Nováčik sa Pýta

Předtím než se blbě zeptáte, zkuste pohledat zde ...
Slix

Nováčik sa Pýta

Příspěvek od Slix »

Ahojte takže aby som sa predstavil moje meno je štefan pseudonym ˝Slix˝ Už dlho som prezeral toto forum a aby som trochu prispel tak som si aj niečo prečítal aby som vedel.
Takže na začiatok hrám zatiaľ len na traktore aj to iba myšou na techniku zatiaľ nemám peniaze ale chcel by som si kúpiť http://dj-midi-kontrolery.heureka.sk/nu ... 3wodghjoYw aj to je asi dosť drahé na mňa najradšej dačo do 120€ ale to je ešte daleko aby som si dačo také kúpil. Hrám prevažne DnB♥ ale ako som počul tak je to jeden z najťachžších štýlov na mixovanie. Ale ked ostatné štýly sa mi moc nepáčia tak by asi ani nemalo význam to mixovať a znelo by to hrozne. a že vraj v DNB je veľa zlomených beatov a neviem presne čo tento pojem znamená pretože pri každom štýle sú len rovné beaty.A ešte k tomu BPM v traktore mám traktor scratch pro a tam pod trackom mám Grid a tam nastavím rovnaké BPM na obidva tracky ale nemyslím že mi to v niečom pomôže alebo neviem ako to správne použiť lebo ked aj pustím 2 tracky naraz tak tie beaty sa tam v kuse bijú a znie to hrozne ze to musím po minute vypnúť. Tak to je asi tak všetko na začiatok bol by som rád ak by ste mi odpovedali alebo hodil nejaké linky čo sa týkajú špeciálne dnb a neskôr hodím nejak mix 2 songov aby ste počuli či aspoň dačo dokážem :D
Numark Mixtrack Canyon CNR-HS7 Speed link //Progressive House//DnB

beatIT

Re: Nováčik sa Pýta

Příspěvek od beatIT »

[quote="Slix"]Ahojte takže aby som sa predstavil moje meno je štefan pseudonym ˝Slix˝ Už dlho som prezeral toto forum a aby som trochu prispel tak som si aj niečo prečítal aby som vedel.
Takže na začiatok hrám zatiaľ len na traktore aj to iba myšou na techniku zatiaľ nemám peniaze ale chcel by som si kúpiť http://dj-midi-kontrolery.heureka.sk/nu ... 3wodghjoYw aj to je asi dosť drahé na mňa najradšej dačo do 120€ ale to je ešte daleko aby som si dačo také kúpil. Hrám prevažne DnB♥ ale ako som počul tak je to jeden z najťachžších štýlov na mixovanie. Ale ked ostatné štýly sa mi moc nepáčia tak by asi ani nemalo význam to mixovať a znelo by to hrozne. a že vraj v DNB je veľa zlomených beatov a neviem presne čo tento pojem znamená pretože pri každom štýle sú len rovné beaty.A ešte k tomu BPM v traktore mám traktor scratch pro a tam pod trackom mám Grid a tam nastavím rovnaké BPM na obidva tracky ale nemyslím že mi to v niečom pomôže alebo neviem ako to správne použiť lebo ked aj pustím 2 tracky naraz tak tie beaty sa tam v kuse bijú a znie to hrozne ze to musím po minute vypnúť. Tak to je asi tak všetko na začiatok bol by som rád ak by ste mi odpovedali alebo hodil nejaké linky čo sa týkajú špeciálne dnb a neskôr hodím nejak mix 2 songov aby ste počuli či aspoň dačo dokážem :D[/quote]
Mixtrack Pro mozem odporucit, mam ho doma..a k ostatnemu..pozeraj vela videi a googli...

Slix

Příspěvek od Slix »

Takže tu máte mix 2 songov aby ste vedeli či aspoň dačo viem berte v úvahu že to robím iba myšov
a rád by som bol za akú koľvek kritiku a rady http://www.ulozisko.sk/419259/Slix-test.mp3

Avender

Příspěvek od Avender »

Ten mix je otrasny.... ale neni sa comu cudovat.
Dnb sa mixuje prevazne na gramcoch, ale i ten controler bude nato dobry. Zisti si co je prvy beat, je to aj tu na fore + nejake videa - jak kolega radi.
A dam ti kratky navod ako mixovat/ jeden z mnoho sposobov: Traktor prepocitava bpm dnb prevazne na 85-90. Daj si do Acka track, do Bcka daj nacitavat dalsi - samozrejme s podobnym bpm. Stlac sync B- traktor ti sam dorovna tempo (bpm) tracku B na hodnotu tracku A. V tracku B si najdi 1. beat a daj si nan CUE. Pocuvaj track A a ked v nom zanie 1. beat tak to cue stlac a potom uz len jemne dorovnaj pomocou Pitch band. Mixuj....good luck
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

