Prosím o radu

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
DJ Ondris

Prosím o Radu do začátku s DJ

Příspěvek od DJ Ondris »

Ahoj, Chtěl jsem se zeptat jestli jsi mám na začátek s DJ Mid Controller? (Z hudbou už pracuji 2 roky protože můj táta je muzikant a hrajeme na různých akcích atd.) tak jsem se chtěl zeptat jestli bych si měl pořídit Mid controller hudbu mixuju na pc přes Virtual DJ 8 ale nevím zda si mám koupit ještě mid. .
Jinak reproduktory mám od značky JBL což je výborná značka. http://aparatury-pro-univerzalni-pouzit ... l-prx-712/ a http://hudebnisvet.cz/jblprx715xlfaktiv ... 17070.html
Byl bych rád kdybyste mi poradili jestli si mam kupit mid. a jaký. Děkuji Všem.

djmario

Re: Prosím o Radu do začátku s DJ

Příspěvek od djmario »

Ahoj bedny máš supr oto tedy nejde zaleží na tobě samořejmě s myší mixovat je na houby necitiš to prstech knot a jaký když koupíš pioneer počitej že má problém z virtualem dj použivá program serato neni složitý bejt tebou zajdu někde do obchodu a vyskouším nebo se koukni na youtube je jedno jaký každy má něco do sebe bud použivá jiný program nebo jeto o kvalitě tady se podivej pročti jsi je a uvidíš
http://www.profi-dj.cz/dj-technika/midi-kontrolery/

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

Našel jsem tenhle Mid controller tak se chci zeptat jestli by byl dobrý http://www.profi-dj.cz/dj-technika/midi ... er-ddj-rb/

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Ten bych ti nedoporucil, ma jenom rca nesymetricky vystup, kup si nejaky se symetrickym vystupem (2x xlr nebo 2x velky jack) budes pak mit mnohem minstarosti s kvalitou signalu a zemnima smyckama. Co jsem se dival, tak by ti tomu odpovidal nejlevnejsi od nejake kvalitni znacky denon mc4000, ale konkretni skusenosti pohledej

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

Nechci ti nějak kazit náladu ale nedám 10 000 kč za denon mc4000 který ma jen 4 pady a je hrozně nepřehlednej koupím si radši pioneer ddj-rb

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Tak si ho kup proč by si mě kazil náladu, mě je to úplně ukradený, ale až se někde kvůli blbý elektrice dostaneš do zemní smyčky, tak to budeš moct zabalit, nebo dělat elektrický prasárny typu vytrhávání zemnícího kolíku ze zásuvky. Dle specifikací je DDJ RB pro domácí šmrdlání, ani k tomu nepřipojíš odposlechy.

djmartinSK
Vybavení

Příspěvek od djmartinSK »

DJ Ondris píše:Nechci ti nějak kazit náladu ale nedám 10 000 kč za denon mc4000 který ma jen 4 pady a je hrozně nepřehlednej koupím si radši pioneer ddj-rb
Ondris. Co je na Denon MC4000 neprehľadné??? :lol: Si si určite nepozrel detailne o čom je Denon MC4000. Je práveže prehladnejší, než Pioneer RB, je väčší, má viac ovládacích prvkov ako Pio RB . Tie pady na EB nie sú také Pady ako vyzerajú, nie sú na tlak citlivé, sú to klasicé, tlačidlá na mikrospínače. Nie pady ako napr. na Akai, alebo pio SZ/RZ a pod. Skúšal som to v shope. Pre porovnanie:

Čo Denon MC4000 MÁ, ale Pioneer DDJ RB - NEMÁ:
1. Samostatné pady pre sampler s osobitným ovládaním hlasitosti
2. Samostatné a plnohodnotné ovládanie efektovej sekcie,
3. Osobitné a plnohdnotné ovládacie prvky pre Loop a autoloop.
4. Lepšie navigačné ovládacie tlačidlá
5. Väčšie a hlavne podsvietené tlačidlo "SHIFT" (veľmi dôležitý ovládací prvok pre dualnú funkciu ostatným tlačidiel)
6. Plnohodnotný - 10cm pitch fader pre jemnejšie nastavenie BPM,
7. Symetrické výstupy na master a booth,
8. Plnohodnotné mic. vstupy so samostatnými korekciami a echom,
9. Aux vstup so samostatným ovládaním hlasitosti
10. Samostatné el. napájanie (!!!) sakra dôležité. Skape Ti noťas pri RB, dohral si. MC 4000 vieš cez AUX pustit náhradný externý zdroj hudby, napr Tablet s
DJ mixovacím softom Cross DJ (zadarmo) a dohrať akciu aj bez použitia notebooku.
11. Tak kvalitnú Zvukovú kartu a celkový zvukový výstup

Celkovo je MC4000 konštrukčne o 3 triedy lepší MIDI kontroller ako RB. MC4000 má kovové šasi, RB je urobené z lacného plastu - krehké, nevhodné na transport a pod. Preto je aj cena o trošku vyššia ako RB
RBčko nedoporučujem vôbec. Keď už je pri MC4000 taký problém cena, tak radšej niečo od Numark alebo Reloop

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

Chci nějaký mid. controller na začátek do 7 000,- a ne hned za 10 000,-

SinisterSign

Příspěvek od SinisterSign »

To už takový rozdíl není. Navíc, vyplatí se připlatit, ale to zjistíš za pár měsíců od pořízení sám.. ;)

djmario

Příspěvek od djmario »

Koukni na bazary možná něco vybereš

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

SinisterSign píše:To už takový rozdíl není. Navíc, vyplatí se připlatit, ale to zjistíš za pár měsíců od pořízení sám.. ;)
Je tam napsané 7000 a né 10000. Ale díky za radu

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

Chci se zeptat když už s hudbou pracuji přes 2 roky mám si koupit dj controller ? Protože jak jsem na začátku už říkal můj Taťka je muzikant a říká že je to zbytečné kupovat controller když mám dj program a zesilovač s filtrama atd. Já jsem mu vše vysvětlil to co jste mi zde radili ale fakt nevím. Děkuji za odpověď byl bych rád kdyby jste mu poradili zrovna nějaký dobrý produkt do 7000,- Kč od pioneer. Díky všem

atlon

Příspěvek od atlon »

do 7000.- máš na výber dva : DDJ-RB a DDJ-SB2, v podstate sú to rovnaké kontrolery ale v jednom máš serato a v druhom rekordbox, takže je to len na tebe ktorí si vyberieš

djmario

Příspěvek od djmario »

DJ Ondris

Příspěvek od DJ Ondris »

@djmario díky za pomoc ale já si spíš koupím pioneer DDJ-RB, ale byl bych rád kdyby jste mi poradili i s tím druhým problémem dekuji

Odpovědět