je to pár dní co jsem si koupil cdj 200 (2x cdj 200 + djm 400, žádnej zazrak, ale pro začatek to myslim stačí), tak si s tim tak hraju, ale problem je že se mi skoro nikdy nepodaří srovnat bpm abych mohl udělat dobrej přechod...třeba prvních 10 vteřin je to všechno ok ale pak se to začně rozcházet a všechno to jde do hajzlu...jde o to že sice na tom přehrávači mi to ukaže rychlost, ale pořád se to měni, třeba tam je 140 BPM, jenže to porad skace na 141 a zase zpátky...a na tom druhym playeru je to to samý, tak jak to mam udělat aby to hrálo stejně rychle?
btw, jsem zvyklej na traktor 2, prostě zmačku sync a všechno je srovnaný jak mi to tady ted chybí hh
problém se srovnánim bpm
Re: problém se srovnánim bpm
To je tím, že se nehraje na to co vidíš, ale na to co slyšíš a podle toho se srovává. Rozhodně nepočítej, že se ti to bude dařit srovnávat za pár hodin nebo dní, nějakej ten tejden ti to určitě trvat bude, obzvlášť pokud je člověk nakažen předchozím Traktorem, tak to trvá déle
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
nauč se poslouchat.. jina rada neni
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II
osobně když sem viděl cdj-200 poprvé tak sem si taky říkal že to bude supr jen to vyplivne rychlost a hotovo ale omyl.. ono to číslo není ani orientační a když chceš držet stejnou rychlost aniž bys šahal na pitch a hýbal s rychlostí tak jde jemně dorovnat pomocí jogu jednoduše pomalu a s citem točíš podle toho jak potřebuješ..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25
Ja zacinal na Virtual DJ a taky jsem si navykl na napsane BPM. Pak jsem poridil gramce a trvalo mi to asi den, nez jsem se naucil tak nejak rovnat beaty, ale prvni srovnanou desku jsem mel asi 2 hodky po tom co jsem je prvne spustil Pak uz jsem to jen piloval a dneska to jde samo.. Jak ale rika Azu, to prijde casem..Azu píše:To je tím, že se nehraje na to co vidíš, ale na to co slyšíš a podle toho se srovává. Rozhodně nepočítej, že se ti to bude dařit srovnávat za pár hodin nebo dní, nějakej ten tejden ti to určitě trvat bude, obzvlášť pokud je člověk nakažen předchozím Traktorem, tak to trvá déle
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25
-
tie bpm pocitadla na playeroch su trosku nepresne neviem ako cdj 200 no moje cdj 400ky pocitaju relativne dobre ale ono je rozdiel ci povedzme mas 128,1 a 128,9 no ty vzdy uvidis len 128 xixi proste sa musis naucit pocuvat pocuvaj track a podla toho ci ti ide rychlejsie alebo pomalsie tak ho dorovnavaj bud jogom alebo ked je rozdiel vacsi tak si posuvaj pitch ci uz + alebo - aby si tam tym jogom nekrutil do zbesnenia cely prechod ja som napriklad spozoroval ze ked som zacal hrat na 400kach trvalo mi ovela dlhsie synchronizovat beaty ako mi to trva teraz... fakt to pride casom videl som video s Dubfire (deep dish) a za cele video co trvalo tusim 15min zrobil 4 prechody a ani raz sa nedotkol jogu hral na 1000kach proste prax nekedy sa podari aj mne niekedy nie... aj ked som hral cez soft synchro som nikdy nepouzival je to dost trapne podla mna hral som na VDJ 2.06 a mal som tam skin CDJ 100viek a nemal som tam ani vizualizaciu iba tie ledky ktore ti signalizuju beat a podla toho som mixoval na softe
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
Já mam Cdj 200 a sem snima spokojen BPM které to ukazuje používam jen k hrubému srovnání zbytek podle sluchu.