Arojnhnijt

Příspěvek od Arojnhnijt »

Avender píše:Ten mix je otrasny.... ale neni sa comu cudovat.
Dnb sa mixuje prevazne na gramcoch, ale i ten controler bude nato dobry. Zisti si co je prvy beat, je to aj tu na fore + nejake videa - jak kolega radi.
A dam ti kratky navod ako mixovat/ jeden z mnoho sposobov: Traktor prepocitava bpm dnb prevazne na 85-90. Daj si do Acka track, do Bcka daj nacitavat dalsi - samozrejme s podobnym bpm. Stlac sync B- traktor ti sam dorovna tempo (bpm) tracku B na hodnotu tracku A. V tracku B si najdi 1. beat a daj si nan CUE. Pocuvaj track A a ked v nom zanie 1. beat tak to cue stlac a potom uz len jemne dorovnaj pomocou Pitch band. Mixuj....good luck
takhle se nic nenauci...i kdyz na te mysi asi nema cenu a kdyz uz za kazdou cenu chce mixovat, tak pres sync (i kdyz vim ze ty programky nemeri ani nesrovnaji nekter dnb presne).

Nauc se nejdriv uplne pocitat doby, az to budes umet, poslouchej a zjistis ze kazdy track ma pasaze. Ty pasaze jsou vetsinou 4 takty o 4 dobach a 16 taktu =veta. tzn. v 1 vete je 64 uderu, po tom zpravidla prichazi nejaka zmena v tracku. Az se naucis vnimat ty pasaze (cca 16 uderu =4takty o 4 uderech), nauc se poustet nejen jednotlive prvni dob ale i zacatek pasaze...ve stejnou dobu pak uz jen track dorovnavas (=zpomalujes/zrychlujes ) tim ze otacis/brzdis desku/talir a soucasne hledas pitchem spravnou rychlost. Na mysi to bohuzel nenaskillujes nikdy, maximalne teoreticky, coz sice neni na skodu, ale v praxi ti to je na hovno, vim z vlastni zkusenosti...

takze si nasetri a kup nejake vybaveni, ten mix je opravdu strasny.
Kontroler nedoporucuju, jsou to vyhozene penize, radeji pockej pul roku a kup si starsi gramofony s nejakym zachovalym mixem v bazaru.

Avender

Příspěvek od Avender »

Arojnhnijt píše:takhle se nic nenauci...i kdyz na te mysi asi nema cenu a kdyz uz za kazdou cenu chce mixovat, tak pres sync (i kdyz vim ze ty programky nemeri ani nesrovnaji nekter dnb presne).
Sync iba kvoli tomu aby nemusel pitch faderom ladit bpm. Takto to ma rychlejsie zladene, myslim iba to bpm. Tracky si musi zladit sam, napr. cez to cue.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

atlon

Příspěvek od atlon »

Arojnhnijt píše: ""Kontroler nedoporucuju, jsou to vyhozene penize, ""
preco by to boli vyhodene peniaze?? nechapem tejto vete vobec

Arojnhnijt

atlon píše:
Arojnhnijt píše: ""Kontroler nedoporucuju, jsou to vyhozene penize, ""
preco by to boli vyhodene peniaze?? nechapem tejto vete vobec
Protoze jsem to tak udelal ze jsem si koupil kontroler, i kdyz me od toho dost lidi odrazovalo. Ze zacatku me to bavilo, ale pak jsem zacal mixovat na gramcich a teprv pak zjistis, ze je to neco uplne jineho. Kontroler je jen takova hracka, do klubu ani na party (maximalne na nejakou domaci) se to nehodi a zkusenosti s tim moc nenaberes.Hrat z gramofonu/michacek je jine.

atlon

Příspěvek od atlon »

Arojnhnijt píše: Protoze jsem to tak udelal ze jsem si koupil kontroler, i kdyz me od toho dost lidi odrazovalo. Ze zacatku me to bavilo, ale pak jsem zacal mixovat na gramcich a teprv pak zjistis, ze je to neco uplne jineho. Kontroler je jen takova hracka, do klubu ani na party (maximalne na nejakou domaci) se to nehodi a zkusenosti s tim moc nenaberes.Hrat z gramofonu/michacek je jine.
to ze sa to tebe nepaci, este neznamena ze su to pre ineho vyhodene peniaze :wink:
a predstav si, ja som zacinal na gramcoch a hraval som na nich 5 rokov, potom som presedlal na cd-playere a teraz mam konzolu .
KAZDE mi nieco dalo , a pre konzolu som sa rozhodol prave koli tomu, ze ma uz cd/gramce nenaplnali a uz sa mi malilo to co dokazu , takze jednoznacne krok vpred tou kupou konzoly.
ale spet k teme, nato aby sa naucil aspon ake take zaklady hrania v traktore konzola UPLNE POSTACUJE !!
takze Slix : kludne chod do tej konzoly , je to aj lacnejsie ako kupit mix, playere (cd/gramo) zvukovku. casom sa urcite dostanes aj ku tomu, odskusas, uvidis.
howk

