Odkial sa do toho pustit v Prahe

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
P.Kut

Odkial sa do toho pustit v Prahe

Příspěvek od P.Kut »

Zdravim!

(Sorry ze pisem esej, ale tak chcem ukazat na com som)

Mixujem si pre seba uz asi 5 rokov, ale len teraz som nasiel toto forum. Neviem ci ich je v CS priestore viac, ale ked som sa vsetko ucil, GB fora mi fest pomahali. Hram dnb, v priebehu dneska snad niekam natiahnem take 30 minutove demo (sice 3 roky stare ale odvtedy som sa nenahraval).

Kazdopadne, k veci:

Zijem v Prahe, prachy mam, ale kontakty ziadne, ani vlastnu vybavu. Hram z Traktora, cim som teraz u spusty lokalmachos zrejme stratil vsetok cred, no co uz :lol: . Proste by som sa najradsej pustil do kluboveho hrania tak, ze by som nakupil par fosni, nabehol si par krat pred obedom do prazdneho klubu / na nejake ine gramce k znamemu (ktoreho zatial nemam), proste si osahat vinyl kym nebudem schopny slusneho beatmatchu. Mixovat by som potom uz vediet hadam vedel. :wink: No a na silvestra o polnoci potom chcem hrat v Crosse :lol:

Proste by ma zaujimalo, ci sem chodi niekto komu tu treba liezt do zadku aby som si aj zahral :mrgreen: , no a dalej ake potrebujem secky licencie a ako sa riesi bernak a tak... hlavne ked sa zivim niecim inym a som zamestnany na plny uvazok. Ci to ma vobec cenu (rozbity po noci do prace = netreba riesit, ja uz som tym trochu znamy v robote :ugeek2: ).

No a casom si asi kupim dake SL1200ky a NUO2, ale isto nie v tychto nasich zasranych krajinach, ked tu vsetko o 50% clovek preplati... ale proste brat si zostavu ked ani neviem ci si niekde na nejakom peknom systeme v zivote zahram sa mi celkom nechce.

P.Kut

Re: Odkial sa do toho pustit v Prahe

Příspěvek od P.Kut »

Tak tu je ten moj set:

https://www.yousendit.com/download/Q01F ... YU0wTVE9PQ

Je to taky Liquid predovsetkym, takze vacsina (aspon podla toho co poznam) junglistov bude frflat ze som teply, ale tak nech si frflu, drsoni :lol:

Ja som odvtedy nieco pritvrdil, mozno som trochu stratil prehlad v najnovsich veciach, ale na com ulietam dodnes su veci ako...

Noisia/Bad Company - Meditation
BSE - Driving Insane LP

(nepoznas? VYHLADAJ!!)

a este ma bere aj ten kadejaky rusko ukrajinsko neviem aky Trancestep, dalej napr. nejaki pani ako je Chris.SU... ako co. Aj Pindulaci su ok, ale to skor take tie veci tak do 2004... Another Planet bleeee, a potom uz len :lol: (okrem Still Grey, lebo ta je v tom sete :wink: )

Pre vacsinu z toho asi v Prahe neni moc trh, ale tak ja by som sa rad aj od niekoho poucil v novych silnych veciach... S Deniusom som par krat popisal, ale nejak nikdy nevysiel cas skocit na pivko aj mam pocit ze ho to drumenie tak nejak moc uz nebavi... no mozno sa mylim. Tak som zvedavy ci mi vobec niekto napise, kludne mi sfuknite aj ten set, aspon sa naucim nieco.

P.Kut

Příspěvek od P.Kut »

Hm, nevidim Edit tlacitko :(

Este mi napadlo, ak si ma precita nejaky znalec, tak nech mi vysvetli rozdiel medzi DnB a Jungle. To sa tak pytam kazdeho, a kazdy mi na to povie nieco ine. Ja mam vlastny nazor, ktory mozem povedat neskor, ale sa mi proste paci ked kazda hlava strasne mudruje a nakoniec ta definicia plati stejne tak akurat pre neho a jeho blizke okolie.

heerer

Příspěvek od heerer »

v kratkosti:

Jungle = melodicky
DnB = tvrdy zvuky
tak to vidim ja :wink:

heerer

Příspěvek od heerer »

a k tomu setu je dobrej, ale na me moc melodicky. ne ze bych to nemel rad, ale myslim si ze by to chtelo cas od casu trochu zmenit tvrdsi toninou....

tot vse od heerera :wink:

lepe

Příspěvek od lepe »

eeeeeee?! neni to nahodou presne naopak? :lol:
2x Technics SL-1200Mk2
Allen&Heath Xone:22
Sennheiser HD25-1 II

heerer

Příspěvek od heerer »

je to mozny....pac nejsem moc zbehlej v lamanych... Ikdyz je poslocham uz 365dni....

