Zdravím
Mám jednu otázku bude sa týkať hlavne SK DJov ale myslím že aj ostatných názor poteší. Hrávate Progressive House z originálnych CD ? Jediná legálna cesta (čo ma napadá) ako hrať Progressive House na CDJ je kúpiť si tracky z trebárs beatport a napáliť ich na CD ale tam je potrebná licencia od SOZA ktorá stojí nemalé peniaze. Ďalej mi kamarát poradil vraj sa dá prepojiť HDD s CDJ. Ale neberie sa to tiež ako pracovná rozmnoženina ?
Názory ?
Progressive House na CDJ
Re: Progressive House na CDJ
Pokial si stiahnes skladbu vo formate wav alebo mp3 (najpouzivanejsie) a vypalis ju na hudobne CD zmenis format na cda. A nato potrebujes licenciu od SOZA, ale pokial danu skladbu napalis na CD v nezmenenom formate (mp3, wav) tak je to OK. Sice si vytvoril kopiu, ale na CD mas to zaco si si zaplatil a to by im malo stacit. Mozes pouzit napr aj HDD alebo USB kluc, myslim ze podstatne je nemenit format a inac zasahovat do hudobneho diela.
Licencia na hudobne rozmnozeniny by mala zahrnat aj to, ze mozes mat aj skladby v podstate ilegalne stiahnute - no tym si niesom isty.
Licencia na hudobne rozmnozeniny by mala zahrnat aj to, ze mozes mat aj skladby v podstate ilegalne stiahnute - no tym si niesom isty.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
Ak chce diskdžokej používať kópie rozmnoženín či už na CD alebo v inom digitálnom formáte, je jeho povinnosťou zabezpečiť si licenciu SOZA na tzv. pracovnú rozmnoženinu, nakoľko Autorský zákon povoľuje vytvorenie kópie bez súhlasu autora výhradne na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný.
myslím že vôbec to na CD nemôžem dať... už je to brané ako rozmnoženina... ale pri tom HDD je to dikutabilné pretože môžem povedať že z netu som to dal sťahovať priamo na HDD
myslím že vôbec to na CD nemôžem dať... už je to brané ako rozmnoženina... ale pri tom HDD je to dikutabilné pretože môžem povedať že z netu som to dal sťahovať priamo na HDD
páni, prečítajte si to v tejto téme
slovenska OSA ??
slovenska OSA ??