Prosím o několik rad ohledně gramofonů a přenosek

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Lukáš

Prosím o několik rad ohledně gramofonů a přenosek

Příspěvek od Lukáš »

Zdravím,
chtěl bych vás poprosit o několik rad ohledně gramofonů a přenosek.
Nejsem Dj., ale bohužel jsem nenašel plnohodnotné forum o gramofonech kde by se našel někdo a mohl mi poradit, proto žádám o několik rad právě na tomto foru.

Jedná se o to, že momentálně bych si rád domu pořídil nový a kvalitní gramofon, ten můj starý mi už pomalu začíná dosluhovat a já jsem se rozhodl pro koupi lepšího. Opakuji, že nejsem žádný Dj. Vinyly jsou můj velký koníček a vlastním pěknou sbírku vinylů kterou minimálně jednou do měsíce doplňuji o několik titulů.

V tuto chvíli se rozhoduji mezi typy Citronic PD-45 Ultima a Technics SL-1210 Mk2. Technics je na trhu už více než třicet let zavedená firma a v gramofonech jde o špičku, to samozřejmě vím, ale podle toho co jsem si měl možnost přečíst by mi stačil i gramofon Citronic, problém je v tom, že na trhu nejde o moc uvedenou značku a mám strach jestli je tato značka vůbec spolehlivá. Recenzím přímo od výrobce nevěřím, mohou tvrdit leccos. Udivuje mě, že ten Citronic se od toho Technicse tolik neliší vlastnostmi, rozdíl je hlavně v ceně. Ten Technics se pohybuje v řádech 14 - 16 tisíc zatímco ten Citronic je všude okolo 9 maximálně 10 tisíc.
Je v těchto gramofonech rozdíl a je firma Citronic na gramofony kvalitní?
Velice nerad bych vrazil peníze do nekvalitního gramofonu, který mi během dvou let užívání hexne.

Můj druhý dotaz se týká přenosek, protože tyto dva typy gramofonů se s přenoskami neprodávají, takže jakou koupit kvalitní přenosku?
Opět opakuji, že nejsem Dj., ale budu gramec využívat prakticky denně k poslechu. Co musí taková kvalitní přenoska a jehla splňovat?

Výše zmíněné gramce i nějaké přenosky prodávají v tomto obchodě v Praze, kde bych si rád vybral. Nevím si rady s těmi přenoskami, můžete mi některý z těchto typů doporučit?

Kód: Vybrat vše

http://www.aiffel.cz/index.php?ap=showitem&cmcat=7&d=1&s=1&l=1
Budu rád za jakoukoliv radu, neznám bohužel nikoho ze svého okolí kdo by mi mohl v těchto věcech poradit.
Díky :)

LuKyss

Re: Prosím o několik rad ohledně gramofonů a přenosek

Příspěvek od LuKyss »

Kup reloopa rp-4000. Kdyžtak koukni na recenze http://djing.precti.cz/teorie-praxe-djing-technika.htm
ReproMania.NET

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

[quote="LuKyss"]Kup reloopa rp-4000. Kdyžtak koukni na recenze http://djing.precti.cz/teorie-praxe-djing-technika.htm[/quote]
Finančně bys měl i na RP-6000 a to už je luxus gramec
ReproMania.NET

Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Díky moc za radu!
Možná do toho půjdu, recka mě zaujala. :)
Můžeš mi ještě poradit přenosku a nějakej obchod v Praze kde bych to mohl vyzkoušet nebo přímo i objednat?
Rád bych ho ještě před objednáním někde vyzkoušel a pustil na něm pár svých desek...
Víko přes gramec k němu asi neni v balení co?

dj-johny4

Příspěvek od dj-johny4 »

nevim jestli ten gramofon maj tady http://prodance.cz/ ale vim že tam se dá vše vyzkoušet.)

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Víko se k tomu nedodává.
ReproMania.NET

Azu

Příspěvek od Azu »

Jestliže to máš na doma, tak bych se spíš poohlédnul úplně jinde a to po HiFi gramcích, třeba NAD a jiné značky. Citronic gramce nevyrábí, je to OEM gramec, který vyrábí nějaká čínská firma a oni tam maj jen své logo. Rozdíl v té ceně je dán především vnitřní elektronikou, kdy Technics byl původně navržen jako HiFi gramec na domácí použití.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Díval jsem se na web, a naprosto mě chytly typy Reloop RP-4000 M3D a Reloop RP-6000 MK6, přečetl jsem několik recenzí a všude jsou tyto gramofony hodnoceny velice kladně.
Hlavně mě zaujala cena, nečekal jsem, že se dá pořídit velmi kvalitní gramec, tak levně, to je paráda!
K tý RP-4000 je už přenoska v balení, ale k RP-6000 není, můžete mi prosím doporučit nějakou kvalitní přenosku, kterou bych si k tomu mohl pořídit, omlouvám se, ale bohužel se v těchto věcech moc nevyznám...
A ještě vlastně to víko, páč tuším, že tam též není, stačí mi nějaký obyčejný plastový...
Díky za užitečné rady! :)

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Jak říká Azu, uvědom si že chceš kvalitní gramec na doma, to znamená že recenze co jsi četl se tě ta úplně netýkají. Dje hlavně zajímá jak má silnej motor, a jak přesně drží rychlost, případně jak rychle a přesně jde měnit. To je tobě teoreticky úplně k ničemu. Osobně na Hi-fi využítí bych vzal ten technics, případně nějakej jinej hi-fi gramec kterej by se mi i designově hodil do bytu.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Podle mě mu to má i trochu oživit pokoj, tedy design je na místě, tam reloop rp6000 vyhrává na plný čáře, hlavně ta bílá verze.
ReproMania.NET

Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Reloop RP-6000 MK6 je pro mě tedy jasná volba, já si rád nechám poradit, navíc jak řikám, je to za slušnou cenu!

Takže ještě se vás jednou zeptám, jaký typ přenosek (za přijatelnou cenu) mám zvolit??? K tomu gramci RP-6000 samozřejmě.

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Pro čisté přehrávání bych asi volil typ Eliptické jehly, má totiž lepší zvuk oproti Sférickým díky tomu jak sedí v drážce - je menší povrch styčné plochy s deskou, tím je vyvíjena větší síla na desku.
ReproMania.NET

Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

A můžeš mi prosím napsat nějaké konkrétní názvy těch přenosek?

GanjaShaman

Příspěvek od GanjaShaman »

Zdravím,
rád bych si pořídil gramofon hlavně tedy na poslech, ale nechce se mi kupovat nějaký Hyundai v hnusným retro stylu. Ovšem nemám tolik prostředků jako pán nademnou... Na stránce: www.cytronic.cz (už vidím ja se šklebíte :) ) jsem narazil na model: PD1-S MK III za 2 990,-
Co myslíte, stojí za to? Jeste jednou upozorňuji, že ho budu mít hlavně k poslechu, ale nějaký šmrdlání taky nevylučuju. Předem děkuju za odpověd

Odpovědět