Pár dotazů.

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Clant

Pár dotazů.

Příspěvek od Clant »

Zdravim,

je mi už hned jasné, že otázky které pokládám jsou zde už hodněkrát zodpovězené ale přesto se stejně ujistím. Tak tedy začnu.

Chci začít s DJingem, zásadní problém je zvuková karta v mojem notebooku, přemýšlim nad touto externí zvukovkou TerraTec Aureon 5.1 USB MK II, přečetl jsem si o ní něco na netu (aneb co strejda google vyhodnotil že by mě mohlo zajímat), dočetl jsem se o ní i zde na fóru, tak mě zajímá zda by do začátku mohla stačit?

Další položka na nákupním lístku je Hercules DJ Control MP3, jako u zvukovky jsem si o tomhle náčiní přečetl a osobně si myslím že do úplného začátku by to mohlo bohatě stačit.

Následující otázka se vztahuje k směru kterým bych se chtěl ubírat. Chtěl bych mixovat DnB, jen mam základní otázku, jak DJové v DnB dělají basy a bubny, jede to všechno přes nějaké midi klávesy či mají nějaký samply (snad si to s něčim nepletu) a maj u nich repeat a jedou s nima? Přijdou mi reálně obě možnosti, ale druhá volba by byla hodně náročná.

Určitě mě nějaká otázka napadne, děkuji za odpovědi

honcka
Vybavení

Re: Pár dotazů.

Příspěvek od honcka »

Jako DJ michas uz hotovy tracky, takze se zase o to moc starat nemusis, ale jinak se delaji pomoci HW masin (ruznych syntezatoru a sampleru) nebo v nejakem SW je jich cela rada (Ableton, Cubase, Cakewalk, ProTools, Reason, Fruityloops, ...)

Clant

Příspěvek od Clant »

honcka píše:Jako DJ michas uz hotovy tracky, takze se zase o to moc starat nemusis, ale jinak se delaji pomoci HW masin (ruznych syntezatoru a sampleru) nebo v nejakem SW je jich cela rada (Ableton, Cubase, Cakewalk, ProTools, Reason, Fruityloops, ...)
Trochu nechápu tvoji odpověď, neodpověděl si mi totiž ani na jednu moji otázku nebo jsem si to špatně přečetl.

Jinak jako dodatek, zkoušim různý věci v Traktoru DJ Studio 3, k tomu bych přidal další dotaz asi by bylo dobrý potés i pořídit nějaký midi konzoly na ovládaná toho Traktoru co?

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

jako zvukovou kartu bych ti doporučil Numark DJ/iO - jednu mám doma nevyužitou za symbolických 1750,- (+pošta) může být tvoje má všechno co začínající dj potřebuje (pokud tedy nechceš začít hrát pomocí digital vinyl systému). kdybys měl zájem tak mi napiš PM.
co se týče toho kontroleru tak bych být tebou sledoval tady tuto sekci na aukru
http://www.aukro.cz/8425_audio_mixazni_ ... view=gtext
čas od času se tam vyskytne slušný midikontroler za solidní peníz (třeba nedávno tam byl pár měsíců jetý Numark Total Control za necelé 3litry)
traktora můžeš ovládat pomocí téměř jakéhokoliv midikontroléru (stačí si jej vhodně namapovat)
když chceš mixovat DnB tak budeš mixovat celé songy tímpádem už ty basy a beaty budeš mít přímo v tom co hraješ.. kdybys je chtěl něco tvořit tak k tomu budeš potřebovat nějakou mašinku na které se dělají beaty..

jinak by bylo nejlepší kdybys mi sdělil nějaký finanční rozpočet a mohli bysme něco vybrat co by ti přineslo více radosti a delší pocit s dobré koupě než je ten hercules a ta zvukovka..
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

Clant

Příspěvek od Clant »

Nadhodim to tedy stylem toho co očekávám a obdržim od tebe (třeba) informaci co pořídit.

Moje představa je pouštět to všechno z notebooku na bedny (5.1) co mam doma. Co potřebuji je externí zvuková karta a dál si nejsem jist co využiji a co by mi zkušení doporučili.

