chtěl bych vás poprosit o několik rad ohledně gramofonů a přenosek.
Nejsem Dj., ale bohužel jsem nenašel plnohodnotné forum o gramofonech kde by se našel někdo a mohl mi poradit, proto žádám o několik rad právě na tomto foru.
Jedná se o to, že momentálně bych si rád domu pořídil nový a kvalitní gramofon, ten můj starý mi už pomalu začíná dosluhovat a já jsem se rozhodl pro koupi lepšího. Opakuji, že nejsem žádný Dj. Vinyly jsou můj velký koníček a vlastním pěknou sbírku vinylů kterou minimálně jednou do měsíce doplňuji o několik titulů.
V tuto chvíli se rozhoduji mezi typy Citronic PD-45 Ultima a Technics SL-1210 Mk2. Technics je na trhu už více než třicet let zavedená firma a v gramofonech jde o špičku, to samozřejmě vím, ale podle toho co jsem si měl možnost přečíst by mi stačil i gramofon Citronic, problém je v tom, že na trhu nejde o moc uvedenou značku a mám strach jestli je tato značka vůbec spolehlivá. Recenzím přímo od výrobce nevěřím, mohou tvrdit leccos. Udivuje mě, že ten Citronic se od toho Technicse tolik neliší vlastnostmi, rozdíl je hlavně v ceně. Ten Technics se pohybuje v řádech 14 - 16 tisíc zatímco ten Citronic je všude okolo 9 maximálně 10 tisíc.
Je v těchto gramofonech rozdíl a je firma Citronic na gramofony kvalitní?
Velice nerad bych vrazil peníze do nekvalitního gramofonu, který mi během dvou let užívání hexne.
Můj druhý dotaz se týká přenosek, protože tyto dva typy gramofonů se s přenoskami neprodávají, takže jakou koupit kvalitní přenosku?
Opět opakuji, že nejsem Dj., ale budu gramec využívat prakticky denně k poslechu. Co musí taková kvalitní přenoska a jehla splňovat?
Výše zmíněné gramce i nějaké přenosky prodávají v tomto obchodě v Praze, kde bych si rád vybral. Nevím si rady s těmi přenoskami, můžete mi některý z těchto typů doporučit?
Kód: Vybrat vše
http://www.aiffel.cz/index.php?ap=showitem&cmcat=7&d=1&s=1&l=1
Díky