a budem robit. Len som proste uvazoval, ze si proste vyrobim nieco do auta aj teraz, aj ked som zaciatocnik.

vazne a uprimne - hrat mix dookola to je to co teraz robim, snazim sa cvicit prsty co najviac... ale aj tak je mi jasne, ze to bude trvat, kym to budem robit uplne automaticky - ako cokolvek co sa clovek uci...

Pouzivat potenciak na konci namiesto killu samozrejme mozem, ale konkretny pripad o ktorom som hovoril je, ze pri konci mixovania trackov 1 a 2 na Decku A zrusim napr. LOW a necham dobehnut. Potom uz hra len Deck B a do decku A loadnem track 3. Ked pustim ten, tak hra bohuzial bez basov, pretoze som zabudol na kill alebo potenciak (to je z tohto hladiska jedno) - proste este nemam vypracovanu tu automatiku v hlave, kedy niektore veci robis spravne podvedome. Takze naozaj u mna nejde o lajdactvo alebo nechut ucit sa, len som sa chcel spytat, ci toto technicky nie je mozne...

acryo
Příspěvky: 96
Registrován: 10 čer 2010 18:58

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od acryo » 20 říj 2011 20:23

ja sem obcas nahral treba kousek (2-3 songy) a pak sem nahral dalsi. a tyhle kusance sem pak poslepoval v SONY ACID PRO ...a tak sem dostal celej mix bez kopancu a nutnosti nahravat to 20x od znova .... a aktualni stav konzole vyslat njde... ja sem to resil tak, ze sem zapl traktor, a vsechny knoby, packy,fadery atd sem otocil/posunl/prehodil na vychozi pozici a teprv pak semzacal hrat.... ted mam mp3 playery s mixakem....traktor me nebavil... cus

juniorrr
Příspěvky: 5
Registrován: 20 říj 2011 08:26

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od juniorrr » 21 říj 2011 07:59

Acryo: Dik za radu, cez vikend vyskusam ten Sony Acid, co to spravi :), snad mi to v zaciatkoch trochu ulahci pracu... No a pohybanie vsetkymi knobmi a fadermi pouzivam aj ja, tiez je to to "najlepsie" na co som bol schopny prist - ale nie je to ziadna tragedia, takze ok :)

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od CrissC » 21 říj 2011 09:07

K 1 nejde a je to i zbytečné, na to si časem zvykneš, nejdřív zkontrolovat ovladač a navrátit věci do základních hodnot. Když pak někam půjdeš hrát, tak se ti při přenášení určitě hejbne, je to taková rutina pak, stejně tak při hraní ;-) Kolikrát já zapomenu šavli vytaženou, někdy po cutech cross na druhý straně (a toho si ani kolikrát nevšimnu a řikám si kurva proč to do prdele nehraje!) To se prostě naučíš po nějakým čase ;-)

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od honcka » 21 říj 2011 09:10

Skus mixovat bez pouziti syncu jenom pres usi, pak nic nezapomenes, ze to slysis ve sluchatkach, ze tomu neco chybi

marw_84
Příspěvky: 116
Registrován: 11 srp 2009 22:00

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od marw_84 » 21 říj 2011 10:19

ze začátku je každej zbrklej. To chce čas a trénink :) Ten sync by si měl pro svoje dobro vypustit úplně.

juniorrr
Příspěvky: 5
Registrován: 20 říj 2011 08:26

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od juniorrr » 24 říj 2011 12:15

Dakujem za vsetky rady a pokusim sa co najviac z toho zapamatat a naucit...

Co sa tyka otazky tlacitka Sync, tak uplne kazdy mi povedal, aby som sa naucil robit beatmatching usami, takze sa snazim - budem si musiet co-to odohrat, aby sa to spravilo, ale ved nemam sa kam ponahlat :D... a koniec koncov, tlacitko sync sa vyriesilo same - nasiel som vynikajuci mapping na mixtrack pre Traktor, kde nejaky chlapik podstatne vylepsil funkcionalitu - z Kill tlacitiek spravil HotCues a popridaval aj ine zaujimave veci, no a popri tom tak nejako spravil z tlacitka Sync tlacitko Shift - takze sync ani nemam a ani to nelutujem :)

marw_84
Příspěvky: 116
Registrován: 11 srp 2009 22:00

Re: Traktor - 2 otazky

Příspěvek od marw_84 » 24 říj 2011 13:27

no v podstatě je jedno, jestli mačkáš talčítko sync a nebo to rovnáš pitchem a koukáš při tom na monitor. Musíš se to naučit pouza podle sluchu.

Odpovědět