přitlak
Re: přitlak
První nám napiš co máš za přenosku, každá to má jinak
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!
Tak to tipuji max. 3 gramy, víc bych to neriskoval! Ale to poznáš, jestli bude zvuk zkreslený, tak ještě uber...
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!
jasny..me jde o to abych nehobloval zbytecne desky
Každá deska potřebuje jinej přítlak, ale každopádně labely co mám doma (Rebirth, Mistakes) tak potřebujou přítlak vetší, takže to nastavim podle nich, aby to hrálo jakž takž a tím pádem pak hrajou ok i všechny další desky a zbytečně na to netlačim (snad teda )
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro
nesmyslMaxEisley píše:Každá deska potřebuje jinej přítlak, ale každopádně labely co mám doma (Rebirth, Mistakes) tak potřebujou přítlak vetší, takže to nastavim podle nich, aby to hrálo jakž takž a tím pádem pak hrajou ok i všechny další desky a zbytečně na to netlačim (snad teda )
nastavení přítlaku nastavovat podle desek?? labelu??
v balení u každé přenosky je tabulka .. 3 - 3,5 gramu stačí
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..
No, neřekl bych, že by to byla až zas taková kravina. Proč teda některé desky hrajou (=skrečujou) i s menším přítlakem a některé se stejným skáčou a vypadávají z drážek?
Řekl bych, že každý label (resp. každá lisovna desek) má jinou techniku a tudíž se ten přítlak opravdu lišit může. Je to ale jenom můj názor. Nikde sem konkrétně o tomhle problému nečetl.
Řekl bych, že každý label (resp. každá lisovna desek) má jinou techniku a tudíž se ten přítlak opravdu lišit může. Je to ale jenom můj názor. Nikde sem konkrétně o tomhle problému nečetl.
nenasli by se nekdo kdo by nafotil a dal jak ma byt spravne nastaveni gramcu technics s prenoskama ortofon concorde?
KILLA BEE: Je to tak jak píšu, nezáleží jenom na přenosce, ta má danej nějakej +- přítlak, nějaký rozmezí, ale nejlíp to nastavíš podle svých desek doma, ono totiž mužeš nastavit např 2 gramy podle manuálu (rozsah 2-2,5) ale tak nechceš si kazit desky tak to dáš na 2 a polovina desek ti bude hrát mizerne kvalita, druhá pulka vcelku ok.
Nevím ale přesně, jestli je to dáno labelem a nebo to záleží na samotné desce, ale mám doma 4x vinyl od labelu Rebirth a u všech to samé, potřeba vyšší přítlak, u Whitu stačí o mnoho menší, to samí Bedrock, takže bych to viděl na labelu.
Nevím ale přesně, jestli je to dáno labelem a nebo to záleží na samotné desce, ale mám doma 4x vinyl od labelu Rebirth a u všech to samé, potřeba vyšší přítlak, u Whitu stačí o mnoho menší, to samí Bedrock, takže bych to viděl na labelu.
2x Reloop RP-4000 M3D + Numark X6 + Sennheiser HD 280 Pro
OK já se s tím nikdy nesetkal,takže mi to přišlo :surprised2:MaxEisley píše:KILLA BEE: Je to tak jak píšu, nezáleží jenom na přenosce, ta má danej nějakej +- přítlak, nějaký rozmezí, ale nejlíp to nastavíš podle svých desek doma, ono totiž mužeš nastavit např 2 gramy podle manuálu (rozsah 2-2,5) ale tak nechceš si kazit desky tak to dáš na 2 a polovina desek ti bude hrát mizerne kvalita, druhá pulka vcelku ok.
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..