Prosím odborníky a profíky zde, kteří vědí co píšou, o shrnutí k následujícím otázkám (z toho všeho co jsem na internetu pročetl jsem více méně jelen než moudřejší).
1) pokud budu chtít zahrát na vesnické diskotéce hudbu ve stylu Pop, House, Disco, 80-90 a pod. i české, co je potřeba ze zákona abych byl v klidu? Mít koupené skladby a sepsanou smlouvu s OSOU?
2) Rád bych na internetu zveřejnil Promo set ve stylu progressive house (tedy nekomerční tracky, z poloviny volně ke stažení), co je opět potřeba? Ostatní tracky zakoupit a to je vše? Mohu již bez problému zveřejnit?
3) Pro veřejné hraní (progress house) v klubu stačí pouze koupené tracky (např. Beatport) a tím jsem v pohodě?
4) Musím mít živnost když nehraji pro výdělek?
Díky za odpovědi všem ochotným!
PS: Jsem si vědom internetový přeinformovanosti, ale právě proto..
Podmínky pro hraní?
-
Re: Podmínky pro hraní?
1. Smlouvu s osou řeší majitel provozovny
2.Když to neděláš pro výdělek, zveřejňuj co chceš
3.Ano
4.Ne
2.Když to neděláš pro výdělek, zveřejňuj co chceš
3.Ano
4.Ne
K 4ce, když chci hrát za peníze tak můžu i bez živnostního listu ? Občas jen na vesnici nějaký to hraní.
hele na vesnici se tohle nikdy neřeší samořejmě podle zákona bys to měl mít ale věř 5 dj to má tak 1, možná protože za velký peníze nehraješ a když by byl problém stačí říct že majiteli hraješ k narozeninám zadarmo a nikdo nic neřeší přece nikde to neuvadíš kolik zato máš to je dohoda mezi tebou a majitelem samořejmě mužete udělat dohodu o provedení práce dj je práce
ono, podľa posledných správ z Inšpekcie práce, na slovensku treba mať nejakú zmluvu o diele či niečo podobné aj keď hráš zadarmo, ale to je v podstate len formalitka, jeden papier, kde sa zadefinuje že ty ako DJ, odohráš ZADARMO akciu pre organizátora bez nároku na honorár (tým pádom si aj krytý pred SOZOU/OSOU že nie ty organizuješ akciu, uvedie sa dátum kedy je táto akcia a obaja podpíšete (2 vyhotovenia , pre teba a majiteľa podniku). Jediný "zádrhel" je že u nás takáto zmluva musí byť podpísaná deň vopred, ale aj to sa dá doriešiť
neviem ako to je v ČR, tak si to skús pozisťovať aj ty na inšpektoráte práce
neviem ako to je v ČR, tak si to skús pozisťovať aj ty na inšpektoráte práce
Za SVK
1) pokud budu chtít zahrát na vesnické diskotéce hudbu ve stylu Pop, House, Disco, 80-90 a pod. i české, co je potřeba ze zákona abych byl v klidu? Mít koupené skladby a sepsanou smlouvu s OSOU?
- originál skladby, zmluva Slovgram - tzv. ZMLUVA DISKOTEKÁRA , zmluva s organizátorom, viď príspevok vyššie
2) Rád bych na internetu zveřejnil Promo set ve stylu progressive house (tedy nekomerční tracky, z poloviny volně ke stažení), co je opět potřeba? Ostatní tracky zakoupit a to je vše? Mohu již bez problému zveřejnit?
- na zverejnenie , pokiaľ to nie je tvoja vlastná tvorba nemáš právo, len zo súhlasom autora, ale to nerieši nikto , takže zverejňuj, v najhoršom ti vymažú set
3) Pro veřejné hraní (progress house) v klubu stačí pouze koupené tracky (např. Beatport) a tím jsem v pohodě?
- odpoveď na bod 1
- viď príspevok vyššie
Ale toto je pre SVK
- originál skladby, zmluva Slovgram - tzv. ZMLUVA DISKOTEKÁRA , zmluva s organizátorom, viď príspevok vyššie
- na zverejnenie , pokiaľ to nie je tvoja vlastná tvorba nemáš právo, len zo súhlasom autora, ale to nerieši nikto , takže zverejňuj, v najhoršom ti vymažú set
- odpoveď na bod 1
- viď príspevok vyššie
Ale toto je pre SVK
atlon - vedel by si mi to tlačivo alebo nejaké matroše preposlať do RZ alebo na mail? hľadám to po internete no nemôžem nájsť (myslím tú zmluvu o diele či čo to je )
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)
Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D
Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D
Takže když hraji pro pár lidí jen pro zábavu na vesnické slavnosti bez nároku na nějaký větší předem domluvený honorář (na závěr se třeba jen od zúčastněných vybírá dobrovolný příspěvek do klobouku), živnost a nějaké složité nahlašování na OSA k tomu není nutné? Chápu to správně?