Radio přes Traktor

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
apoka
Příspěvky: 15
Registrován: 18 úno 2010 18:18

Radio přes Traktor

Příspěvek od apoka » 31 bře 2010 14:50

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak vysílat vlastní rádio (www.radioo.cz) přes traktor, naistaloval jsem si do winampu plugit shoutcast. Když pustím něco ve winampu tak to funguje, když však "input device" přepnu na "soundcard" tak by to teoreticky mělo hrát to co je na zvukové kartě ne? Ale mi to nejde :( jaká koliv rada vítáná =)
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od Azu » 31 bře 2010 15:34

Nic z toho nepotřebuješ, všechno to zahoď a nastav si to rovnou v Traktoru
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

apoka
Příspěvky: 15
Registrován: 18 úno 2010 18:18

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od apoka » 31 bře 2010 16:11

a byl by nějaký stručný návod? =) dílky
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.

momosk
Příspěvky: 121
Registrován: 21 čer 2009 16:37

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od momosk » 31 bře 2010 16:18

Hladaj v nastaveniach v kolonke Broadcast
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

apoka
Příspěvky: 15
Registrován: 18 úno 2010 18:18

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od apoka » 31 bře 2010 17:11

Nechci vypadat jak nějaký blbec, ale tohle mi nikdy moc nešlo :-D :-(

Obrázek
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.

momosk
Příspěvky: 121
Registrován: 21 čer 2009 16:37

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od momosk » 31 bře 2010 17:13

pokial nevieš vysielať tak nečo to chceš... :lol:

všetky potrebné údane získaš na webe, ktorý to sprostredkuje vysielanie pomocou internetu... zadáš ich tam a hotovo... čo je na tom ťažké
HP 550, Digital Jockey 2
soundcloud.com/momo-sk
facebook.com/djmomosk

M@to
Příspěvky: 161
Registrován: 19 úno 2009 10:29

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od M@to » 31 bře 2010 17:17

tak uz vieme ako vyzeraju nastavenia v traktore..dik :D

apoka
Příspěvky: 15
Registrován: 18 úno 2010 18:18

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od apoka » 31 bře 2010 21:00

momosk píše:zadáš ich tam a hotovo... čo je na tom ťažké
To jsem samozřejmě zkoušel... adresu, port heslo.. ale nejede mi to :(
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.


popik
Příspěvky: 16
Registrován: 31 říj 2010 22:50

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od popik » 31 říj 2010 22:52

jen sem se chtěl zeptat jde vysílat i přez virtual dj ? pokud ano nejaká rada k nastavení ? diky moc

CrissC
Příspěvky: 262
Registrován: 29 črc 2009 20:27

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od CrissC » 01 lis 2010 08:45

Jestli neumíš Aj, tak ti to řeknu já :D Trkator neumí SHOUTCAST, ale jen ICECAST (nevim co je rozdíl, ale prostě je :D) a radiooo potřebuje aby si vysílal v shoutcastu... což umí VDJ a třeba Winamp.

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 11:39

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od dj-johny4 » 01 lis 2010 14:08

návod, kterej je na techmusic.org/forum


[quote="konszpic"]Zdravím, hledal jsem někde návod jak rozchodit Traktora na vysílání přes Shoutcast (na internetová rádia - shoutcast je víc rozmnožený než icecast tak proto návod na shoutcast) a nakonec jsem sestavil pro všechny návod jak to rozchodit: :arrow:

Začneme asi tím že předpokládáme že všichni máte Traktora -
1) Vytvoření svého rádia na internetu:
Já osobně používám rádio přes Listen2myradio.com, což je portál kde se Zaregistrujte! poté se Přihlásíte! a jdete na instalaci svého rádia. Klikněte na "Radio instalation" - vyskočí vám 3 kolonky na passwordy : zvolte si password 123 je to nejlepší a později stím budu pracovat i já v návodu. Dolů do kolonky je pochopitelné že si dáte název http jak chcete aby se vaše rádio jmenovalo. -> OK - vyjede vám na stránce info o tom že ste založili rádio !ale! ještě musíte zvolit na kterém serveru bude vaše rádio -> "PRESS HERE" kliněte a zvolte "UK server" (nejvhodnější) - vyskočí TABULKA s INFO o rádiu - nezavírejte ji (nic se sice nestane - informace jsou pod nabídkou Radio information - ale tohle je vhodné nechat si otevřené a pujdeme pokračovat dál)
:!: MOJE INFORMACE O RÁDIUVy budete mít pochopitelně jiné čísla a proto později v návodu DOSAZUJTE SVOJE ČÍSLA[/b] - moje čísla budou označena ČERVENĚ čili místo ČERVENÝHO dejte vaše čísla :!: :!: [img]http://img199.imageshack.us/img199/9343/rdiovytvoen.png[/img]

2) Instalace Icecast serveru
:arrow: ICECAST ZDE STAHNOUT
Nainstalujte Icecast a poté ho stusťte - v Icecastu nahoře v možnostech dejte "Configuration -> Edit Configuration" - vyskočí vám okénko s hromadou textu - v ní se ale bude měnit pouze pár údajů !
NASTAVTE si TAKHLE Icecast :arrowd:
[img]http://img375.imageshack.us/img375/165/ ... staven.png[/img]
-- Nastavení uložte a Icecast minimalizujte.