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Ve zkratce
DnB: 3/4 rytmus, bubny a basa, 140-170 bmp
ukázka DnB: http://www.youtube.com/watch?v=puL-K4EXAnk

Jungle: v podstatě zrychlený dnb (bycí se mění)+ragga vlivy 170-xxx bpm
Ukázka:http://www.youtube.com/watch?v=_uVxnabqra8

Breakbeat: lámané bubny, pomalejší a melodičtější 120-140 dpm
Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=Sd-OLvlh_Cs

Dubstep: něco jako experimentální dnb, né tak výrazné kratčeji znící bicí a basa
ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=z2sxVETe ... re=related

Liquid: více nástrojů+vokály
ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=crE4Usr4sO8

Neberte to jako striktní rozdělení, takhle to vidím já.

P.Kut

Příspěvek od P.Kut »

Tak Xakroo:

Haluz ze tu ukazku DnB (IM Cyber) by som odhadol tak k 180 :) Ono ja mam pocit, ze okrem nejakych fajnsmekrov ako je Seba, Paradox a podobni sa uz asi 10 rokov moc DnB s tempom pod tych 170 nerobi... a co som postrehol (a odkukal) z lepsich setov vacsich DJov tak sa aj tak vacsinou prdne prvy track na pitch +4 a cely set slape 178-185 bpm. Nejak to potom znie tak, lepcie :)

A ta ukazka Junglu (F'kin hardcore) je podla mna pomalsia ako ten DnB set co si postol. Ale k tomu ako to delim ja to celkom sedi, lebo ja zvyknem hovorit Jungle takym veciam mozno spred 1996,97, kde je viacej samplovanych melodii a drum loops a jednoduchsie syntaky... take nieco ako je zo zac. 90. rokov Rave (...Prodigy Experience?)

No pozeram sa na to co prave pisem a napada mi, ze sprtat sa v prdeli o tom aky zvuk je aky zaner sa da asi donekonecna. Hlavne ze sa nam to paci :twisted: Obrázek

Heerer:

Diky za feedback na ten set. Mozno sa naseriem a nieco nahram, co by reprezentovalo moj sucasn vkus, mozno sa ti to bude viacej vidiet. :)

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Tak poslechl jsem si setík, je to pěkná poslechovka.
Kdybys potřeboval někde osahat desky,
klidně se někdy o víkendu stav, jsem taky v Praze.
(Jen si nakup nějaké vlastní, přecházím na dvs a mám momentálně doma 8 desek :D :D :D)
Někdy by se taky mohli dramíkáři z tohoto fóra sejít na pivku, co?

P.Kut

Příspěvek od P.Kut »

Tak to ta asi chytim za slovo, s tym osahavanim... :lol: Tento a dalsi tyzden moc neviem, lebo sa stahujem, ale ak sem chodis, tak ked budu fosny tak si najdes PM. :wink:

S tym ze by sa dramatici zrazili, preco nie, len neviem ci je na tomto fore tolko hlav ochotnych dojst do Prahy, skor mam pocit ze je to tu tak trosku mrtve. Rad by som sa mylil, no.

heerer

Příspěvek od heerer »

jj taky mam pocit ze by zde mohlo byt rusneji.

Nicmene ja jsem z Pha takze uz jsme 3 :wink:

Xakroo

Příspěvek od Xakroo »

Na Prahu docela úspěch. :D

furs06

Příspěvek od furs06 »

[quote="Xakroo"]Ve zkratce
DnB: 3/4 rytmus, bubny a basa, 140-170 bmp
ukázka DnB: http://www.youtube.com/watch?v=puL-K4EXAnk

... no som na fore novy takze to tu len tak citam co sa tu da dozvediet... aj ked k dnb nemam az tak blizko ale rad ho pocuvam ale nikdy mi neprislo ratat ho na trojstvrtovy takt.... neviem fakt som skusal vo FL spravit dnb beat v 3/4 a neako som na to neprisiel ako sa to da.... mne pride ze je to stale 4/4 a 140bmp mi tiez pride primalo na dnb skor od 160 vyssie ale to je zas mozno moj blby nazor neviem az tak sa do tohto stylu nepustam... ja len ze rad by som pochopil to 3/4 v dnb ... :)
inak tiez som z prahy a chcem si kupit gramofony... aj ked iba tak pre seba na hranie... ale tiez by som si rad zahral nekedy v neakom klube heh... no ale tu asi hip hop nikoho nezaujima heh tak radsej nic... no tak len tolko som chcel

Odpovědět