Pár otázek od naprostého začátečníka

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Odpovědět
Cloxius

Pár otázek od naprostého začátečníka

Příspěvek od Cloxius »

Zdravím, tak abych začal je mi 16 let a zatím jsem naprostý laik co se týče DJingu a produkce... Chtěl bych se začít věnovat produkci a někdy později i DJingu, ale v tomto topicu bych se chtěl věnovat hlavně té produkci :-)

Zde jsou nějaký ty otázky:
1. Jak jsem již řekl je mi 16 let a zatím nemám takové množství peněz abych si mohl pořídit FL Studio za nějakých 700 Euro a ostatní programy... tak by mě zajímalo jestli je tu nějaký "kvalitnější" program na produkci hudby, který se pohybuje kolem nizší ceny? Řekněme 3000 Kč?

2. Mám v plánu si někdy koupit nějaký midi klávesy... Potřebuji k nim zvukovku nebo je prostě stačí nějakým způsobem připojit k PC? :-)

3. Jelikož bydlím v panéláku, tak jsem kvůli hluku a hlavně sousedům přestal hrát na kytaru ... Chtěl bych se zeptat jestli je nějaká možnost skládat hudbu například jen se sluchátky? Slyšel jsem, že někteří lidé mají Sluchátka ale i reproduktory.... Kdybych například hrál na ty klávesy, které jsem zmínil výše, tak když do nich připojím sluchátka, tak nebudou slyšet i venku? :-)

Omlouvám se za opravdu laikské dotazy a předem Děkuji za každou odpověď :-)
Abych dodal, tak před tím než jsem založil tento Topic, tak jsem si přečetl ty otázky, které jsem si měl přečíst před tím než založím Topic :wink:

djmario

Re: Pár otázek od naprostého začátečníka

Příspěvek od djmario »

Ahoj to tě chválí že jsi to přečetl :D jasný nejsi vydělečný programy jsou je pravda že jsi sáhneš do kapsy ale jsou i dema a programy
MAGIX Music Maker tento jsem skoušel nedělám produkci ale je opravdu jednoduchý ostatním dotazům nevím reagoval jsem na 1.

atlon

Příspěvek od atlon »

odpovede :wink:
1. Ableton Intro 79€ a FL Studio Fruity Edition 89€
2. pokiaľ to máš len na doma, na začiatok úplne stačí len pripojiť k PC, zvukovku si časom vieš dokúpiť ak sa "prehupneš" do štádia "baví ma to a idem ďalej"
3. možnosť skladať len cez slúchadlá tu bola, je a aj stále bude :wink: ( klávesy nebudú počuť pokiaľ to budeš mať na slúchadlá , neboj , ono pri pripojení na PC sa "tvária" ako klasická klávesnica , čiže je to vlastne ovládač softu :palec+: )

Cloxius

Příspěvek od Cloxius »

Děkuju moc oboum za odpovědi :-) Mezitím co jsem dneska přemýšlel tak mě napadlo ještě pár dotazů, na které bych se už raději zeptal když jsem tu vytvořil Topic abych někdy nemusel vytvářet další :-)

1. Jestli většina producerů skládají hudbu úplně sami s jejich technikou nebo někde stahují nějaké samply, které jen pak doupravují atd? Popřípadě kde se dají stáhnout/koupit?

2. Nikde jsem se vyloženě nedočetl to co bych potřeboval vědět o tom "Synthesizeru" pokuď je to to samé jako "Synth" což je pojem, který často vídám ... Vím že to jsou nějaké Pluginy, ale k čemu to vlastně je? Popřípadě budu nějaké potřebovat i ze začátku?

3. Ještě bych potřeboval doporučit nějaké ty Midi klávesy, ke kterým budu moci připojit sluchátka a jsou za přijatelnou cenu :-) Nebo je to tak že ty Klávesy připojím klasicky k PC a sluchátka také k PC? :-)

Ještě jednou Děkuji za odpovědi :-)

atlon

Příspěvek od atlon »

1. väčšinou si vytvárajú vlastné zvuky a na to používajú rôzne plug iny do softow , kde aj s obyčajného klavíru vieš spraviť napríklad, motor stíhačky :wink:
stačí si zadať do googlu "free samples for ableton napríklad a nájdeš toho habadej, poprípade tu : http://waproduction-samples.com/ alebo tu : http://www.soundstosample.com/home, https://www.myloops.net/
Tu máš aj nejaké free packy http://waproduction-samples.com/index.p ... ry&path=84

2. odpovie niekto kto sa do toho viac rozumie

3. tak tak, klávesy do PC cez USB a slúchadlá do slúchadlového výstupu v PC :palec+:

djmario

Příspěvek od djmario »

Ahoj jestli nechceš nové koukl bych se na midi.cz většinou tam jsou i znalci jsou sice použité ale za přijatelnou cenu všechno už je potom na domluvě klikni a uvidíš sám na výběr je dost
http://www.midi.cz/kategorie/11/klavesy ... ve-moduly/

Cloxius

Příspěvek od Cloxius »

Děkuju mockrát za odpovědi :-) Zatím jsem toho docela dost od vás pochytil a i z internetu atd... ale je možné že tento topic zase někdy otevřu až si zase nebudu jistý :-) Ještě jednou Děkuju za pomoc :-)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Atlon: Ableton live intro se vůbec nevyplatí kupovat, k drtivý většině kláves se bundluje Ableton Live Lite, který má stejné funkce a omezení jako Intro, jediná výhoda je, že jde z něj upgradovat na plnou verzi Live Standard/Suite. Je dodávaná i k total lowend klávesám, např
http://kytary.cz/alesis-v25/HN151000/
Ohledně sluchátek pro začátečníky s nízkým budgetem se to naopak doporučuje, že na sluchátkach za 3k toho uslyšíš víc než na lowend "monitorech" za 10k

Ještě ohledně DAW, tak pro Linux existuje ardour, což je plnohodný DAW zdarma
http://ardour.org/
Naposledy upravil(a) honcka dne 10 pro 2015 12:53, celkem upraveno 1 x.

atlon

Příspěvek od atlon »

ano máš pravdu, ale ja som odpovedal na jeho otázku na kvalitnejší program do sumy 3000 Kč :wink:

Cloxius

Příspěvek od Cloxius »

Díky za všechny odpovědi :-) Ještě bych se rád zeptal.. k tomu být dobrý producent/DJ je nutnost umět hudební teorii? Umí hrát na kytaru, ale jen jako samouk nikdy jsem nikam nechodil a neučil se noty :-) Také co tak vím od okolí tak nezpívám nejhůře a myslím si že hudební sluch do určité míry mám .. Ale teorii neumím ani trochu :(

atlon

Příspěvek od atlon »

úplne stačí mať sluch , teóriu nepotrebuješ :palec+:
to je tak, lepšie raz počuť ako tisíckrát čítať a odrecitovať hocijaké poučky :wink:

samozrejme si môžeš tú teóriu aj prečítať, nič za to nedáš

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Zakladni hudebni teorie a terminologie (v anglicnite) se hodi pak, kdyz potrebujes nekde dohledat pokrocilejsi veci, ohledne abletonu najdes v ruznych forem vicemene vsechno, akorat bez toho, aby si to co potrebujes umel pojmenovat se nehnes

Odpovědět