První setup/Rap&Hip Hop

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Mode

První setup/Rap&Hip Hop

Příspěvek od Mode »

Ahoj,
předem se omlouvám, když vás naštvu dotazem kterej už tady někde je :). Projížděl sem forum, ale stejně bych chtěl slyšet konkrétní názory ;).

Takže. Po asi 10 letech co poslouchám rap bych chtěl zkusit i sám něco dělat. Už dřív sem se trochu o techniku zajímal (opravdu jen lehce) , ale zůstalo jen u pročítání článků atd. Až teď sem pevně rozhodnut se do toho dát.

Vybírám gramofony a mixpult a zatim to vypadá následovně.

Gramofony:
Stanton ST.150 - v podstatě sem už rozhodnutej do nich jít, pokud mi to nějak extra nerozmluvíte a neubijete argumentama :).

Téčka sem vynechal, proto že nový jsou asi nad moje nynější možnosti a nechci kupovat z druhý ruky a myslim si, že ty Stantony je dokážou zastoupit, nebo ne? :)

A ještě. Rozdíl mezi ST.150 a STR8.150 je pouze ve tvaru ramene? Slyšel sem, že na scratch je lepší rovný rameno, ale hodně lidí zase tvrdí, že je to v podstatě jedno.

Mixpult:
A tady nevim :) Byl sem rozhodnut vzít taky Stanton. A to M.207, ale mám strach o fader jestli vydrží větší zápřeh u scratche a tak sem za zabrousil do battle mixpultů a tam se mi docela zalíbil Vestax PMC-05 Pro III DX. A nebo byste doporučili jinej? Ve stejný cenový hladině (kolem 10k).

Serato atd. sem zatim neřešil, chci hrát z vinylů. Vim je to nákladný, ale už moje sbírka CDs mě stála nemalej peníz tak sem na to docela zvyklej :)

P.S. Vzkaz adminovi, při registraci bych povolil i registraci na cizí maily, já si s gmailem neškrtnul a musel použít můj 8 let starej mail :) . Ale jestli je to jediná účinná ochrana proti robotům, tak to chápu ;)

Odpovědět