Tipy, na kupu prvej techniky ?
Tipy, na kupu prvej techniky ?
zdarec. som tu novy a potreboval by som poradit.. dnb, dub, trance, ma drzi uz mozno 2-3 roky no zatial som robil iba vseliake sracky vo fruity loops a moja jedina skusenost s mixovanim je TRAKTOR (softwaer), takze som tam iba "zmetene" klikal mysou takze tak.. no a teraz uvazujem o kupe gramcov a mixdaku atd.. som student a este k tomu tento rok maturujem takze si samozrejme nemozem dovolit spickovu techniku. a neviem co teda vybrat. numark mixtrack (pro) aebo nejake gramce, no tietok http://gramofony.heureka.sk/stanton-t-6 ... e/#section sa mi zdaju az moc lacne. potom som nasiel este tieto z tych lecnejsich http://gramofony.heureka.sk/stanton-st-150/ ... budem vdacny za vsetky rady (dozivota)
Re: Tipy, na kupu prvej techniky ?
Pokud zvolis gramce, budes muset koupit bud jeste ktomu DVS system (treba traktor scratch 2 duo cca 7-8tisic), nebo kupovat vinyly.. a o prikoupeni mixu nemluve..
(slusny gramce cca 2x5000kc+mix tak nejak za 3-4tisice + dvs 7-8tisic)
Pokud zvolis levne cd prehravace + mix, budes odkazanej na kupovani cd, nebo jejich pripadne vypalovani
(obsotjny playery shruba taky nejak 4-5000kc za jeden + mix cca 3-4000kc)
Nebo muzes koupit midi konzoli s integrovanou zvukovkou typu reloop mixage,nebo numark mixtrack pro.. Ovsem budes odkazanej zase na notebook/pc.. ovsem je to nejspis nejmobilnejsi verze.
(levna midi cca 4-5000kc)
no a nakonec nejaky vpohode sluchadla na monitoring, klidne neco v rozmezi 500-1000kc .... ja mam sluchadla od gemini djx5, maj zlomenej most, kterej sem omotal izolepou a frcej porad, dal sem za ne 9kil...
Hodne zdaru pri rozhodovani
(slusny gramce cca 2x5000kc+mix tak nejak za 3-4tisice + dvs 7-8tisic)
Pokud zvolis levne cd prehravace + mix, budes odkazanej na kupovani cd, nebo jejich pripadne vypalovani
(obsotjny playery shruba taky nejak 4-5000kc za jeden + mix cca 3-4000kc)
Nebo muzes koupit midi konzoli s integrovanou zvukovkou typu reloop mixage,nebo numark mixtrack pro.. Ovsem budes odkazanej zase na notebook/pc.. ovsem je to nejspis nejmobilnejsi verze.
(levna midi cca 4-5000kc)
no a nakonec nejaky vpohode sluchadla na monitoring, klidne neco v rozmezi 500-1000kc .... ja mam sluchadla od gemini djx5, maj zlomenej most, kterej sem omotal izolepou a frcej porad, dal sem za ne 9kil...
Hodne zdaru pri rozhodovani
nebo omrkni bazary, tam se obcas neco slusnyho objevi
Zdravim ja som na tom podobne,vyse dvoch rokov sa venujem FL-ku.V poslednej dobe vsak rozmyslam nad kupovej svojej prvej techniky a som strasne nerozhodni.Pohybujem sa v Psytrance sferach,a naozaj sa neviem rozhnodnut ci playere alebo mixak alebo midi controller.Playere su fajn na party zrejme,a paci sa mi ze nepotrebujem pocitac na to.A preto potrebujem poradit,v com su tie midi controlleri lepsie a konkretnu znacku nejaka rada od skuseneho dj mi padne velmi vhod vopred dakujem )
Midi kontrolery su lepsie v tom, ze hudbu mas v notebooku a nemusis si vypalovat CD ktore sa casom kazia. Su samozrejme aj mobilnejsie ako prehravace a mix. Co si vsimam tak vzdy rozhoduje to kolko ma clovek penazi, pretoze ak ma clovek dobry notebook tak dokupenie lacnejsej konzoly vide lacnejsie.
Skus si trosku prejst forum, neda sa to tu rozobrat do jedneho prispevku.
Skus si trosku prejst forum, neda sa to tu rozobrat do jedneho prispevku.
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a
[quote="matuli"]Midi kontrolery su lepsie v tom, ze hudbu mas v notebooku a nemusis si vypalovat CD ktore sa casom kazia. Su samozrejme aj mobilnejsie ako prehravace a mix. Co si vsimam tak vzdy rozhoduje to kolko ma clovek penazi, pretoze ak ma clovek dobry notebook tak dokupenie lacnejsej konzoly vide lacnejsie.
Skus si trosku prejst forum, neda sa to tu rozobrat do jedneho prispevku.[/quote]
Vies co,ja som si tu cital ale vacsinou su to dve odpovede,ktore mna neuspokojuju.Inak dajme tomu som cekoval web a nasiel som http://www.club-music.cz/dj/mini-konzol ... ition.html je to tkz. "midi konzole".Co si myslis o tom ? : ) dakujem
Skus si trosku prejst forum, neda sa to tu rozobrat do jedneho prispevku.[/quote]
Vies co,ja som si tu cital ale vacsinou su to dve odpovede,ktore mna neuspokojuju.Inak dajme tomu som cekoval web a nasiel som http://www.club-music.cz/dj/mini-konzol ... ition.html je to tkz. "midi konzole".Co si myslis o tom ? : ) dakujem
Neviem, nikdy som ho nazivo nevidel Ale tieto reloopy a este Numark Mixtrack pro sa celkom predavaju...
DENON SC2900; DN-1100; Ultrasone DJ1; M-Audio Bx5a
No tak ja som si objednal Reloops Digital Jockey 2 Interface edition tak po case mozem pridat nejake vyjadrenia,skusenosti