3) instalace Stream Transcorderu

:arrow: StreamTranscoder STAHNOUT zde
Stahněte a nainstalujte StreamTranscorder - poté spusťte ----> Vpravo je "Num Encoders" - zvýšit na 1 !!
a)Dvakrát KLIK na "READY TO CONNECT" -> Nastavte podle tohoto :arrowd:

....................................................................................................................
AutomaticReconnectSecs=10
AutoConnect=0
# Log Level 1 = LOG_ERROR, 2 = LOG_ERROR+LOG_INFO, 3 = LOG_ERROR+LOG_INFO+LOG_DEBUG
LogLevel=2
# Log File
LogFile=streamTranscoder
# The source URL for the broadcast. It must be in the form http://server:port/mountpoint.
For those servers without a mountpoint (Shoutcast) use http://server:port.
SourceURL=http://localhost:8000/traktor.ogg
# Number of encoders to use
NumEncoders=1
.......................................................................................................................


b)Dvakrát KLIK na "řádek který máte pod READY TO CONNECT" (já už to mám nastavené a nechci kecat co bylo původně na tom místě)
a nastavujeme přepisováním: POZOR DOSAZUJTE MÍSTO ČERVENÝCH SVOJE ČÍSLA - vše co je tady musí být i u vás !

................................................................................................................................


# Destination server details (to where you are encoding). Valid server types : Shoutcast, Icecast, Icecast2
ServerType=Shoutcast
Server=83.142.230.127
Port=22781
ServerPassword=123
ServerMountpoint=
# YP (Stream Directory) Settings
ServerPublic=0
ServerIRC=
ServerAIM=
ServerICQ=
ServerStreamURL=http://83.142.230.127:22781
ServerName=[Some Name] - cokoliv napište (např. Konszpic)
ServerDescription=[Some Description] - např. Konszpic
ServerGenre=[Some Genre] - např. Electro
AutomaticReconnectSecs=1
AutoConnect=0
# Output codec selection (Valid selections : MP3, OggVorbis, Ogg FLAC, AAC, AAC Plus)
Encode=MP3
# General settings (non-codec related). Note : NumberChannels = 1 for MONO, 2 for STEREO
BitrateNominal=128
BitrateMin=128
BitrateMax=128
NumberChannels=2
Samplerate=44100
# Ogg Vorbis specific settings. Note: Valid settings for BitrateQuality flag are (Quality, Bitrate Management)
OggQuality=0
OggBitrateQualityFlag=Quality
# LAME specific settings. Note: Setting the low/highpass freq to 0 will disable them.
LameCBRFlag=1
LameQuality=1
LameCopywrite=0
LameOriginal=0
LameStrictISO=0
LameDisableReservior=0
LameVBRMode=vbr_abr
LameLowpassfreq=0
LameHighpassfreq=0
LAMEPreset=-1
# AAC (FAAC) specific settings.
AACQuality=100
AACCutoff=
# Save directory for archive streams
SaveDirectory=
# Flag which indicates if we are saving archives
SaveDirectoryFlag=0
# Log Level 1 = LOG_ERROR, 2 = LOG_ERROR+LOG_INFO, 3 = LOG_ERROR+LOG_INFO+LOG_DEBUG
LogLevel=2
# Log File
LogFile=streamTranscoder_1
# Save Archives in WAV format
SaveAsWAV=0
# LAME Joint Stereo Flag
LAMEJointStereo=1
Server=localhost

...........................................................................................................................

c) NAHORU do řádku "SOURCE" zadáme : "http://localhost:8000/traktor.ogg"

Opět Uložíme změny a necháme minimalizovaný StreamTranscorder.

4) Nastavení Traktora
Zapneme Traktora a v Nastavení-> Broadcasting vyplníme takhle :arrowd:
[img]http://img704.imageshack.us/img704/8729 ... staven.png[/img]
Potvrdíme a traktora také minimalizujeme

5) Spuštění vysílání
1. Na www.listen2myradio.com kde jsme přihlášení dáme "Turn ON/OFF" a samozřejmě ON.
2. Vrátíme se do ICECASTU a dáme "Start Server"
3. V traktoru je ještě potřeba zapnout Broadcasting pomocí tohoto tlačítka.....
[img]http://img268.imageshack.us/img268/2563 ... button.png[/img]
4. Jakmile zapneme broadcasting - jdeme do Stream Transcorderu a dáme "Connect"
5. po chvilce by se nám vše mělo rozběhnout a všude by se mělo objevit connected ve StreamTrans. - pokud ne - v Traktoru dáme libovolný track a zapínáme a vypínáme Broadcasting button

Řekl bych že každý zkušenější člověk tohle dokáže nastavit a popřípadnou chybičku najít.

Pokud Vám tento návod pomohl - jsem rád - také sem to dlouho hledal a přeji hodně dobré hudby!!
Konszpic :banan:[/quote]

popik
Příspěvky: 16
Registrován: 31 říj 2010 22:50

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od popik » 02 lis 2010 18:04

u virtual dj to bude asi jinak nenašel by se podobný návod ? akorát prosím neumím anglicky :x

dj-johny4
Příspěvky: 309
Registrován: 28 lis 2007 11:39

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od dj-johny4 » 03 lis 2010 18:51

virtual dj, je mnohem jednoduší,
vybereš záložku RECORD > vlevo BROADCAST > CONFIG..

a tam už není co zkazit, jen zadáš potřebné údaje, které získáš např. vytvořením svého radia viz. návod pro traktor

popik
Příspěvky: 16
Registrován: 31 říj 2010 22:50

Re: Radio přes Traktor

Příspěvek od popik » 03 lis 2010 20:57

jasný diky moc

Odpovědět