START

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Sobi

START

Příspěvek od Sobi »

Dobrý den. Jmenuji se Jakub.

Chci začít, chci hrát.

Kapitál - 10 000 Kč

Notebook mám, bedny mám. Chci Kontrolér + sluchátka. Celková cena do 10 000 Kč.

Za tyto peníze si nemohu moc vybírat. To vím.

Nemám osahaný dosud žádný kontrolér, jen Vinyl, CD a Mixy. Takže nemám nejmenší ponětí, jaký kontrolér si vybrat. Netuším, jak je to s citlivostí kol. Mám strach, jestli bych to jogu nerýpnul omylem ve tmě.

Proto váš žádám. Prosím vás, poraďte mi, jakou techniku si v této nízké cenové relaci vybrat, abych nastartoval co nejlépe, a naučil se na ní hrát.

Myslím si, že toto téma není jen pro mě, ale pro spoustu nováčků.

Omlouvám se předem za to, jestli zde už podobné téma je, hledal jsem ve fóru, ale nic co by dalo odpověď na mou otázku jsem nenašel, tak jsem založil toto téma.

Děkuji za vaše odpovědi.

Sobi

Sobi

Re: START

Příspěvek od Sobi »

Vestax VCI-100 SE
Reloop Digital Jockey 2 Interface Edition
Numark MixTrack
EKS XP 5 + Mix?

Jaká značka nese kvalitu? Jaké značce se vyhnout?

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

v podstate mas nekolik moznosti..
pokud chces midikontroler, tak bud midikonzoli (all in one reseni) nebo single midi ovladac..
vsechnoi co jsi tady napsal je na slusne urovni.. jen si je potreba uvedomit, ze nektere midikontrolery nemaji integrovanou zvukovku a jine ji maji..
notebook ma sice zvukovku, ale ty potrebujes 2x stereo vystup - idealni pokud midi nema integr. zvuknu je audio 2 dj od native instruments..

sam sem uz zkousel numark total control - ten byl fajn, jen sem se potreboval posunout jinam tak sem ho vymenil za mixpult a 2x eks xp5.. ty sem po case prodal, pac sem na hrani nemel tolik casu a nakonec sem sam sebe presvedcil a koupil si jeste jeden xp5..

pokud si myslis, ze hudba je tvuj zivot, tak bych sel cestou mix + single midi ovladac, ktery nasledne muzes vymenit za cdplayery..
pokud si nejsi jisty kup si all in one midi se zvukovkou a cas ti ukaze sam..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Mix + 2x eks xp5 se vlezou do 10 000?pokud seženu ty eksky tak jaký mix? abych u něho nějakou dobu zůstal.

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Mix + 2x eks xp5 se vlezou do 10 000?pokud seženu ty eksky tak jaký mix? abych u něho nějakou dobu zůstal. + zvukovka za 2000

stopo

Příspěvek od stopo »

osobne by som na zaciatok zobral numark mixtrack pro ale je to na kazdom zvlast vsetky co si napisal su na dobrej urovni

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

jete xp5ky se daji sehnat kolem 6ti tisic a za 4litry se da koupit slusny denon ( dn-x050 me vysel novy neco malo pres 4 litry.. sice je to 19" ale to nicemu nevadi..)

zkus kouknout tady do inzerce.. mam pocit, ze tam nekdo nabizi jak mixtrack, tak xp5ky..
vyhoda xp5ek je ta, ze jsou temer neznicitelne..pokud je samozdrejme neprolejes vodou tak ti urcite vydrzi dyl nez bys chtel.. navic maji integrovanou zvukovku..

otazka je taky soft, ktery budes chtit pouzivat.. ja hraju pres Vdjje a funguju bezproblemove i s jednim kontrolerem..

docela dobra volba je i denon 2000ka nevim presne jak se to jmenuje.. je oprotiti xp5kam podsviceny dvoubarevne, tak u vdjje hned vis ktery deck ovladas..

taky si ale musis uvedomit svoje zkusenosti s operacnim systemem a vedet jak to rozchodit.. hodne se totiz stava, ze kdyz si lidi neco koupi - treba kontroler, zvukovku a soft- nejsou schopni to rozchodit, aby jim to fungovalo, jak potrebuji.. proto uplnym zacatecnikum je dobre doporucit all in one konzoli vcetne zvukovky.. tam je sance rozchodit vsechno uplne nejvetsi..

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Mám XP pro... Používám Traktor.

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

xpcka jsou na hrani nej hned po mac os.. problem by mohl nastat s traktorem a 2x single midi a jejich zvukovkama..
asi radej koukni po all in one kontroleru..

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Reloop RMX-20 BlackFire Edition
Denon DN-SC 2000 1x
Native Instruments Traktor Audio 2

http://www.club-music.cz/dj/2-kanallove ... ition.html
http://www.dj-obchod.eu/katalog/denon/d ... arch=denon
http://www.dj-obchod.eu/katalog/zvukove ... dio-2.html

Šlo by to?

Pokud raději kontroler, tak jaký mi doporučíš?

Sobi

Příspěvek od Sobi »

Koupil jsem nový
DENON DN-X 120 za 2700,-Kč
Technics RP-DH 1200 za 2700,- Kč
a teď potřebuji nějaký midi kontroler s integrovanou zvukovkou. EKS XP-5 nemohu nikde levnější na inzerátech a v bazarech sehnat. Tak se vás chci zeptat na nějakou alternativu.

Cena do 4500,-

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

zkus se spis podivat po denon dn-sc2000 + audio 2 dj je to sice drazsi ale na kontroleru jsou barevne odliseny decky ktere aktualne ovladas a zvukovka a2dj je to nej co muzes za tu cenu sehnat..

XP5ka je dobra, ale na zacatek by te mohlo nast, ze na prvni pohled nevidis co ovladas..

Odpovědět