Mimochodem já si nemyslim že zrovna každá písnička co je v nějakym DnB setu má v základu tak brutální basy... viz Pixie - headhost a Gven Stefani... 8) (pokud se tedy zajímáš o DnB scénu)

Děkuji

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

máš pravdu o DnB se moc nezajímám já sem jeden z těch komerčně hrajících/pouštějících
jestli ti jde jen o to abys měl na doma nějaké to fidlátko a nechceš moc utratit tak by ti ta konzole mohla stačit ale bude to vždy kompromis. se zvukovkou je to docela jednoduché - co vím - tak žádný dj porogram nepodporuje zvuk 5.1 všechno je to o stereu. takže stejně jako zvukovku budeš potřebovat nějakou, do které zapojíš sluchátka a bude mít i výstup na bedínky..

co konkrétně budeš potřebovat od konzole? smyčky? sampler? scratch?

Clant

Příspěvek od Clant »

smyčky nejspíše ano, scratch se někdy hodí a "sampler" známena co? Nejsem v tomhle nějak zběhlý, tak děkuji za každou informaci

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

sample/vzorek - nahraješ si část skladby do banky a tu pak pouštíš buď jednou nebo jako smyčku.. dá se tak přidat setu další rozměr..
jo pořád si se nevymáčkl kolik do té konzole si ochotný zainvestovat na aukru sem teď objevil numark omni control (kontroler i se zvukovkou) za 5400,-

bram

Příspěvek od bram »

Clant píše:Mimochodem já si nemyslim že zrovna každá písnička co je v nějakym DnB setu má v základu tak brutální basy... viz Pixie - headhost a Gven Stefani... 8) (pokud se tedy zajímáš o DnB scénu)Děkuji
to si ji chces zremixovat bo co? hraju dnb tak mi dyztak napis pm :)
4x pio cdj1000mk3, 2x pio cdj200, 1x pio djm700

Clant

Příspěvek od Clant »

Hoolifan: ah, děkuji za vysvětlení, tak to určitě sample se v DnB používá
bram: nechci, jen jsem tu Gven Stefani nadhodil (jinak písnu pm)

jinak k mojem investicim, viděl bych to do začátku kolem 3-4k

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

tak sampler traktor neumí podporuje ho třeba VDJ.
a konečné použití by bylo asi jen doma že?
osobně bych být tebou nejdřív koupil dobrou zvukovku - to je základ - potřebuješ mít odposlech abys si správně nastavil jak beat tak místo od kterého chceš začít..
potom bych být tebou chodil na brigády atak různě a zkusil se dívat na aukro tam se občas vyskytně opravdu dobrá koupě..

Clant

Příspěvek od Clant »

jinak tak investice 3-4k jsem počítal pro ten midi kontroler, zvukovka je jasná, to jsou úplně jiný peníze který na zvukovku padnou.

Jinak koukal jsem na Numark, podle toho co jsem o něm četl tady tak bych určitě nelitoval peněz.

Ano prozatim doma popříadě nějaká garden party...

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

já už se lekl :biggrin2:
koukni sem
http://www.aukro.cz/item657033781_reloo ... ition.html
nebo tady na fóru v bazaru.. ten reloop bude fajn. jinak bych se díval po numark total control, numark stealth control. případně i numark omnicontrol (tato konzole je i se zvukovkou takže bys zaplatil teoreticky víc ale ve výsledku bys měl všechno napojené s počítačem jen jedním kabelem :wink2: )
stačí jen hledat..

Clant

Příspěvek od Clant »

Dám na tvé rady a budu vyhlížet nějakýho Numarka.

Teď asi budu bombardovat lidi co hrajou DnB...potřebuju se zeptat na nějaké info, prozatim děkuji

Jinak k té zvukovce prozatim to nechám asi na téhle teda TerraTec Aureon 5.1 USB MK II, co jsem četl tak jsou lidi spokojení a mojim požadavkům odpovídá

Clant

Příspěvek od Clant »

Trochu jsem se v tom teď zamotal. Bude mi stačit tato zvukovka TerraTec Aureon 5.1 USB MK II? Jediný co bude potřeba tak aby přes ní šel zvuk do beden a do sluchátek, což by jít mělo. Nic víc asi nevyužiji zatim ne?

Odpovědět