Arojnhnijt

atlon píše: to ze sa to tebe nepaci, este neznamena ze su to pre ineho vyhodene peniaze
Psal jsem ze kontroler nedoporucuju, jsou to vyhozene penize, ono taky zalezi co kdo hraje za hudbu a v pro jake publikum. Ja vyhradne dnb (jako tady novacek) a tam se vetsinou pozaduje po Djovi namixovany set. Takze s kontrolerem opravdu nepochodim. Na druhou stranu chapu ze Djs/jukeboxes kteri hrajou na vesnickych akcich a tancovackach Kabaty atd. ti nemaji potrebu mixovat a je pro ne jednodussi si vzit sebou notas narvany nejvetsima "peckama" aby mohli uspokojit publikum pisnickama na prani.

Na tyhle veci mam svuj nazor DJ by mel byt svym panem a solit podle sebe, ne podle prani. Nedovedu si predstavit jak Dj soli set na kontroleru s notasem, srovnava si bpm jednim tlacitkem atd...proste jak rekla moje kamoska kdyz jsem se ji ptal jeji nazor na kontrolery jen rekla : "weird"..tehdy jsem ji neveril.

Asi to u vas funguje jinak :D

Arojnhnijt

Arojnhnijt píše:
atlon píše: to ze sa to tebe nepaci, este neznamena ze su to pre ineho vyhodene peniaze
Psal jsem ze kontroler nedoporucuju, jsou to vyhozene penize, ono taky zalezi co kdo hraje za hudbu a v pro jake publikum. Ja vyhradne dnb (jako tady novacek) a tam se vetsinou pozaduje po Djovi namixovany set. Takze s kontrolerem opravdu nepochodim. Na druhou stranu chapu ze Djs/jukeboxes kteri hrajou na vesnickych akcich a tancovackach Kabaty atd. ti nemaji potrebu mixovat a je pro ne jednodussi si vzit sebou notas narvany nejvetsima "peckama" aby mohli uspokojit publikum pisnickama na prani.

Na tyhle veci mam svuj nazor DJ by mel byt svym panem a solit podle sebe, ne podle prani. Nedovedu si predstavit jak Dj soli set na kontroleru s notasem, srovnava si bpm jednim tlacitkem atd...proste jak rekla moje kamoska kdyz jsem se ji ptal jeji nazor na kontrolery jen rekla : "weird"..tehdy jsem ji neveril.

Asi to u vas funguje jinak :D
jinak jestemi rikala ze i DJ Tiesto (cti "DJ"-stroj-na-penizky) pouziva sync, takze co...kdyz to nekoho bavi a nema z toho blby pocit...

atlon

Příspěvek od atlon »

:lol: :lol: preco si myslis ze ten kto ma konzolu MUSI AUTOMATICKY POUZIVAT SYNC??? to ze sa tebe nedarilo mixovat dramac na konzole neni chyba konzoly :wink: ale neutocim na teba, neber to tak.
a predstav si , odohral som bezproblemov akciu s konzolou, kde sa vystriedali 4 dj-i plus ja , bol som zapojeny do 5 minut a kazdy sa na to kukal ako sa na tom hra a vraveli ze je to super a konecne nieco ine :wink:
a tvojej kamoske zavidim, ze mala moznost stat pri tiestovy a sledovat ako pouziva sync :lol:

skoncil som tuto debatu , nechcem tu dalsiu zbytocnu hadku co je lepsia a co nie

END

Slix

Příspěvek od Slix »

Takže dakujem all za rady flame tu nebudeme dalej rozvíjať a mohli by ste mi poradiť dáky dobrí a taký celkom dobrý mix alebo akú značku a pod.

atlon

Příspěvek od atlon »

Slix píše:Takže dakujem all za rady flame tu nebudeme dalej rozvíjať a mohli by ste mi poradiť dáky dobrí a taký celkom dobrý mix alebo akú značku a pod.
beatIT ti uz napisal, priklanam sa k tejto alternative

Slix

Příspěvek od Slix »

takže k tomu numarku mix track pro stačí ked zapojím USB do compu a fičím ?
inak tu je dáka skúška 2 či je v tom aspoň dáka zmena inak vaše rady mi dosť poradili
http://www.ulozisko.sk/419366/Slix-test2.mp3 a toto je asi posledné dačo čo odomňa uvidíte budem radšej dalej trénovať PEACE!

Odpovědět